20 cm Astronot 10 cm Papağan beyaz benek sorunu


windshairÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2008
İl: Hatay
Mesaj: 11
windshairÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 18:52
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler
Beyaz benekler , halsizlik , yem yememe
Akvaryum Kapasitesi (litre):
270 , mevcut durumda 165 lt su dolu.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
2 adet 20 cmlik astronot , ! 10 cmlik papağan , 6 clik portakal büyükçe 1 adet vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
mevcut su 3 gün dinlendirilmiş
Filitrasyon:
su 3 gündür balıksız filtre edilip havalandırıldı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
metilen mavisi
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba arkadaşlar. Akvaryum delinmesi sonucu balıklarımı emanet vermiştim malesef hayvanlar beyaz beneğe yakalanmış. Bu gün getirdik akvaryumdaki mevcut ısı 26 derece suya hemen koydum balıkları halleri hal olmadığından alıştırmayı beklemedim. 165 lt suya akvaryumcunun tavsiyesiyle yarım şişe metilen mavisi koydum. Isıyı yükselttim. Filtre elemanlarını çıkardım iç filtre devirdaim motoru hava verip devir daim yapıyor. Bir ısıtıcı daha ekleyip dereceyi arttırdım 28 derece oldu ama malesef papağan iki adetti biri  bu süreçte öldü . Yazdıklarım haricinde başka yapabileceğim birşey var mı ? Şu an akvaryum ofiste karanlıkta .. Şimdiden teşekkür ederim..
Özkoçak2011-12-13 17:00:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 22:19
Sıcaklığı 32 C civarına çıkartın. Bir miktar kaya tuzu ilave edin, her 50 litreye 1 çorba kaşığı kadar. Benekler kaybolduktan sonra, normalde sık aralıklarla düzenli su değişimi yapın.barbarossa2011-12-12 22:20:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

windshairÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2008
İl: Hatay
Mesaj: 11
windshairÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 19:40
Kaya tuzu dediğimiz bildiğimiz turşu tuzu mudur ? 2kg.lık poşetlerde sert bir tuz ? Bu arada benim akvaryum ofiste ve ben çok ilgilenemiyorum. Akvaryumcunun tavsiyesi üzerine yarım şişe metil mavisi eklemiştim suya bu sabah geldiğimde mavi rengi puslanmış suyun içi görülemez derece olmuştu. Suyun derecesi 34 derecelerdeydi ısıtıcının 1ini çıkardım. malesef dev vatoz sizlere ömür. işlerimin tam sıkı zamanına geldi bu iş çok kötü oldu. ofise ancak akşam gelebildim ısı 31 derecelerde 15 LT. su çekip 20 lt. dinlenmiş su ekledim ısı 30 şu an. Su hafif berraklaştı en azından içindekiler seçilebiliyor. Papağan tamamen temizlenmiş durumda portakalda herhangi bir hastalık izi yok Astronotlardan 1i %90 dökmüş benekleri diğeri hala düne nazaran iyi olsada var benekleri. Balıkların tamamı yeme tepkisiz kalıyor.Yarın ofise sabah geçip ancak ertesi gün tekrar geçebileceğim.Kaya tuzu ile devam edip yine 15 lt su çekip 20 lt dinlenmiş su ekleyeceğim. Birazda yem atacağım. bu işlemlere ek olarak yapılabilecek bir şey var mıdır ? Filtresiz devam ediyorum , ne zaman filtreyi devreye sokmalıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haybyndrÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 22
haybyndrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 09:36
Beyaz benek sadece ıc parazıtle olusmaz dısı kızgındır ve yavrulama baslamasını ıster bu donemde de yumurta almak ıster ve erkegı bu duruma sevk etmek ıcın kuyruk solungac kısımlarında kısmı beyaz benekler olusur hafıf sarımsıdır. buda aldatma yontemı olsa gerek. ve erkek baskınlıgıyla cıftlesme gerceklesır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 10:58
Harun bey, 

Metilen mavisi varken filtreyi çalıştırmayın. Metileni çok fazla ilave etmişsiniz. Artık normal düzene geçin, metilen tümüyle gidene kadar, günlük su değişimi yapın. Kaya tuzu, dediğiniz gibi, turşuluk tuz olarak birkaç kiloluk olarak satılır. 50 litreye bir çorba kaşığı oranında ekleyin. En iyi ilacıdır. Bu tür dış parazitler tuzlu ortamda ve 30 C'nin üstündeki sıcaklıklarda hayatta kolay kolay kalamazlar. Ölümleri hızlanır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

windshairÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2008
İl: Hatay
Mesaj: 11
windshairÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 21:11
Serkan bey teşekkür ederim. Bu gün Akşam ofise geçme fırsatı buldum vaktinde gelmişim. Zira filtre elemanları olmadan kafa motoru devir daim ve hava püskürtme durumundayken bi şekilde fişte temassızlık olmuş ve durmuş sadece tek çıkışlı hava motoru çalışıyordu sanırım ısı nedeniyle yetersiz kalıyor ki hayvancağızlar halsizdi. Astronotlar daha önce hiç görmediğim şekilde ağızlarını açıp geziyorlardı iyi gözlemleyince solungaçlarından ve ağızlarından oksijen tedarik etmeye çalışır gibilerdi. Ve mutlu sonbalıklar tamamen temizlenmiş durumda. ancak papağan sürtünüyor ve hala yeme tepkisizler. Çok karışık anlatımlarım var farkındayım okuyanlardan özür dilerim biraz panik halinde derdimi anlatmaya çabaladım hep! O yüzden beyaz benek sorununa yardımı inkar edilemez forumdan edindiğim bilgilerin ışığında izlediğim yolu sorunu ilerde yaşayacak benim gibiler için adım adım yazmayı düşündüm. Bilgili arkadaşlar yanlış olan kısımları düzeltirlerse sorunu birebir yaşayıp aşmış biri olarak yardımcı olmasını isterim.


BEYAZ BENEK SORUNU VE İZLEDİĞİM YOL

HASTALIK NEDENİ
Balık taşıma soğuğa maruz kalma .

 Mevcut akvaryumum delindiği için balıkları emanet arkadaşa vermiştim. rahatsızlandıklarını öğrenip gittiğimde hepsi yan yatıyordu.  Arkadaşın kendi balıklarıda dahil. su soğuk ve sapsarıydı belliki amonyak patlaması vardı. hemen balıklarımı alıp kendi akvaryumuma getirdim. Hiç beklemeden direkt 25 derece ısıda akvaryumuma attım.

AKVARYUMDAKİ CANLILAR
2 adet astronot 2 adet papağan 1 portakal 1 dev vatoz

İZLENEN YOL
1. gün
1- İç filrenin filtre elemanlarını çıkarıp hava püskürtüp su devir daim yapacak şekilde ayarladım.165 lt olan suya 15 damla metilen mavisi ekledim.
2. akvaryumcunun tavsiyesi üzerine yarım şişe metilen mavisi döküp 2. ısıstıcıyı akvaryuma ekledim.
malesef gün sonunda papağanlardan birisi öldü diğer balıklarda canlanma görüldü. bir miktar yem attım yeme tepkisiz kaldılar.
2. gün
1. dev vatoz ölmüştü. su ısısı 34 dereceydive su aşırı pusluydu . 2. ısıtıcıyı çıkardım 20 litre su çıkarıp tekrar 20 litre dinlenmiş su takviyesi yaptım.
2. akşama doğru su 30 derecelerdeydi. yem attım balıklar yeme tepksizdi hastalık belirtilerinde azalma farkettim.
3. gün

1. Serkan beyin tavsiyesi üzerine 20 litre tuzlu su hazırladım. Hesaba göre 50 litreye 1 çorba kaşığı olacak şekilde. Akvaryuma ekledim .Biraz yem verdim balıklar yeme tepkisiz kaldı. Bu gün pek ilgilenemedim balıklarla..

4. gün

1. akşam saatleri geldiğimde su rengi epey açılmıştı.  ısı 30 derece su motoru durmuş balıklar pek hava alamamışlardı. halsizliklerini buna bağladım. tamamen beyaz benekler yokolmuş. Sadece papağan sağa sola sürtünüyor. Yem verdim tepkisiz kaldılar. 20 litre suyu dip çekimi yapıp 20 litre dinlenmiş su ekledim.

not . Arkadaşımın tüm balıkları sizlere ömür .


5. gün 
Akvaryum suyu tamamen düzelmiş metilenden eser kalmamış gibi.Isı 30derece .Suyun rengi açılınca ve papağanın açık renginden dolayı farkedememişim ki papağan hala tamamen beyaz beneklerle kaplı. Diğer balıklar sağlığına kavuşmuş durumda yem yiyorlar.Şimdi papağağandan dolayı suya bir miktar metilenmavisi ekledim. hastalığın 5. günü bir kayıp daha vermek istemiyorum. Papağanıayırsammı bilemiyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir