270 Litre Tank Amerikan Yeni Kurulum


SLASHÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 506
SLASHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 16:18

      Arkadaşlar benim yeni akvaryumum haftaya gelecek Ölçüleri: 90 cm uzunluk, 60 cm genişlik, 50 cm yükseklik (270 Litre). Sehpası olacak. Şimdi bazı bilgilere ihtiyacım olacak.

      Akvaryumdaki canlılar 8 yavru melek (Büyüdüklerinde belki 6'ya düşürürüm), 2 albino red eye cüce vatoz, 5 tatlı su midyesi, 4 elma salyangozu olacak. Bitkiler ise 1 java moss, 4-5 anubias, 3 elodea, 2 java fern ve bulabilirsem 1-2 gül. Şimdi malum bitkili akvaryum olacak ve bana iyi bir kum lazım. Lav kırığı kum ideal midir? Ben ölçtüm 43 kilo oluyor (8 cm yükseklik).

      300 watt ısıtıcı olacak ama marka konusunda en ufak bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Isımı 25 derecede tutacağım. Bir de dış filtre lazım bana. Fluval iyi midir yoksa önerebileceğiniz başka bir marka var mı? Bir de dış filtre konusunda model de söyler misiniz? Yanlış bilmiyorsam filtre sıralaması: en alt sepette substart, orta sepette seramik ve en üst sepette elyaf ile sünger olacak. İç filtre ne onerirsiniz marka ve model söyleyin lütfen. Bir de ışıklandırma tavsiyesi...

      Yem olarak tavsiye lazım çünkü yemler konusunda hiç bilgim yok. Ben 5-6 çeşit yem kullanacağım. Pul yem, Ahm marin fish tropical granulat food, karidesli dana yürekli dıy yem ve sizin tavsiye edeceğiniz 3 çeşit yem... Peki artemia tavsiye eder misiniz? Ayrıca bitkilere gübre kullanacağım.

      Kurulum konusunda da yardım edin lütfen. Başka atladığım konu var mı (Su katkıları dışında)? Lütfen yardım edin bu akvaryumun kusursuz olmasını istiyorum... Bazı arkadaşlar ilk 2 gün balıkları yemlemeyip akvaryumun üzerini örtmemizi söylüyorlardı bu konu ne kadar doğrudur? 

      Arkadaşlar ayrıca bir konu açmıştım kimseden cevap alamadım...

 
Ayrıca bu akvaryum fiyat olarak ne kadar tutacaktır? Malum öğrenciyim. Bu akvaryumu 3 ayda kuracağım. (Malzemeleri teker teker alacağım) Kusura bakmayın çok soru sordum
Bane2012-10-05 16:22:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 16:47
Selam Dostum.
Bende yeni bir akvaryum kurdum. Senin gibi bir çok konuda araştırmalar yaptım.
 
Isıtıcı olarak eheim, sera, tetra tavsiye ediliyor. Eheim'in kalibrasyon ayarı var. Bu yüzden insanlar eheim hususunda tedirgin. Sera eheim kadar pahalı, hatta ondan daha pahalı. Geriye bir tek tetra kalıyor. Ben 3-4 gün evvel Kızılay'dan 70 TL'ye aldım. (Nakit) Gayet düzgün çalışıyor. Şekil olarak da hoşuma gitti.
 
Dış filtre olarak fluval'in kalitesi tabiiki tartışılmaz. Bana kalırsa bir kaç yıla kadar eheim'i gölgesinde bırakacak gibi. Ben fluval 406 aldım. Fluval kaliteli fakat fiyatları çok pahalı. Bütçene uygun olur mu bilmiyorum. Ben riske girmek istemedim. Senin gibi herşeyim kusursuz olsun istedim. Bu yüzden pahalı da olsa bir kez alayım dedim.
Senin kurmayı düşündüğün akvaryumunun hacmi için aşağıdaki fluval modeli işini görecektir.
 
 
Yem konusunda bilgim yok. O canlıları besleyen dostlar mutlaka yanıtlayacaktır.
Selamlar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SLASHÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 506
SLASHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 18:10
Evet fluval bencede çok iyi. Ama son konularda dolphin'den bahsedildiği için bende sormak istedim. Ama tetra'nın ısıtıcısını forumda baya bi sövmüşler. Peki iç filtre olarak fluval iyi mi?

Bane2012-10-06 11:52:16

70 kişi okudu ve hiç cevap yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teleskop_gfbÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2012
Mesaj: 171
teleskop_gfbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 12:52
Emre bey herşeyi güp diye istemeyin bence yavaş yavaş benim tavsiyem tabi yanlış anlamayın sizi kırmak gibi niyetim yok. 
önce gidin kumunuzu alın lav kırığını bilmiyorum ama hagen siyah kum ideal kumu koyun ısıtıcıyı dış filtreyi takın akvaryum mustafa beyin dediği süre beklesin sonra bu beklerken bitki araştırmasına gir düşün taşın zamanı gelince git bitkini ve co2 sistemini al sonra yine zaman geçsin sadece sae'lerini ekle yem verme algları yosunları yesinler 1 hafta sonra balıklarını ekle iç filtre bilmiyorum meleğe lazım mı ama bitki akvaryumunda kimse önermiyor. Midye istiyorum yazmışsın aslında çok güzel olur suyu temizliyor ama şunu unutma kumada giriyor bitki köklerini çıkarmasın yada zarar vermesin onunla ilgili bilgim yok. Bende akvaryumumu değiştiriyorum sadece melek alacağım inşallah. Sıkıntı yaşarsanız özel mesaj atın herşeyde markada yemde yardımcı olurum iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir