2. kurulum için bilgiye ihtiyacım var.


aminoasidÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 46
aminoasidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 17:57
[QUOTE=YYILDIZ51][QUOTE=aminoasid][QUOTE=YYILDIZ51]Malawi sizin akvaryumunuza uygun değildir.Yukarıdaki önerileri dikkate almamışsınız. Malawi balıklar koloni olarak bakılmalıdır.Tek eşli balıklar değildirler. Balıkları iade edip tetra,gurami ve canlı doğuran türleri koyabilirsiniz.[/QUOTE]

Önerileri dıkkate almamışsınız diyorsuuz ama aldıgım balıklar yukarıda onerilen balıklardır. Sp ha burda sp yanına belki bilmeden birde mavı prenses almak evet bu bilgisizlikten kaynaklanıyor denebilir. Yıne akvaryum yapısına uygun az denilmekte, bu sebepten 1 erkek 2 dişi aldım illaki net bir oran varsa onu alalım.
[/QUOTE]
Hacim 150 litre olsa sarı prenses koyun derdim ama yeterli değil.illaki ciklet türü beslerim derseniz cüce amerikan türleri(ramirezi,melek,bolivan ram,kribensiz), brichardi, zebra türleri de besleyebilirsiniz.İlerde hastalık ve yanık kalmaması için malawi türlerini beslenmenizi önermem.
[/QUOTE]

Öncelikle zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara teşekkürler tavsıyelere uymaya çalışıyorum ancak yapılan tavsiyelerde kişinin beklentileri dikkate alınıyor mu bilemiyorum. Şimdi herkes en doğurusu olsun ıster ve ona göre yorum yapabilir bu doğrudur. Ancak söyle desem. Şimdi benım beklentim yok yavru almak koloni kurmak balık yarıştırmak v.s yanı akvaryumum da heves ettiğim bir kaç balıgın yaşamasını ve bende onlara bakarak mutlu olmak ıstıyorum. hepsi bu. Balıkları alırken ki satıcı gibi sürekli yavru alman için su lazım bu lazım. ya yavru almam anlamam diyorum yok alırsın balıgı bana getir sağarız. Şimdi sizler de ıleri donuk düşünüp yarum yapmayın. Çok bir beklentim yok akvaryumda sağlıklı yuzen bir kaç balık hepsi o. Ha ben mutlu olayım diyede hayvanlara olmaması gereken  insanlık dısı bir durumda yaşatmaya zorlamakta istemem. Özetle ya arkadaş bu balıklar yeter gerisini karıştırma denebilir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özelbalıklarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2014
İl: Izmir
Mesaj: 52
özelbalıklarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 20:55
Erhan bey merhabalar.

Oncelikle herkez farklı yorum yapmış buda sizde karmaşaya neden olmuş.
Bir arkadaş beslenmez diyor diğeri beslenir diyor. 😃
İkileme duşmemek elde değil.
Oneri sunan arkadaşlar da genel olarak tavsiyelerde bulunmuş herkez kendince haklı.
100 lt de sp olmaz mı elbette olur ama balıklar buyudukçe problem elbette çıkacaktır.
Hem denemeniz hemde tecrube etmeniz açısından 1e3d sp koyun kendiniz gozlemleyin. Bakalım istediğiniz zevki alabilecek misiniz.
Balıklar buyumeye başlayınca sizde onlardaki huzursuzluğu farkedeceksiniz mutlaka.
Sağlıklı balıklar beslemeniz temennilerimi sunmadan "kuçuk balık kuçuk hacim, buyuk balık buyuk hacim" diyerek saygılarımı sunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 21:26
Burada denemek yerine bu konuda tecrübe yaşamış insanların tecrübelerinden yararlanmak daha doğrudur. 100 litrede koyarsan her balık olur. Burada durumu açıklayım kısaca;

1. Sağlıklı ortam olması için gerekli hacimde akvaryum ve o akvaryuma uygun balıklar seçmek,
2. Seçilmezse hastalık durumu ile karşılaşınca ne yapılacağını bilmek gerekir.Bilinmezse sorunlar artar
3. Balıklar hakkında bilgi kütüphanesi var araştırmak gerekiyor.(EN ÖNEMLİSİ)
4.Bugün balıkların üremesini istemezseniz sonrasında istersiniz.Tür koymak istersiniz hemen hemen her akvirstin başlangıçta yaptığı hatadır bu.Hataya hatayla devam ettirmemek gerekir.

Bilgilendirdim ise ne mutlu bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özelbalıklarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2014
İl: Izmir
Mesaj: 52
özelbalıklarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2014 00:42
Çok haklısınız Yalçın bey.
Denemekten kasıt ;
Herkezin fikrinin farklı olması. Mesela birimiz olur diğerimiz olmaz diyoruz. İkna etmeye çalıştığımızda ters tepkiler alıyoruz.
Haddimiz değil kimseye sen bilmiyorsun demek. O yuzden kimsenin kalbi kırılmasın en doğru yolu o balığı gozunun onunde besleyen bulur sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir