30x30x30 Nano Akvaryum Hakkında Sorularım


HephaestusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 422
HephaestusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 18:32
Arkadaşlar merhaba. Ben bugün 30x30x30 küp akvaryumu 25 tlye satın aldım. Bitkili canlı doğuran beslemek istiyorum akvaryumun içinde. Bu benim ilk bitkili akvaryum deneyimim olucak daha önceden de japon beslemiştim halende beslemekteyim.




Şu yukarıdaki resimdeki gibi yukarıdan lamba aparatı sağlayacağım. Bununla ilgili bir kaç sorunum var.

Yüksek ışık gerektiren bitkileri tercih etmek istiyorum cuba gibi. Tamamen çim ve kısa bitkilerle doldurmak istiyorum. Bunun için nasıl bir ışıklandırma yapmam gerekebilir? Böyle lambalar ikeada koçtaşta satılıyor acaba yeterli gelir mi? Siz ne önerirsiniz?

Kum olarak AQUACLAY ile lav kırığı aynı kumlar mı? Birde hagen kum var hangisi daha iyi olur sizce?


Bitkili akvaryumda yeni olduğum için bu işe yeni başlamış biri olarak ne önerirsiniz? Ben daha çok çim tarzı bitkileri seviyorum yukarıda dediğim gibi kumun üzeri çim gibi olan bitkileri yani şöyle




Filtre olarakta ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrenci olduğum için dış filtreye bütçem yeter mi bilmiyorum. 27 litrenin dış filtresi ne kadar olur? Sizce iç filtre işi mi görür mü yoksa onun yerine midye mi koyayım yoksa ucuza dış filtre bulabilir miyim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur ŞENOLÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
Onur ŞENOLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 23:18
Merhaba akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun... Bitki akvaryumlarında zemin bitkisi özellikle cuba bitki tankı olanların rüyası gibidir. iyi ışık gübreleme ve co2 ile çok güzel sonuçlar alabilirsin. 27 lt akvaryum için dış filtre almana gerek yok bence çok fazla gelecektir şelale filtre veya iç filtre yeterli olacaktır.. Işık konusunda cuba lar için özellikle güçlü ışık kullanmalısın resimde gösterdiğin ışığın uzun ve daha dekoratif olabları var tasaruflu ampul kullanabilirsin. tam aydınatma kodları için farumda bununla ilgili sana yardımcı olacak çok fazla başlık bulabilirsin. Bol keyifli Seyirler Dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehsovÇevrim Dışı

[B]10834,3[/B]
Kayıt: 30/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 65
mehsovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 16:47
Eger tasarruflu lamba kullanacaksaniz 865 kodlu olmasina ozen gosterin. Bauhaus gibi buyuk marketlerde osram'in 865 kodlu tasarruf ampullerini bulabilirsiniz. Ben osram 865 pll 36w lamba olanlardan aldim 2 adet su an memnunum. Eski floresanlarimla elde edemedigim gelisimi bunlar ile yakaladim. Zeminde ben parvula yetistiriyorum. Daha ekimi yapali 1 hafta olmasina ragmen yeni surgunler cikmaya basladi bile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir