240 Litre Akvaryum Canlı Önerisi


omercldrÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2018
İl: Adana
Mesaj: 450
omercldrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2019 15:36
Merhaba arkadaşlar 100 uzunluk 65 yükseklik 40 genişlik 240 litre civari bi akvaryum kuracağım bitkili yapmayı düşünüyorum aydınlatmayı smd led ile yaomayı düşünüyorum içerisinde besleyeceğim türler en az 6 lı panda cory sürüsü L144 tül kuyruk yada lda 16 tül ikisinden birisinden 4-5 tane 3 cm den büyük bunun dışında bloody mary veya mavi karides düşünüyorum.
1. Akvaryumu dolduracak asıl balık türüne karar vermiş durumda değilim bu konuda önerilerinize açığım balıkların üretebileceğim bir tür olmasını istiyorum kendileri üreyip yavru bakımı yapıyor olsa yada yavrı alması kolay olsa tercih ederim. Canlı doğuran harici düşünüyorum. Örneğin melek balığı gibi üretmesi çok aşırı zor olmayan türler.

2. Akvaryum yüksekliği biraz yüksek gibi smd 5630 72x2 led ile yeterli ışığı sağlayabilir miyim dış filtre kullanmayı düşünmüyorum iki tane pipo filtre ile filtrasyonu sağlayıp haftalık %20 su değişimi düşünüyorum. Ekipman tavsiyesi önerisi gibi bu soruyu yanıtlayabilirsiniz.

3.Burayada tecrübelerinize dayanarak tarif ettiğim gibi bir akvaryum kurarken tavsiye ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim (Örn. Kum olarak şunu tavsiye ederim. Aydınlatma önerisi pipo filtreyle ilgili düşünceleriniz tarzı)

Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir