25 NİSAN 2013 SATILMIŞTIR


YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 19:48
Oguzhan Bey

Bendeki baliklar cek cumhuriyetinden getirildigi dedigi baliklar degildir. Onlar saflik bakimindan bendekilere olanla biraz daha dusuk kalite de. Evine gitti iseniz 2 erk 8 disi olan kendi odasindaki baliklari gormussunuzdur. Yakin zamanda 4-5 ay once gitti iseniz baliklarin ortamini ve saglik durumunu vucutlarinda ki deformeyi gozmussunuzdur. Karni asiri derecede icerde olan balik gordunuz mu yada uzerinde keskin siyriklar olan hic degil hacmi yada dekoratif taslarini?

      Ümit Bey

Cok guzel tesbitlerde bulunmussunuz tesekkur ederim. Haklisiniz burasi yeri degil fakat satis yaptigi baliklara tanitim yapiyor diye ozellikle buraya yazdim.

Hakan bey baliklarin hangi sartlarda balik baktigini gorse idi saniyorum bir defa daha dusunurdu. Cunku Bilal Cetin 120*40*60 olculerinde (tanitimda da yanlis belirtmis) asiri sivri kesimli sokaktan topladigi taslardan olusan bir akvaryumda 2 erk 8 disiden olusan jumbo boy bir koloni bakacak kadar tecrubeli ve skvaryum canli sevdalisi.

Umit bey baliklarin alim konusa gelince 25 Nisan da tel ve forumdan msjlastik( msj hala duruyor) konustuk sozlestik hayirli olsun srnindir dedi. 26 Nisan gidip arkadasimla evinde baliklari gordum once cok sasirdim hem hacim hem baliklarin durumu yuzunden geri afim attim evden ciktim. Sokak yolunda bana siyriklarin gecer abi onlar sorun degil 1 hafta dinlendir baliklari yeter dedi yalansa buyursun soylesin. Karni icerde resimlerinde suyun uzerinde olan istersen cikarayim ama tavsiye etmem hic birseyi yok o baligin dedi. Buyurun bakin kendi yukledigi resimden gorun ust kisimda solda kosede duranbaligin vucut dengesi normal mi? Sonrasinda begenmedi isen kabulumdur geri alirim dedi. 500 lt kapora verdim. Tamam dedim lakin bastanda soyledim benim akvaryum hacmim kaldirmaz bu baliklari (eskisi 90*40*50 idi) yeni akvaryum yapacagim beklermisin dedim. Abi sorun degil 15 gun 1 ay bakarim baliklari sana sattim diye artik daha iyi bakarim gozum gibi dedi sozlestik.

120*60*65 olculerinde bir akvaryum yapim asamam ortada sadece bu baliklar icin basladim yoksa oyle bir niyetim yoktu. 6 gun sonra gel al dedi kala kaldim. Diger taraftan sattigi gunden tanitim acarak yorumlara sozler verdigini hep takip ettim bakalim ne zaman son verecek diye. Baliklarin hala sahibi gibi tanitima cevap verenlere sozlerr verdi takip ettim bekledim baktim hala devam ediyor. Baliklari bir hafta sonra goturup 70 cm akvaryuma koydugunu soyledi ve acele gelip almami alan darligindan olumle sonuclanan kavgalarin oldugunu soyledi. ( Siz emanete bu sekilde davranirmisiniz) Hemen ertesi gun baliklari almaya evine gittim. Baskin olmayan erkegin badkin tarafindan oldugunu ve bununla birlikte en ufak boydaki disininde oldugunu soyledi. ( en ufak disi 10 cm di ve bende oldu resmi de var elimde) Baliklari yem kovadinda sokakta bi yerden getirerek teslim etti ve bir miktarda su istedim akvaryumundan onuda teslim etti evinde bosta duran akvaryumundan getirdi verdi. Baliklari alip hali hazirda calisir durumda olan 90*40*50 tankimdan ikolalari cikarip %20 su degisimi yapip ondan aldigim sularida ilave ederek saldim. Baskin erkek 2 gun gecmesine karsin yem yemedi ve bununla birlikte 3 diside hic yem yemefi. Bekledim beklefim yok 4 gun oldu ayni baliklar yem yemiyor ustelik teslim ettigi baliklardan 1 erk 3 disi yem yemezken disilerin sayisi 4 oldu. Erkegin tamamen uzeri beyaz noktalarla cevrili butun vucudu kapli idi. Aradim yem yemiyorlar beyaz noktalar var dedim bana azoo marka ilac kullan ben ondan kullaniyorum dedi. 4 gun ilacla basladigim ilangi sevdam 1,5 yildir ikolalarima hic almadigim ilaclarin acisini cikardi. Sonunda 4 gunde blout ve beyaz benek oldugu anlasildi. 1 ay tedavi ile ugrastim sabah aksam yorum okudum bilgi aldim. Baliklarim 5. Gunde pes pese hergun 1-2 balik olerek devam etti. Geride kalan 3 diside blout ve beyaz benek oldu 1 ini kaybettim 2 sini kurtardim ve simdi sapa saglam halde satislarini yapiyorum ilanda da alacak kisiye iyice incelemesini belirtiyorum.

Benim bu zamana kadarr beklememin nedenine gelince once bana yakismaz yapmayayim dedim kismet boyle imis buda varmis talihimde dedim bisey demedim. Sonra baktim sattigi baliklari hala belirtmedi daha fazla kullanmasin diye belirtmesi icin msj attim ( msj hala duruyor) 25 nisan da sattigi baliklarin anca 13 mayista satisini benim ikazimla yapti. Ustelik hergun 30 dk da bir forumds olan kullanici kendisi. Aradim soyledim oralikli olmadi o an anladim satis coktan bitmisti ona gore.

Sonra olen baliklara dikkat ettim oluslerinde uzulurken inceledim ozru kusuru olan baliklar denk geldi gozume sasirdim hastalik icerisinde yem yemeyen baliklar ustelik bu derece kokunden koparmaz yuzgeclerini dedim. Tanitimda yer alan kendisinin yukledigi resimleri kare kare inceledim, kendi yukledigi videoyu santim santim kontrol ettim ozurlu baligi buldum. 2 gun oncemsj attimBilal kardesim senden aldigim ilangilerde ozru olan herhangi bir uzvunda kusuru olan balik var mi idi. Cevap geldi ve ben iste o an bittim. 2 gun once baliklar oldugu halde yine kardesimdi fakat artik benim icin oyle bir degeri kalmadi.

Cevap su idi(msj duruyor); Hic bir sikinti ve problemi olan balik yoktu abi yeme gelen yiyen ve surekli yavru aldigim baliklardi dedi. Ustune ustluk yanlisi gecen zamanla ortmeye calisti. Tel. konusarak soyledim senin resim ve videonda gostereyim dedim ama inkar etti sonuc birsey yapamam 800 tl ne seni nede beni zengin yada fakir eder dedi. Buyurun inkar edecekse kendi yukledigi foto ve videodan kanitlayayim. Zaten ilmegin biri kacinca gerisi pes pese geliyor. İsteyen olursada kendi yukledigi foto ve videodan nasil biri oldugunu tum hobicilere gostereyim izleteyim. Bu kadar da kesin konusuyorum bunun sadece tek amaci var yanlisi yalani duzeltmek kimsenin benim durumuma dusmesin diye engel olmak. cunku satis yapan ticari dusunen bir kullanici yanlis beyanda buluyor ve yalan icerik barindiriyorsa engel olunmasi gerek.

Benim hatam yanlisi belirtmemse kabulumdur bir daha yazi yazmayacagim.

Bu arada birazda dikkat edin lutfen konu basligi degisti 25 nisan satilmistir oldu. Ayrica video paylasimi silindi. Lutfen biraz dikkat biraz dikkat.

Okuma zahmetini ve olumlu olumsuz her ne olursa olsun yorum yapan tebrik ve tsk eden arkadaslara ben tesekkur ederim.

Saygi ve sevgi ile kalin hoscakalin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 20:27
Suat Bey sizi temin ederim, herhangi bir tarafa yakın değilim.
Bence sizin kusurunuz; 
-Balıkları iyi incelemeden almanız (Öldükten sonraki şekil bozukluğunu fark etmenizden yola çıkarak söylüyorum.)
-Tropheus konusunda tecrübeniz yoktu sanırım, çünkü ufacık bir akvaryumda duran balıkları (Bir de ölümler oldu ise) ben almam şahsen.
Üzerinden geçen zaman için fikrimi muhafaza ediyorum. Çünkü; eğer her tür olumsuzluğa rağmen sineye çekmiş ve "bana yakışmaz" diyerek herhangi bir şikayet girişiminde bulunmadı iseniz, bundan sonra da bulunmamanız daha şık olurdu.
O kadar iri (Bir de F0 olan) balıkları küçücük akvaryuma koymak da ayrı bir kusur.
Benim anlamadığım bir diğer konu da; şimdi 1 adet Çek Cumhuriyetinden gelen 2/8 İlangi, bir adet sizin aldığını (Hakan Bey'in olmadığı iddia edilen) 2/8 İlangi, bir de Hakan Bey'in verdiği 2/8 İlangi kolonisi oldu bu muhabbette. Vallahi şaştım kaldım!
Kimse beni yanlış anlamasın, bu muhabbet hepimize açık olan ortamda gerçekleştiği için yazma gereği duydum. Yoksa kimseyi karalamak/aklamak veya hesap sormak benim haddime değil.
Her iki tarafa da nezaket gösterip sorularıma cevap verme zahmetine girdiği için teşekkür ederim.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GknbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2013
İl: Mugla
Mesaj: 710
GknbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 21:10
Aynen öyle, hiçbirimizin amacı kimseyi karalamak değil, bende tamamıyla tarafsızım bu konuda , çok detaylı şekilde yazılanlarıda okuyorum , çok detaylı ve güzel şekilde sizde açıklama yapmışsınız.

Karmakarışık bir durum , gönül ister ki hiçbir kimse arasında hiç böyle sorunlar yaşanmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 21:49
Umit bey agrima gitti diye bir soz var iste o benim icin tam yerinde bir soz olur. Ama karsi taraf icinde uzuldum acikcasi. Olen baliklara baktigimda daha fazla uzuldum ama suan icin bekleme surecinde hicbir yorum konu acmayagim. Karsilikli bir gorusme yaparak durumu degerlendirecegiz neler yapabiliyoruz yada yapmam gerekiyor diye. Tarafsiz olarak cevap verilmesi cok guzel benimde yanlislarim da var muhakkak ama yanlistan pay cikarmak uzeltmek icin caba sarf etmek en iyisidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir