250 litre ciklet akvaryumum


nynpklÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 71
nynpklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 11:47
Merhaba arkadaşlar,

Forumda yeniyim. Sizleri takip etmek gerçekten büyük keyif.

Yeni bir akvaryum kurdum ve sizlerle paylaşmak istedim.

Gerçekten çok okuyup araştırıp bu işe girdim, bu konuda bilgiye sahibim. Ancak siz diğer arkadaşlardan farkım tecrübe. Tecrübenin önemini de iyi bilirim. O yüzden akvaryumumu sizlerle paylaşmak istedim.

her sorunuzu yanıtlamaya hazırım. sizden ricam beni eleştirmeniz ve akvaryumum hakkında yorumlar yapmanız.

Bu sitede herkesin hobici olduğunu ortak noktamız olduğunu düşündüğüm için samimiyetinizden şüphem yok. Şimdiden herkese teşekkürler.

Gelelim akvaryumuma...

akvaryum 100 50 50 olmak üzere 250 litre. akvaryumda silis kum kullandım. genelde delikli olabilecek taşlar seçerek balıklarım için uygun ortamı hazırlamayı düşündüm.

üretim yapmayı düşünüyorum. ısıtıcım 27 derecede olmak üzere sürekli çalışıyor. filtre olarak da dolphin kullanıyorum. suda bulanıklık falan olmuyor gayet iyi çalıştığını düşünüyorum.

gelelim en can alıcı noktaya balıklara...

4 tür besliyorum.

1) Demasoni
2) Afra Cobue
3) Saulosi
4) Sprengerea (Paslı Ciklet)
 Bunun yanında 3 tane de cüce gold albino vatozum var.

kolonileri damızlık olarak hazır almak yerine kendim 2-3 cm ken alıp yetiştirmek kolonimi kendim oluşturmak istedim. bu yüzden 2-3 cm her cinsten 10ar balık aldım. damızlık balıklar hem maliyetli olacaktı hem de kolonileri kendim oluşturup tecrübe kazanmak ve balıklarla daha sağlam bir bağ yakalamak istedim.

10 balık x 4 türden 40 ciklet 3 de vatozum var şu anda.

2 haftadır bende balıklar. genel olarak herkes kendine bir yer buldu ve çok fazla çatışma yok akvaryum içinde. ufak tefek kovalamacalar hariç tabi :).

zamanla cinsiyet ayrımını yapabilecek duruma geldiğimde balık sayısını azaltacağım. her cinsten 1e4 ya 1e5 balık bırakıp balık sayısını 20-25 arasına indireceğim.

resimleri de sizinle paylaşmak isterim. ancak şu anda forumda resim paylaşamıyorum hata alıyorum internete yükleyip link vereceğim.

saygılarımla

Noyan



















Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bünyoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2011
İl: Isparta
Mesaj: 205
bünyoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 16:30
Güzel bir akvaryum güzel dekor ve güzel balıklar mükemmel dediğiniz gibi yaptığınızda yavru alabilirsiniz fakat yüksek oranda yavru alabilmeniz için bence 1 türü çıkarıp her guruba 1 dişi eklemenizi tavsiye ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir