3D Strafor Arka Plan Çalışmam (Resimli)


ByTeoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 20
ByTeoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 03:05
Öncelikle Selamlar, Uzun süredir aklımda olan bi türlü cesaret edemediğim arka plan çalışmasına sonunda başladım :) Genel olarak adımları resimli olarak aktarmaya çalışacağım..

Malzemeler;
1 Ad. 5 Kg Kalekim Fuga Pool Derz Dolgu - 13 TL - Tekzen (Merter)
1 Ad. Su Bazlı Gülen Boya Renklendirici 750 Ml (Siyah) 9.75 - Tekzen (Merter)
4 Ad. 5 cm Beyaz Strafor - 7.50 TL - Koçtaş (Yenibosna)
1 Adet Sista (Siyah) Akvaryum Silikonu - 7 TL - Tekzen (Merter)
Silikon Tabancası 2.5 TL - Koçtaş (Yenibosna)
Elde Olan Malzemler: Falçata, orta boy boya fırçası, ızgara için kullanılan tahta çöp şişlerden (18-20 adet arası), Havya(lehim) aleti.



1 Adım - 2 Kat tam boy straforu üst üste koyup yapıştırmadan sadece ızgara için kullanılan tahta çöp şişler ile birbirine sabitledim ve ana hatlarla şekil verdim oluşturacağım kaya motifleri için( bu bölümde fotoğraf makinam yanımda olmadığı için resim çekemedim).

2. Adım - Ana hatları oluşturduktan sonra iki katmanı birbirine silikon aracılığı ile yapıştırıyoruz (Yaklaşık 5 Saat beklettim). Daha sonrada bu ana hatlara uygun kat çıkacak şekilde parçaları falçata yardımı ile kesip üzerinden katların kaçlı olacağını karar verip ve genel şeklini oluşturuyoruz ve birbirine silikonluyoruz.













3 Adım - Katlarında silikonları kuruduktan sonra havya yardımı ile kayalar üzerine çeşitli şekiller verdim. Daha sonrada bir kova içersinde su ve derz dolgusunu macun kıvamına gelene kadar karıştırdım ve beyza olan dolguya boyamızı içine katarak koyu gri bir renk alana kadar karıştırdım. daha sonrada eşit bir şekilde bütün yüzeye ilk katımı attım. Daha sonrada 2 gün beklemeye aldım. Not: Havya ile verilen şekiler derin olmadığından kaplanan derzele bi çoğu kapandı :( bu konu da yapacak arkadaşlar daha dikkatli olsunlar, birde ilk kez yapacak arkadaşlar ben renk konusunda siyah düşündüğüm için ilk katta koyu bi renk attım, alacalı bi renk verecek iseniz ilk katlara daha açık renk atmanızı tavsiye ederim  :)









4 Adım - 2. kat daha yoğun ve daha koyu bir kat atarak asıl görüntüye ulaşmaya çalıştım. Ve aralıklara siyah boya attım.(Ben 2 kat atmayı uygun gördüm ama akvaryuma koyup koymama konusunda kararsız olduğumda şu an için beklemede)








5. Adım - Akvaryuma yapıştırma. Derzin ve boyanın kuruma aşamasında olduğundan hemde henüz arka planı koyup koymama konusunda karsız olduğumdan  ( balıklarıma ve akvaryuma zarar verirmiyim gibi şüpeler içersindeyim) henüz resimleyemedim bu aşamayada geçtiğimde mesaja ekleme yapacağım...

Daha önce bu çalışma içersine girmiş ve akvaryumuna uygulamış arkadaşlarında özellikle yorumlarını bekliyorum. Nacizene deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinrim. Şimdiden tüm arakdaşlara yorum ve önerileri için teşekkürler.

Not: Sadece paylaşımve bilgi almak amacı ile konu açılmıştır.Utangaç
ByTeo2009-12-14 13:10:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orunbayÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2009
İl: Çorum
Mesaj: 2
orunbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 11:27

Gayet başarılı bir çalışma birde akvaryumda görseydik daha güzel olurdu...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ali876Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1075
ali876Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 11:36
Umarım akvaryumunuzun tam olarak içinin ölçüsünü hesaplamışsıınzdır. bende üstte kayıt ve kuşak oluğundan mante etmekte nbiraz zorlanmıştım ama üst kayıt ve kuşak olunca daha sağlam oluyor. Çıkma riski yok mesela. Ve doğru ölçü almadıysanız kesmekte çok can sıkıcı. Benim önerim. Eğer kayıt ve kuşak yoksa, bolca silikonlayon ve uzun süre bekletin. Çünkü silikon köpüğü çok tutmuyor. Ve bir öneri daha, silikon belli bir zaman sonra atabilir ondan dolayı eğer akvaryumunuzda kaya kullanıyor iseniz bir kaç tanesini arka fonun tam önüne koyun ki silikon atarsa havalanmasın. Yani fonu kayayla cam arasına sıkıştırın alt taraftan. Böylece işinizi garantiye almış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByTeoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 20
ByTeoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 02:37
[QUOTE=orunbay]

Gayet başarılı bir çalışma birde akvaryumda görseydik daha güzel olurdu...

[/QUOTE]

Önümüzdeki günlerde balıklarımı komşuma ve ablama taşıyacağım o süreçte planlıyorum inşallah yapabilirsem resimleride ekliyeceğim Big%20smile



[QUOTE=ali876]Umarım akvaryumunuzun tam olarak içinin ölçüsünü hesaplamışsıınzdır. bende üstte kayıt ve kuşak oluğundan mante etmekte nbiraz zorlanmıştım ama üst kayıt ve kuşak olunca daha sağlam oluyor. Çıkma riski yok mesela. Ve doğru ölçü almadıysanız kesmekte çok can sıkıcı. Benim önerim. Eğer kayıt ve kuşak yoksa, bolca silikonlayon ve uzun süre bekletin. Çünkü silikon köpüğü çok tutmuyor. Ve bir öneri daha, silikon belli bir zaman sonra atabilir ondan dolayı eğer akvaryumunuzda kaya kullanıyor iseniz bir kaç tanesini arka fonun tam önüne koyun ki silikon atarsa havalanmasın. Yani fonu kayayla cam arasına sıkıştırın alt taraftan. Böylece işinizi garantiye almış olursunuz. [/QUOTE]

Ali bey teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için. Ölçüler tam şu anda boşaltıp akvaryumu silikonlamak kalacak. ama salınım konusunda şüpheliyim yapmış olduğunuz arka plan  çalışması üzerine kaç kat derz dolgusu attınız acaba ?Mutsuz
ByTeo2009-12-15 02:37:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baraccooÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 378
baraccooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 02:44

Bu hafta bende yapıyorum :) sekıllerı bıle cıkardım kesık kayalıklar yapacak krıstak kayalar ve sıze guzel bı sey daha soleyebılırım fosforlu boyalar cıktı gece yanıyor aldıgı enerjiye baglı 12 saat ısık verebılıyo dıyo ve 10 yıl boyunca fosforu gıtmıyomus gece cok los bir ortam olabılır cunkı fosfor gecelerı gozkuo ve kaya altları yosun kenarları gıbı yerler yapsak cok seker durur dıye dusunuyorum ama benım akvaryumumun eni 50 cm oldugu ıcın ınce bı sey olacak :((


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir