30 ltde betta tavsiyeleri...


Ülgen-48Çevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Mugla
Mesaj: 418
Ülgen-48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 18:14

              Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi yakında (1-2 ay)içinde şöyle güzel bir tül kuyruk erkek betta alıp damızlık olarak büyütmek istiyorum. 1-2 yıl sonra allah izin verir de bettam ölmezse yanına güzelde bir dişi almak istiyorum. Görsel olarak çok hoşuma gidenleri kırmızı ve mavi. Ama pet shopta her ikisi de olursa sanırım kırmızıyı seçerim. Ama buradakilerde genel mavi. Neyse konuya dönelim. Öncelikle betta için ısıtıcı ŞART mı?hangi tür yemler kullanabilirim?30 lt de bir dişi bir erkek bakabilir miyim?su değişimleri nasıl olmalı?dayanıklılık açısından bu balık % de kaçlıktır?
ısıtıcı en önemli konu benim için. Şu anda aile olarak bir ay kadar sıkışık durmalıyız. Bu yüzden şimdi yazın almasam da kışın alsam olur mu?

bu da akvaryum;...

                       

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerem79Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2012
İl: Adana
Mesaj: 159
kerem79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 18:42
Yazın ısıtıcıya gerek yok ,ama beta bakımı en kolay balık olup çok dayanıklıdır ,ben çok uğraşmama
rağmen bir türlü yavru alalmadım yavru almak istiyorsan canlı bitki ve büyük bi akvaryum lazım bence
yavrulatmıycaksan yeterli akvaryum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

görkemmmÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 52
görkemmmÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 18:51
Betta çok dayanıklıdır.Fakat sıcağı sever mesela sıcaklık 23-24 derecenin altına düştüğünde yem yemez hareketsiz olur biraz huzursuz olur.haftada %20-30 su değişimi fazla fazla yetecektir.ben bitki araştırmanı tavsiye ederim mesela java moss hiçbi kimyasal kullanmadan günde bi kaç saat ışıklandırmayla yetişir.Akvaryumun çok daha güzel durur bitkiyle, betada mutlu olur.Yemleme olarakta balığı baya baya formda tutmak isteyenler kurumuş kan kurdu veriyo ama kaz ciğeri vs gibi kur yemlerin hepsini yer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmaz91Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 258
yılmaz91Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 11:41
25w bir ısıtıcı yeterli aylık 2-3lira falan tutar. Bir erkek bir dişi bakabilirsiniz hatta ikisini birlikte alın. camla ayırın. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 13:41
Isıtıcı KESİNLİKLE ŞART. Sıcaklığı 26 dereceye ayarlayın, 25 watt'lık termostatlı bir ısıtıcı yeterli olur. Akvaryumunuza bir temometre takın, birkaç gün kontrol edin. Su sıcaklığı sık sık değişiyorsa ve 25-26 derece civarında sabit bir yerde kalmıyorsa ısıtıcıyı acilen almanız gerekir. Sıcaklık değişimleri balığı hasta eder.

Sadece ısıtıcı değil, filtre de şart. Akvaryumunuz müsayitse tercihen şelale filtre kullanmanızı öneririm. Eğer şelale filtre takamıyorsanız, debisi küçük olan (ortalama 200 L/H civarı), 2-3 watt gücünde, şelale aparatı olan bir iç filtre de alabilirsiniz. Daha güçlü bir filtre almayın, çünkü suda çok akıntı olursa bettanız rahatsız olur.

Ha pardon filtreniz varmış zaten, görmemişim. O zaman mevcut filtrenizin suda fazla akıntı yapıp yapmadığını kontrol edin mutlaka... Bir de plastik bitkileri ve renkli taşları da mutlaka açıkartın akvaryumdan. Yerine java moss bitkisi alıp kayaya sardırırsanız çok hoş ve doğal bir görünüm elde edersiniz. Herhangi bir bakım da gerektirmez. Ayrıca taban kumunuzun ne olduğunu tam anlayamadım ama eğer suyun pH'ını yükselten bir kum türüyse onu da kullanmamanız gerekir.

Kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir