60 litre bitkili tetra tank


Yiğit TekşenÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 163
Yiğit TekşenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 16:52

Konuya başlamadan önce başımdan geçenleri anlatmak istiyorum yaklaşık 5 ay önce kurdugum 60litrelik bitkili tankta kullandığım derekumu 10 kök saz 5 kök eledoa mango köküne baglı durumda olan yaklaşık 10 yapraklı 2 kök anubias ve 1 adet üstünde bitki olmayan mango kökü bulunuyor akvaryumumda canlı olarak 12 adet 2erkek 10 dişi aykılıç ve 8 adet rasbora 4adet damızlık boyda defalarca yumurta aldıgım ve hala alıyor oldugum elma salyangozu vardı.Bigün çok talihsiz bir olay yasadım ısıtıcım filtrem ışık sistemim olmasına ragmen 2 balıgımda mantar gördüm ayırıp deep fix baktopurla tedavi etmeye çalıştım ama nafile resmen zincirleme ölümler basladım ve 12 aykılıcım 1 hafta içinde öldü her sabah 2 balıgın üstüne sifo çekiyordum bu hobiden resmen sogutmuştu beni suanda akvaryumumda 3 adet rasbora ve 4 adet salyangozum duruyor yapmak istedigim eledoaları ve salyangozlarımı arkadaşıma verip rasboraların sayısını 10a yükseltip boş olan mango kökünede java moss sarmak elma salyangozlarımı çıkarmamı düşündüren olayda tam burda gerçekleşiyor JAVA MOSS elma salyangozlarımın afiyetle yiyip bitirecegini düşünerek vericem. onun yerine birçok altarnetif sunan oldu cüce vatoz.kiraz-arı karides.Ben iste Otocinclus affinis'de karar kıldım. 4adet yeterli olucaktır diye düşünüyorum 10 rasbora 4 Otocinclus affinis bitkili tankda baska ne kullanabilirim ? daha degişik daha uyumlu bi düşüncesi olan varsa seve seve dinlerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 639
oguzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 11:56
Merhaba Yiğit Bet.
Öncelikle balıklarınızın öldüğü için üzgünüm. Tüm balıkları ayrı bir tanka alıp karantina bölgesi oluşturmanızı ve balıkları aldığınız akvaryuma 1 2 tane yeni balık almanızı öneririm. Eğer su da bir zehirlenme varsa yeni balıklar bunu belli edecektir ve çalışmanız bu yönde olabilir.
Veya dip çekimi yaparak 1 gün arayla 2defa %30 su değişimi yapmanızı öneririm.
Elma saylangozunun üremesini istemiyorsanız da katil saylangoz alarak bunun önüne geçebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yiğit TekşenÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 163
Yiğit TekşenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 21:39
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim oğuz bey 
salyangozlar konusunda 15 litrelik tankımı sadece onlara adadım istedikleri gibi üreyebilirler üredikçe tanıdıklarıma petshoplara dagıtıcam.
akvaryum konusuna gelirsek rasboralarımı 10 adet yaptım 2 adet katil salyangoz 4 adet bronz çöpçü 2 adet Otocinclus affinis 2 adet colisa gurami aldım suanda hiçbir sorun gözükmüyor düzenli dip çekimi ile sorunun üstesinden geldim umarım böyle devam edicek. akvaryum kapagım atman hf-100 şelale filtrenin giremicegi şekilde ona bir çözüm bulabilirsem daha iyi filtrelemeyle daha az sorun yasıyacagımı düşünüyorum.60 litre bitkili akvaryumu saglıklı ve sorunsuz şekilde temizleyecek bi filtre öneriniz varsa söylermisiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 639
oguzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 00:06
Dış filtre herzaman en mantıklısıdır fakat maddiyatı pahalı olduğu için kullanımı iç filtre kadar yaygın değildir. 
Maddi gücünüz varsa dış filtre fakat yok biraz pahalı derseniz iç filtre kullanın derim.
Hatta iç filtreyi kendi imkanlarınızla çok ucuza dış filtreye bile çevirebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir