35 Lt Akvaryum Yardım Talebi


ugurtheorcaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Bursa
Mesaj: 69
ugurtheorcaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2010 17:14
Merhaba arkadaşlar..
 
Fanusta balık bakmanın balıklara işkence olduğunu öğrendiğimde gidip kendime (malesef hiç bir kimseden yada yerden bilgi almadan) gidip akvaryum aldım..deniz kumu ile doldurdum..net 35 Lt damacanadan su koydum..içine bir kaç bitki çeşidi koydum (birine "gül" diyorlar sanırım, bir diğerine zeytin çiçeği ve diğer bir kaç tür)..iç filtre kullanıyorum (şelale türü yapabilen bir filtre) ve tasarruflu lamba ile aydınlattım..
 
tetrazonları görünce çok hoşuma gitti, hele başka türlere karşı agresif ve afacan olmaları sebebiyle sadece onlardan bakacağıma karar verdim..4 tane kaplan tetrazon, 1 tane yakut tetrazon ve iki tane portakal renginde ve kuyruğunda siyah benek olan bir çeşit tetra aldım. (Türün adının ne olduğunu bilmiyorum)..bir de vatoz..5 tane canlı midye var suda..kumda da midye kırıkları..
yaklaşık 2 haftadır bakıyorum..
sorunlarıma gelince:
- 5 günlüğüne şehir dışına gitmek zorunda kaldım..döndüğümde hepsi yaşıyordu allaha şükür..ancak hem bitkilerin renkleri solmuştu, hemde kaplan tetrazonlar baya baya renksizleşmişti..
- 8 saat ışıklandırmam gerekiyor normal olarak bitkiler için..ancak bunu yaptığımda tetrazonlar bir köşeye toplanıyorlar..sanki strese giriyorlar..ve renkleri soluklaşıyor..ne zaman ki ışığı kapatıyorum, renkleri de kendilerine geliyor, akvaryum içindeki hareketlilikleri de..
ne tetrazonlarımdan olmak istiyorum..nede bitkilerimden..ne yapmalıyım?
- küp şeklinde yemim var, sanırım kurutulmuş hayvansal yem..akvaryuma attığımda dibe gitmiyor..suyun üstünde kalıyor..tetrazonlar görmüyorlar bile..diğer iki tetra yeme biraz ilgi gösteriyorlar..birde direkt dibe çöken kahverengi gene kurutulmuş hayvansal yemim var..bunları attığımda tetrazonlar yiyorlar, ancak ışık açıksa burnunun ucunda bile olsa yemi görmüyorlar..yemlemek istediğimde ışığı kapatmam mı gerekmektedir?
-Tetrazonlar arasında bazen ciddi kavgalar gözlemliyorum..sebebi ne olabilir? doğası gereği mi? yoksa sayılarının az olması mı? (Bildiğim kadar en az altı olmalı)
 
Cevap ve yorumlarınız için teşekkürler..
ugurtheorca2010-03-25 17:44:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzauysalÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 62
hamzauysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 20:09
Ustalar daha net bilgi verecektir ancak şahsi fikrimce bitkilerinizin rengi ışıksızlıktan solmuş olabilir. Kavga etmelerinin nedeni akvaryumun küçük gelmesi, yem yememelerinin nedeni ise diğer balıklar tarafından bastırılmış olmaları ya da stresten olabilir. Umarım en kısa sürede sorununuzu çözersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlienshowÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
AlienshowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 20:35
Bazı türler için ideal bir sayı verilir fakat bu uygun hacimde olan akvaryum içindir. Ya balık sayınızı azaltın ya da daha büyük bir akvaryuma geçin. Böylece kavga ve yem yememe sorunlarınız hallolur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir