3d Fon Önerisi


EypCetiinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 233
EypCetiinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 02:23
Merhaba arkadaşlar.100x40x40 ciklet akvaryumuma 3d arka fon yapmayı düşünüyorum.Nasıl yaparız ? Nasıl bir şey yapmalıyım? Arka fon balıklar için sağlıklımı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvenStarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 169
EvenStarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 10:47
Merhabalar. 3D fonu uygun malzemelerle yaparsanız cichlid türü balıklarınıza bir zarar vermez.

Malzemelerin;

Strafor (3lük 2lik 5lik tamamen kafanda yapmayı kurduğun fona bağlı olarak alman gereken kalınlıklardır) (bir kaç tane alın derim çünkü ilk seferlerde ziyan olma ihtimalleri var:))
Bıçak,Falçata vs. Strafora şekil verebilmen için gerekli.( bazı arkadaşlar havya kullanıyorlar ama şart değil)
Akvaryum silikonu.( straforları birbirine yapıştırabilmen için gerekli)
Fugapool 2900 derz. ( Antibakteriyel içeriği ve içme su depolarında kullanılabilir özelliğinden dolayı akvaryumda balıklarınıza zarar gelmemesi açısından önemli.)
Su bazlı renklendirme tüpleri
Fırça


Temel olarak yapılışı.

Akvaryumun ölçülerine göre fon ölçülerini belirliyorsun.Ve straforu kesip biçmeye başlıyorsun.Bu konuda çokça video var.İzlersen daha kolay yaparsın.Straforunu ve kesip biçtiğin parçalarını silikonla yapıştırıyorsun ve 1 gün kuruması için bekliyorsun.
Daha sonra Fugapool 2900 derz i su ile katı yoğurt kıvamında olacak şekilde hazırlayıp straforun üzerine fırçayla sürüyorsun. 1 gün kurumasını bekliyorsun. Sonra tekrar 1 kat daha sürüyorsun. Yine 1 gün kurumasını bekliyorsun. Böyle böyle 2-4 kat sürebilirsin daha sağlam olacaktır.(bu arada straforun cam a yapışacak arka kısmına derz sürmüyorsun)

İyice kuruduktan sonra aynı derzi koyu ayran kıvamında hazırla, istediğin renk tüpü ile karıştırarak renkli derz elde et. Ve gönlünden geçtiğince fonunu fırça yardımı ile boya.Boyama işlemi de bittikten sonra birkaç gün kurumasını bekle. Daha sonra akvaryumun içinde (suyun içinde) fonu 3-4 gün beklet ki salacağını salsın suya. Sonra çıkar yavaşça yıka ve yeni kuracağın akvaryuma koy.

Başlıca tavsiyeler.
Fon yapacağın akvaryum tamamen boş ve canlısız olmalı ki Fonu yapma süren minimum 1 hafta süreceği için hem canlılar hem sen eziyet çekme.Ki fon bitince yapıştırma işlemin boş akvaryumda olmalı.
Fon ölçülerini akvaryuma rahatça yerleştirebileceğin şekilde ayarla ki daha sonra bitirdiğin fonunu bölmek zorunda kalma(ben gibi)
Fonda yapacağın mağara girinti çıkıntı vs vs nasıl dekor istiyorsan, önceden kafanda kurmanda yada bir kağıda çizmende fayda olacaktır.
Falçatayı kullanırken dikkatli ol:) küçük kazalar ciddi sonuçlar doğurabilir.
Boyama işlemine geçtiğinde önce koyu renk uygula, kuruduktan sonra ışık alacak yerlere açık renk uygula ki daha doğal bir görünüm elde edebilesin.
Fon eğer içine tam olarak sinmediyse akvaryuma yerleştirme, çünkü daha sonra sökme işlemi çok zorlu olabilir.
Bol bol fon yapımı ve boyama videosu izlemende fayda var.


Beğenenler: [T]173906,EypCetiin[/T][T]176344,wertex[/T][T]177081,fkrtfyrp[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EypCetiinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 233
EypCetiinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2015 16:08
Çok teşekkür ederim [:)] [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir