250 adet lepistes


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 17:06
O kadar balığa gerek yok yüzlerce balığı ne yapcaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 18:18
[QUOTE=kaanekiz]

Merhabalar ))

Profosyenel bir lepistes üreticisi olarak size başarılar dilemek istedim.Ama seçtiğiniz cinsinde üretimi en zor olan balıklardan biri olduğunu söylemek ve sizi baştan uyarmak isterim.Eğer halen kararlı iseniz 8 cins saf kan lepistes üretiyorum ve aylık ortalama satışım 15.000 adet.Dikkatinizi çekerim bu adet üretimim değil satış adedimdir. İlanlar sayfasında ilanımı ve yetiştirdiğim cinsleri göreceksiniz. Arzu ederseniz size bunlardan 250 adet veya istediğiniz kadar yollayabilirim. Tekrar kolay gelsin ve başarılar.
[/QUOTE]
 
Kaan bey ilanınızı çok aradım.Lepistesleri görmeyi çok istemiştim ama bir türlü bulamadım net bir adres verirmisiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DARKNESSÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 127
DARKNESSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 19:16
[QUOTE=]Merhaba arkadaşlar.
250 adet yerli lepistes alıp üretim yapmayı düşünüyorum. Tanka Lepisteslerin anaclarını  ayırmadan aynı tankda yavrulatıp (saklanma yeri olusturulup) yavruları kepce ile toplayıp boylandırma akvaryumunda bakmayı yada yavru akvaryumundaki bolmeye anac balıkları ayırp yeni yavruların yavru tanka düşmesini planlıyorum.
Sorum; 250 adet lepistesime kac lt re tank gerekli, diş filitre yeterli olurmu, hangi marka diş filitre kullanmalıyım, illaki sump gereklimi?
Bu sistem için güzel bir filitreleme planı aklına gelen arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
[/QUOTE]
İkinci fikir çok daha güzel ve işe yarar bir fikir. Yavru kaybını en aza indirgemiş olursunuz. Madem üretim yapacaksınız koca bir tanka 250 balığı değilde 4 adet 100 litrelik tanka eşit sayıda balık koyarak üretim yapabilirsiniz. Tankların birinde ortaya çıkabilecek bir hastalıkta hem üretim aksamamış olur, hem de balık kaybını en aza idirirsiniz. Dış filtre yeterlidir. Sump gerekmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir