1 Yıllık çalışmalarımın ardından...


Murad17Çevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2010
İl: Batman
Mesaj: 50
Murad17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 00:19
Evet, arkadaşlar uzun uğraşlarımın sonunda balıklarımı yavrulu bi şekilde görmek nasip oldu.
Baya bi zaman geçti balıklardan yavru almak için çok uğraştım rahatlarını yerine getirmek için.
Daha öncede balığım yumurta almıştı fakat saah uyannca yumurta göremedim.
Bugün 3 adet sarı prensesim ağzında yumurta gördüm.
Hepsi aynı günde yumurta almış.
Akvaryum ölçülerim 80*35*30
Balık sayısı 15 adet
Ölçülere göre akvaryumda çok balık var.
Tavsiyeleriniz nelerdir kaçıncı günde balıkları ayrı akvaryuma almam lazım balık olduğu gibi dursa hangi sorunlar yaşarım.
Açıkçası bu konu hakkında önerileriniz nelerdir.

Teşekürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eroyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 145
eroyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 00:36
Murat bey akvaryum da fazla balık olduğunu söylüyorsunuz hata olduğunu anlamışsınız bunu görmeniz güzel benden tavsiye balık sayınızı azaltın anaç balıklar için ise yavruları bıraktığında saklanacak yer var ise sorun yok tabi bunu diyorum ama bir kısmını kaybedersiniz büyük ihtimal ne kadar saklanacak yerde olsa da anaçları ayrı bir tank a alma şansınız varsa ayırın daha fazla yavru alırsınız sağlıklı büyür umarım 

saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bonsaii90Çevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2010
İl: Denizli
Mesaj: 64
bonsaii90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 00:57
İlk günlerde bence ayırmayın balığı.Agzına yavru almış olan balık ilk üremesi olacaksa kesinlikle kusturma ağzındaki yavruya bakma gibi bir davranışa girmeyin çünkü balığın hayatı boyunca üremesini engelleyecek davanışlarına sebep olabilrisiniz.Tavsiyem 10-13 gün arası ana tankta kalması(Bu durum balığın erkekler tarafından ciddi manada rahatsız edilmediği durumlarda geçerli)10-13 gün sonrası sarı prensesın rahatça balıklarını salması çin uygun bir ortam yoksa hiç teşebbüs etmeyin.Yalaşık 3 ay önce sarı prenses koloni olarak aldım.içinden 2-3 adeti agzına yumurta aldı.Hiç birisine dokunmadım yerleride musaıttı.Forumdaki sagolsun tecrubelı arkadaslarında telkınlerıyle anladımki; ilk yumurta alışları öğrenme olduğundan yumurta atma sık sık rastlandığı gibi balığı kendi haline bırakmak en güzel yöntemlerden biri aynı zamanda balık sayısı da tabi sizi zorluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murad17Çevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2010
İl: Batman
Mesaj: 50
Murad17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 14:02
Teşekürler
Balık sayısı fazla sebebi ise cinsiyet ayrımını yapamadığımdan dolayı çoğu küçük boylarda bu yüzden dişimi erkekmi diye soruyorum çıkarırken. akvaryumda saklanacak yer çok fazla var dekor olsun, arkafon olsun taşlar olsun saklanmak isteyene yer çok balık sayısında bi değişiklik yapamicağımdan 10-13 günlerde balığı ayrı bi akvaryuma alacam mecburen 2 balığın ilk deneyimi 1 tanesi daha önceden almıştı. kusturmaya karşıyım. balığa herhangi bi müdahalede bulunmadım. bakalım 10-13 lerde neler olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir