400 lt için görüşleriniz


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 10:14
Dip çekimi konuları forumda ayrı platformda uzun uzun tartışılmış konulardır. Bahsettiğiniz taban tortuları içerisinde yem artığı dışında amonyak oluşturan bir madde yoktur. Balık dışkısı ve diğer tortular amonyak oluşumunu yok eden birer biyolojik filtrasyon parçasıdır.
İç filtre + Dış filtre seçiminiz yerinde olmuş.
Yalnız tür seçiminiz konusunda büyük uyarılar alacağınızı bildirmek isterim. Bu karmada en çok göze çarpan Pengasus olacaktır. Çümkü yetişkin boyu 1 mt olan bir canlıyı akvaryumda beslenmesi doğru bulunmamaktadır. Keşke bu tip canlıların ülkemize girişi sınırlı hale gelebilse de akvaryumcular bilinçli bilinçsiz satmasa diye sürekli hayıflanırım. Bundan sonra eğer temelde Japon tankı kurmak düşüncen mevcutsa diğer türleri onlara göre düzenlemen daha doğru olacaktır. Silver Shark haraketliliği ile bir süre sonra Japonları rahasız edebilir. Çöpçüler ise tamamen farklı bir habitata ait olmasına karşın uzun süreler uyum içinde besleyenler mevcuttur. Burada en önemli olan durum Çöpçü dediğin Corydoras türleri en az 6'lı guruplar halinde beslenmelidir. Ayrıca beslenme olarak ise akvaryum tabanına düşen yemlerle beslenirler. Yani Çöpçü adı sadece ülkemiz akvaryumcularının yakıştırmasıdır. Japonların için çeşitli yemler kullanabilirsin, ancak mutlaka tabana batan formda yemler de kullanmalısın. Eğer tankındaki canlı popülasyonunun az olduğunu düşünüyorsan yanlarına farklı Japon türleri ekleyerek görseli arttırabilirsin. Akvaryumcuların vereceği uyumusuz tavsiyelerden önce forumda "Bu tür bununla beslenir mi?" diye bir soru açıp cevaplarını değerlendirdikten sonra almalısın. Canlılarını rahat ettirmek istiyorsan 400 lt tankta bu şekilde 8-10 tane canlıdan fazlasını beslememelisin. O zaman japonlarının avuç dolusu büyüdüklerini görürsün.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 00:30

Umut bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Pengasusu değiştiricem zaten o sorun değil hatasız kul olmazmış anladım bende.Okuduğum ve anladığım kadarıyla dış ve iç filtre yeterli hatta dip çekimine bile gerek kalmıyor düzenli aralıklarla iç ve dış filtre temizliği yapıldımı tamamdır benim anladığım budur çünki herkezden farklı bişeyler çıkıyo.Besleyeceğim balık sayısıda zaten 15 i geçmicektir buda japon ağırlıklı olucak demek benim için.Yem konusuna gelince zaten iki yem kullanıyorum biri seranın pond yemlerinden diğeride seranın dip yemlerinden ve balık sayısına göre veriyorum yemleri ne az ne çok bu sayede nazar değmesin çok sağlıklılar.Çöpçüler artık ağız alışkanlığı onlarda şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım hatta boyutlarında 8 ay öncesine kadar baya bir gelişme var.insanın ister istemez aklında soru işaretleri kalıyor bunlarıda yeterlide olsa doğru yada yanlış da (yanlış anlaşılmasın farklı görüşler çıktımı kafa karışıyor örneğin ben)olsa bu şekilde forumlarda gidermeye çalışmak.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 12:54
Arkadaşlar farklı bir yere açmak istemedim konuyu sağolsun dış filtre tavsiyelerinizide aldım ancak geçen akvaryumcuda rastladım iyi olduğunu söyledi fiyat olarakta cazip geldi.400 lt bir akvaryum için atman at-3338 kullansam olurmu ayrıca bu ürün nasıl kullananınız varmı acaba sessizmidir,iyi bir filtrasyon yapıyormu yada herhangi bir sorun çıkyormu.Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum almadan önce bilgi sahibi olursam iyi olur..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir