500x400x200 tuzlu su akvaryumu


jackfrost17Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 3
jackfrost17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 17:02
Tüm arkadaşlara olumlu-olumsuz yorumları ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Sn. kar_delen6 rumuzlu üyemizin adresini verdiği siteyi araştırdım ve şirketin hayata geçirdiği projeler gerçekten bana cesaret verdi.Ayrıca sn. ahmetkotkmaz'ın paylaştığı videoyu izlediğimde de az çok nelerle karşılaşabileceğimi gördüm. Buradaki en büyük engel tabii ki maliyet.O engel aşıldıktan sonra gerisi azim ve istekle alakalı.Bunun dışında tek korkum bu büyüklükteki akvaryuma musallat olabilecek hastalık veya akvaryumun doğal ekolojisini bozabilecek buna benzer zararlı  mikroorganizmalarla nasıl başedeceğimdir.Çünkü dediğim gibi doğal etkenlere açık olacak; içinde deniz minareleri, kurtlar, salyangozlar, bizim sularımızda yetişen mercanlar, midyeler, yengeçler gibi deniz dibinde yaşayan tüm canlılar olacak.  Mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın bir sualtı dünyası yaratmak istiyorum.Böyle bir akvaryumu yekpare camdan yapmak olanaksız zaten.Küçük camlarla bezenmiş havuz fikri de kulağa hoş geliyor. Akvaryumun yüksekliği veya boyutları şartlara göre bir miktar değiştirilebilir.Aydınlatmayı eğer mümkün olursa doğal yollarla yapmak istiyorum.Yani akvaryum gündüzleri tamamen gün ışığıyla aydınlanabilmeli,geceleride loş bir yapay ışık yeterli olur. En kısa zamanda yukarıda bahsettiğim şirketle irtibata geçip  konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alacağım ve sizlerle paylaşacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 13:21
 İstanbul Turkua Zoo 'yu bir gezip yetkililer ile fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederim. Pasifik Akvaryum da bu konuda tecrübeli bir firmadır. En son Metro City ye bir köpekbalığı akvaryumu kurdular, resimlerini internet sitelerinden görebilirsiniz. mmoner2010-12-13 13:22:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engnylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2008
İl: Antalya
Mesaj: 370
engnylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 23:46

Bu hayali bile buraya yazıp paylaşmak bile takdir edici tabiki zor bir olay kolay değil maddi güce ve hayale bakar bu işler, arkadaşımızın maddi gücü varsa eğer neden olmasın yalnız şunu diyebilirim izlediğim bir belgeselde denizden su çekip akvaryumları sürekli besleyen su sistemlerinde boruların içinde zamanla mikrorganizmalar çoğalarak boruları tıkyor  bu boruların içinde midye kabukları bile oluşmaya başlıyor adamlar o sorunu bile çözmüşler dev boruların içine balon tüpler koyup içinde roketleyip bir uçtan çıkartıyorlar herşeyin bir çözümü vardır yeterki maddi güç ve gayret olsun, ben Şafak beyi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum, saygılarımla..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kagannnÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2
kagannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 22:57
Olamıyacak bısey yok gercekten ıstedıkten sonra hastalık ve rısk konuları tek tedırgın edenler bunun ıcınde kapalı devre kurman daha ıyıu olur sıstemı cok azlara ıner ıhtımaller yada ıyı sterılızasyondan gecerse besleme suyun cok sorun olmaz bence akvaryumda sorunlarla karsılastıkca ogrenıyo ınsan cozumlerı ama maddı guc  ve azım olduktan sonra sorun olmuyo hıc bısey azcıkta zıhnı sınırlık yaparsan cok sorun  olmaz  bence yardımcı olmak ısterım projene elımden geldıgınce senın hayal ettıgınden cok daha fazlasını yaptım cok zorlanmadım ama benım sponsorum var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

feronyaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
feronyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 19:33
Bu büyüklükte bir akvaryum ancak akrik malzemeden yapılabilir...
 
heraklia2010-12-23 22:08:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 12:15
Arkadaşım sana bir dost tavsiyesi maliyet falanda filanda bu kadar düşünüyorsan bu proje sana göre değil. Yapmakla bitmeyecek bir maliyeti var bu projenin. İşletilmesi bile çeşitli giderlere sahip. Sen evine güzel 2 metrelik bir deniz akvaryumu yaptır buna ayırmayı düşündüğün parayla. Geç karşısına seyret. İllaki bu diyorsan ticaretini yapanlar gibi düşün balık çiftliği kur arada dalıp seyredersin ve parada kazanırsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

askertilkiÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 31
askertilkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 13:17
Bu tip bir akvaryumu almak imkansız değildir.Ancak denizden su çekip akvaryumda kullandıktan sonra geri boşaltmayı düşnüyorsunuz.diyelimki paranız var ancak size devlet o deniz suyunu  vermez.Bir  balık çiftligini kurup denizden su alabilmek denize kafes kurabilmek için biz kaç takla atıyoruz sizin haberiniz var mı??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir