30x30x30 Bitkili Tür Tavsiyesi


cagrisari53Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 166
cagrisari53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2016 21:09
Öncelikle selamlar,
Hobiye klasik bitkili canlıdoğuran ile başladım. Kısa sürede hem forumu takip ederek hem de kendi deneyimlerimle işleri rutine bağlayıp güzel yavrular büyüttüm. İnsan bir süre sonra iyice işe bağlanmaya başlıyor bende de öyle oldu ve yavruları tek tek 1 tanesine bile zarar gelmesin diye toplayıp 2. akvaryuma aldım orada büyüttüm daha sonra baktım ki bunun ardı arkası kesilmeyecek forumdan bedavaya bakabilecek birilerine verip yeni tür ve akvaryum kurmaya karar verdim.

Yeni akvaryumum kesinlikle 30x30x30 bitkili olacak, Hobiye başladıktan sonra direk hem nadir hem de çok güzel olmalarından ötürü Galaxy Rasbora hastalığım başladı fakat başta da dediğim gibi canlıdoğuranlar aşırı kalabalıklaştıkları için rasboraları almama kararı almıştım. Şimdi yeni akvaryumda 1e2d ya da 1e3d Galaxy Rasbora bakmak istiyorum sizce uygun olur mu? Bunların dışında bakımı kolay, biraz da sert mizaçlı balık türü olursa onları da düşünebilirim. Benim için en önemli kriteri Nadir olması ya da bir türün farklı farklı varyasyonları olması. Çünkü bir süre sonra ben hem şehir içi hem şehir dışında kimsede olmayan değişik renk ve desenli olan türleri aramaya başlıyorum :) Bu kapsamda tür tavsiyesi almak istiyorum. Hatta mümkünse kiraz karides ile dost olan tür olsa daha iyi olur. 2 3 tane de karides atabilirim tabi hacim ve ortam uygun olursa.

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokaybÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 957
GokaybÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2016 22:17
Rasboralar öyle cok kolay cinsiyet ayırt edilebilecek balıklar olmamakla beraber sürü balıklarıdır. Bu balıkların en az 6 lı sürü hali bakmak gerekli cinsiyete cokta takılmaya gerek yok. Bu litrede bakabileceğiniz cok fazla alternatif yok. Hatta rasboralar bile tartışmaya acık bir konu.

Teşekkür Edenler: [T]184392,cagrisari53[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir