2 tür arasında kaldım


SaliorMarinerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 96
SaliorMarinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 06:34
Arkadaşlar Hepinize iyi günler hayırlı ramazanlar evde bazı sebeplerden balıklarımı elden çıkarmak zorunda kaldım ( 80 lepites- 22 ciklet) 3-4 aydır kaplumbağa besliyorum ama şu balık beslemek sanki bağımlılık yapıyor bir kere besliyorsunuz bi kaç ara sora tekrar  neyse benim size 1-2 sorum var
Ben şimdi fazla büyük olmayan bir akvaryumda balık beslemek istiyorum ama bu sefer canlı doğuran değilde sazansıgiller 
1- Zebra beslemek istiyorum ilk kez zebra besleyeceğim bana bilgi verir misiniz? (forumda hep japon ve koi ile ilgili mesajlar var neredeyse)

2- türlere bakarken kafama  bir şey takıldı Tetrazonlar için neden 80 lt gerek  7 cm büyüdükleri yazılı (TETRAZON HAKKINDA BİLGİM YOK SADECE MERAK ETTİM O SEBEPTEN SORDUM .)

CEVAP YAZAN HERKESE TEŞEKKÜRLER 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 10:03
Sazansıgillerin Zebra'sı yani Danio Zebralar, canlı doğuranlarla beslenebilir. Yavru yeme konusunda biraziştahlı olsalar da ele gelmiş yavruları yiyemezler. Görüntü olarak sempatik balıklardır. Grup hâlinde dolaşırlar ve sanki en öndekini dövmeye gidermiş gibi aceleyle yüzerler, çoğu kişi dekavga ediyo zanneder. Sonra akvaryumun köşesine gelirler ve dönüp başka bir balığı kovalarlar :) Sağa sola aceleyle yüzerek geçer zamanları. Her türlü yemi iştahla yerler ama esas tercihleri yüzeyden aşağıya yavaş yaaş düşen granül yemlerdir. Dip yemlerine dokunmazlar. Orta bölümden ve biraz da su seviyesinden beslenirler. Akvaryum ortamında üretilebilirler. Ben canlı doğuranlarla birlikte besliyorum ve çok kez yumurta döktüklerine şahit oldum. Bunun için özel bir şey yapmadım. Yalnızca bitki gerekli, çünkü dişi ve erkek bir bitki üzerinde karınlarını kaşırmış gibi sürtünerek dönerler, bu sırada çok küçük olan yumurtalar dökülür ve erkek tarafından döllenir. Bundan sonra anne-baba balıklar ayrılır ya da bitkiyi o şekilde ayırıp hava verdiğiniz bir kaba koyarsınız. Su hafifçe mavileşecek kadar metilen mavisi eklersiniz. Yavrular ilk başta yüzemez, yüzmeye başladıklarında toz artemia gibi yemlerle beslenilebilir.
Balığın orjinal hâli kısa yüzgeçli, beyaz üzerine lacivert çizgili hâlidir. Ama  artık tül kuyruklu formları kolay ulaşılabilir durumdadır. Aynı zamanda beyaz-pembe renklileri de yaygındır. Beyaz-sarı renklileri de var ama çok yaygın değil. Renklerinin farklı olması onların birbirleriyle dolaşmasına engel değil, yine grup hâlinde gezerler. Büyük akvaryumda izlemesi daha keyiflidir ama küçük boyuttaki akvaryumlarda da bakılabilir. Oksijenin az olduğu ortamlarda yaşayabilir (bir akvaryumcuda beta ile birlikte küçük bir fanusta 2 hafta yaşadıklarını gördüm, sağlıklı görünüyolardı).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProtectÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 170
ProtectÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 08:49
Granül yem dışınca hani şu paket olarak satılan kurutulmuş karides yerler mi ? suya bir zararı olur mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 19:16
Kurutulmuş karidesi de yiyorlar ama çok iştahla yediklerini söyleyemem. Ara ara veriyorum ben. Suya da bir zararı olmuyor. Hafifçe ufalayıp atıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir