360 litre akvaryum kurulum hakkında her şey


Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 250
Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 01:03
Arkadaşlar yeni 360 litre akvaryum kurduruyorum. Şu anki akvaryumum 96 litre idi ve 7 sarı prenses 4 yunus vardı...Bu akvaryumu tamamen kaldırıp yeni akvaryumu koyacağım fakat para sıkıntısı var. Şart olan iç motoru alacağım, sirkülasyon motoru, kum, kaya, arka fon derken bir ton para gidecek. Tüm bunlardan sonra hava motoru almam ertelenecek gibi görünüyor ve doğrusu almak istemiyorum. 

1- Tetra100 hava motorum var ve bunu kullanayım diyorum acaba yeterli olur mu 100 litre akvaryum için yeterli yazıyor üzerinde. 

2- Bu akvaryuma 6 cmlik sp ve yunusların yanına küçükten 5 tane yunus atsam büyümeleri düzgün olur mu? 2-3 cm boylarında

3- Işık olarak mavi düşünüyordum ama biraz araştırdım ve korktum açıkçası. Kırmızıya döneceğim sanırım. Buna göre kum tercihim nasıl olmalı?

4- Bu akvaryuma büyük bir balık daha istiyorum. İki tane olsun ama olsun istiyorum bu balık yaşayankaya olabilir arkadaşımda var çok güzel görünüyorlar ama huzursuzluk çıkartır diye tedirgin oldum

5 ve en zor soru...- Bu akvaryum oturana kadar elimdeki balıkların ölmemesi için ne yapmalıyım? 
Diğer akvaryum için başka yer olmadığı için onda tutamayacağım. ne yapmamı önerirsiniz? 

Çok oldu ama cevap verirseniz sevinirim...Herkes yazarsa iyi olur arkadaşlar farklı fikirlere ihtiyacım var 2. 3. ve 5. soruda özellikle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demasoniciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 558
demasoniciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 08:34
Balığın resmini koysanız net cevaplar alabilirsiniz.Böyle yorumda bulunmak pek doğru olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanCinCemÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2012
Mesaj: 119
CanCinCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 09:41
Balık sayısını artırmak size zahmet ve balıklara zorluktan başka bir şey getirmeyecektir emin olun. Şu anda yanlış anlamadı isem 11 balığınız var. 360 litre için yeter ve güzel bir sayı. Daha fazla koymayın hiç gerek yok. Balıklarınız biraz rahat rahat yüzsün ferah sularda..

Mavi, kırmızı, sarı vs. ışık rengi düşünmeyin. Gün ışığını düşünün. Doğalarındaki ışık güneş ışığı, akşam da belki ay ışığı.. O yüzden gün ışığı renginden şaşmayın.

Büyük balık olarak derseniz, kadangoyu önerebilirim. Bir inceleyin isterseniz. Renkli, büyük, sessiz sakin barışçıl bir balıktır. SP ve yunus ile de uyumlu.

Elinizdeki balıkların ölmemesi için, şu aşamada en önemli olan şeyler suyun sıcaklığının sabit kalması, akvaryum içinde oluşacak olan amonyakın hızlı bir şekilde nitrata çevrilmesi için bakteri popülasyonunun oluşturulması diye düşünüyorum ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozakiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 77
ozakiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 10:21
6 cm lik balıklar demişsin ama adet yazmamışsın.
max 15-20 adet olmalı bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir