50 Lt Akvaryum Için Balık


umut81Çevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
umut81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 15:12
Merhaba 50 lt akvaryumda 10 balıktan sadece 1 adet melek kaldı 3-4 cm.Bunun yanına ne alabilirim? Ayrıca hava çalıştığında çok gürültü yapıyor, üstünü nasıl kapatabilirim ? Bu akvaryuma dış filtre olur mu ?
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliozkÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2014
İl: Afyon
Mesaj: 338
aliozkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 15:45
Umut Bey Merhabalar,
Öncelikle şunu belirteyim 50 litre hacim melek balığına çok ama çok küçük. Ölümlerin nedeni de belki hacmin az olması. 50 litre gerçekten güzel değerlendirilebilecek bir hacim. Birçok canlıdoğuran ve tetra türlerini rahatlıkla besleyebilirsiniz. Gerçi melek de küçükmüş henüz ama olsun yine de orada tam olarak gelişemez. Bu konuyu biraz araştırın forumdan.
Akvaryumun üstünü kapatmak için çok çeşitli çözüm var mesela strafordan kapak Yapımı veya buhar camı.
Bu akvaryuma dış filtre olur debisi çok yüksek olmayanlar işinizi görecektir.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 15:46
[QUOTE=umut81]Merhaba 50 lt akvaryumda 10 balıktan sadece 1 adet melek kaldı 3-4 cm.Bunun yanına ne alabilirim? Ayrıca hava çalıştığında çok gürültü yapıyor, üstünü nasıl kapatabilirim ? Bu akvaryuma dış filtre olur mu ?
Teşekkürler.[/QUOTE]

Selam

aslında 50 litre akvaryumda çok sayıda canlı doğuranı bir arda besliyebilirsin.ben 40 cm lik 20 litre akvaryumda oksjen ve temizlik dengesine dikkat ederek 6 ayda sadece bir plati kaybettim dolayısyla büyüklük küçüklük takıntısına gerek görmüyorum [:)]

kaliteli bir iç filtre alarak hem istersen şelale şeklinde hemde oksijen devirdaimi yapan türde hava borusu dışarıda olacak şekilde akvaryumuna sürekli taze oksijen üfletebilirsin.[;)]

böylece hem akvaryumun temizlenir hemde oskijen sirkülasyonu sağlanır.ben 20 litrelik akvaryumda keyifli ve sağlıklı bir şekilde 16 adet canlı doğuran besliyorum.4 adet molly 6 adet kılıç (4 dişi kılıç 2 kılıçkuyruk erkek) 4 adet plati 2 adet çöpçü. üstelik senin akvaryumun 50 litrelik en az 70 cm olmalı ki bu akvaryumda çok keyifli balık beslenir.

10 adet balıktan 1 tane melek kalması normal çünki neredeyse kanalizasyonda bile yaşayabilecek bir kaç dayanıklı türden birisidir melek.çok önemli olan ise şu ? melek yanındaki diğer canlı doğuranlara çaktırmadan karınlarından darbe vurarak iç organlarını zedeleyip öldürür çünki melek yırtıcı bir balıktır et hastasıdır.bu nedenle meleği melekle beslerim ve yanına farklı cins koymam.

ayrıca akvaryuma en az iki gün beklemiş klorsuz su koymaya gayret et asla taze su ekleme.beyaz benek hastalığına dikkat et her akkvaryum suyunun değişiminde mavi mürekkebe benzeyen bir iki damla contra ichthyo damlat hem suyunu berraklaştırır hemde hastalıklara karşı dezenfekte eder.akvaryum suyunu en az 20 günde bir mutlaka değiştir filtren ne kadar iyi çalışsada bayat su bayat sudur dipte biriken dışkıyı filtre tamamen ememez ve balıkların keyfi kaçar unutma.

saygılar umut bey [EDIT]Jumbokılıç,2015-07-03 15:48:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 15:53
Lepistes, plati, endler, moly, neon tetra, küçük tetra türleri, çöpçü balığı (corydoras), cüce vatoz türleri
50 litrede toplam balık sayısı 18'i geçmeyecek şekilde besleyebilirsiniz.[EDIT]sinanistanbul,2015-07-03 15:53:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umut81Çevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
umut81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 15:56
Yardımınız için teşekkürler.Aslında bir süredir balık bakıyorum yanındaki balıklar molly idi. Ben evde olmadığımdan gelip bakanlar tatil yemi atmış sürekli sanırım ondan öldüler. Melek uzun süredir var pek büyümedi. Aslında ben de başka balık almak istiyorum ama melek ölmemekte ısrarcı :) Galiba yanına birkaç melek alıp devam edicem fakat hava taşı olmadan hem filtre hem havalandırma yapmam gerekiyor çünkü çok gürültü ediyor. Bu konuda pek bilgim yok.Ya da yine moli alayım diyorum fakat birbirlerinin yavrularına zarar verir mi bilmiyorum.Akvaryumu büyütmek de istiyorum fakat yerim yok yavru olacak koyacak yerim de yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 16:10
[QUOTE=umut81]Yardımınız için teşekkürler.Aslında bir süredir balık bakıyorum yanındaki balıklar molly idi. Ben evde olmadığımdan gelip bakanlar tatil yemi atmış sürekli sanırım ondan öldüler. Melek uzun süredir var pek büyümedi. Aslında ben de başka balık almak istiyorum ama melek ölmemekte ısrarcı :) Galiba yanına birkaç melek alıp devam edicem fakat hava taşı olmadan hem filtre hem havalandırma yapmam gerekiyor çünkü çok gürültü ediyor. Bu konuda pek bilgim yok.Ya da yine moli alayım diyorum fakat birbirlerinin yavrularına zarar verir mi bilmiyorum.Akvaryumu büyütmek de istiyorum fakat yerim yok yavru olacak koyacak yerim de yok.[/QUOTE]

umut bey dediğim gibi melek problem çocuktur :)

eğer molly kılıç plati gibi türler beslemek ve yavru elde etmek istiyorsanız bunu melekin içinde mayın gibi yüzdüğü bir suda yapamazsınız.

akvaryumcunuzdan suya kabarcık oksijen de püskürtebilen iyi bir iç filtre isteyin debisini düşük ayarlayın balıkları strese sokmayın suyu fazla dalgalandırmayın.artık ayrıca hava motoruna gerek duymuyorum ben balıklarım fazla fazla oksijenleniyor mutluyum.

bunun dışında suya dikkat edin yemlemeyi abartmadan yapın aslında molyler canlı doğuranların içinde en dayanıklılarındandır ama yamleme abartıldıysa japon dahi olsa çatlayıp ölür [:D]

50 litrelik akvaryum harika bir görsel şölene dönüşebiir ama biraz uğraşmanız gerek.birazda deneye yanıla öğrenilir bu iş akvaryumcular herşeyi size satmak isterler bu nedenle akvryumcuyu dinleyin ama ticari söylemlerle bilgiye dayalı hususları birbirinden ayırt edin.akvaryumcu için sonuçta ölen her balık sizin ondan yeni balık alma potansiyelinizdir onlarda bu işten böyle ekmek yer unutmayın.[;)]

akvaryum kimya ve fizik kanunlarına dayalı olarak çalışan küçük bir işletmedir ve başarı mutlak bilgiye tecrübeye ve mantığa dayalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hunter44Çevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1898
Hunter44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 19:43
Umut bey 50 litrede bitkili bir canlı doğuran ve karides bakılabilir arkadaşların dediği gibi bazı tetra türlerinde bakılabilir dış filtre tabiki kullanabilirsiniz ben kendi 50 litrelik tankında jebo 635 kullanıyorum veya sunsun HW 603b de 50 litrede kullanılabilir hemde fiyatı kaliteli bir iç filtre fiyatına melek için gerçekten küçük bir hacim

Teşekkür Edenler: [T]195948,selinaltuntas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir