200 lt.'lik su dinlendirme tankı sistemi


umudovskiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 915
umudovskiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 11:22


Sistem oldukça basit. Yukarıda gördüğünüz mavi varili (bunların içinde poşetlerle tutkal taşınıyor içinde açıkta taşınan herhangi zararlı bir madde yok) Ostim'de bir tanıdığımdan aldım. Varilin içinde 1 ay kadar su bekletip sonra kaya tuzu ile 4-5 defa yıkadım.

Bu varilleri genelde ev taşırken kullanıyor nakliyeciler inanılmaz sağlam çünkü. Ağzı da hava almayacak şekilde kapatılabiliyor üzerindeki kelepçe ile.

Kapak üzerine kalın dış filtre hortumunun geçeceği şekilde tek bir tane delik açtım matkap ile. Varilin dibine bir tane Sobo marka 3000'lik sump motoru koydum yalnız bu varilin dibinde çıkıntısı var tam ortasında. Bu nedenle önce camcıda tam dibine göre bir cam kestirdim yuvarlak şekilde. Sonra kaya aldım ve camın altına kayalar koydum bir nevi dolgu sistemi uyguladım. Dolgu sisteminin üstüne camı koydum camın da tam ortasına motoru yerleştirdim motorun ayağındaki vantuzlar sayesinde motor sabitlendi haliyle. Camın üstüne de taşlar koydum bu sayede camın hareketini tamamen engelledim.. Kayalar bildiğiniz gibi suyu sertleştiriyor beslediğim Malawiler için de iyi oldu bu.

Sonra da sumpa taktığım resimdeki yeşil boruyu bir filtre giriş borusunu ağız kısmından keserek suya değmeyecek şekilde akvaryumun arka kısmına taktım. Suya kesinlikle değmemeli bu filtre hortumu. Çünkü sump motoru su basmayı bitirdiğinde boru akvaryum suyunun içinde ise su varile geri boşalıyor. (tecrübe ile sabittir). Tebessüm Tebessüm

Varilin üstüne de bir terzi ablama varili götürüp mobilyalı akvaryum ile aynı renkte kumaştan örtü giydirdim kimse akvaryumun yanında varil olduğunu anlamıyor. :) Son halinin fotoğrafını da eklerim. :)

Temsili çizim; Dil%20Çikarma



umudovski2011-03-07 11:24:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hanite07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 341
Hanite07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 11:30
Su dinlendirmek için güzel yöntem su taşıma derdide yok.Fakat vidonun ağzı açık olması lazım değilmi delik çok ufak gibi geldi bana.Ben aynı şeyi 2 tane damacanada yapıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudovskiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 915
umudovskiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 16:12
Suyu koyduktan sonra bir süre açık bırakıyorum ağzını sonra toz ve pislik girmesin diye kelepçeyle kapatıyorum. Sudaki klor birkaç saat açık kaldıktan sonra uçuyor zaten sürekli açık tutmanın bir anlamı yok bence. Suyu da musluktan hortum ile boşaltıyorum. 200 litre su değişimi yaklaşık yarım saatte bitmiş oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir