3 Gün içerisinde akvaryumumdaki balıkların hepsi öldü.


cansersenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 37
cansersenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 19:12
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Halsizlik, yem yememe, ölmeye yakın anüs kısımlarında beyazlık

Akvaryum Kapasitesi (litre):56lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2e3d lepistes, 1e3d lepistes yavrusu, 5kiraz karides, 1 adet bitkilerle gelen hızla büyüyen kahverengi bir salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Eihem 2010 iç filtre (sürekli çalışıyor) 100w ısıtıcı 24derecede ayarlı.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Azoo Beyaz Benek İlacı, Azoo Parazit Giderici

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Merhaba. 3gün önce sabah akvaryumuma baktığımda dişi lepisteslerimden birinin ağzında yara benzeri beyaz bir leke gördüm. O gün akvaryumcuya gidip Azoo Beyaz Benek İlacı ve Azoo Parazit giderici aldım. Diğer balıklarımda herhangi bir anormallik olmamasına rağmen Beyaz Benek ilacında 5 cc , Parazit Gidericiden 2 cc akvaryuma ekledim. (Burada hata yaptığımın farkına verdım ama iş işten geçmişti. Hasta balığımı başka bir kaba alıp tedavi etmem gerekiyordu.) Sabahına ilk hastalanan balığım dahil 3 balığım ölmüştü. Hemen %50 su değişimi yaptım. Sıcaklığı 26 dereceye yükselttim. Maalesef balık ölümlerim devam etti. Şu anda sadece 1 karides ve kahverengi salyangozum kaldı. Karidesim de ölmek üzere.

Eğer bu konuya bir açıklama getiremezsem başkaca balık almayı düşünmüyorum. Akvaryumumdaki bitkileri gözlemeye devam edice'm. Onlarda bir çürüme olmaz ise onlara bakaca'm.

Bu arada balıklar yaklaşık 2 aydır bende. Bir defa yavru aldım. Yavrular da sağlıklı bir şekilde büyüyorlardı. Akvaryum yeni bir akvaryum değil. Silikon zehirlenmesi vs. söz konusu olmadığını düşünüyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arrenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 578
arrenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 20:29
Eğer ağız kısmında beyazlık diyorsanız muhtemelen mantar oldu balıklarınızda. Bir daha biraz daha dikkatli olursunuz, dışarıdan yeni balık geldiğinde sizin akvayuma taşımış olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cansersenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 37
cansersenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 09:30
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sadece bir balığımda hastalık belirtilri vardı. Diğerleri aniden öldü. Mantar hastalığı bu kadar hızlı bir şekilde yayılıp ani ölümlere sebep olur mu? En azından klinik belirti vermesi gerekmiyor mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir