65*35*45 Malawi akvaryumum sorularım var


baronkaro1Çevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2012
İl: Malatya
Mesaj: 3
baronkaro1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 01:08
Merhabalar

Ben Berkcan malatyada oturuyorum ve akvaryum hobisine yeni başlıyorum.

Başlıktaki ölçülerde bi akvaryum yaptıracağım ve içinde az sayıda sarı prenses ve ice man besleyeceğim şimdi sorulara geçelim.

1-Dış filtre alamayacağım için iyi bir iç filtre almak istedim ve jbl cristalprofi i80 de karar kıldım.Bu kararım hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

2-Akvaryuma kaya koymalımıyım zaten hacim küçük kaya yerine saklanmaları için ne koyabilirim.

3-Önce bitki beslemeyi düşünüyordum(anubias)ama nedense vazgeçtim.Sizce hangi kumdan hangi kalınlıkta almalıyım.Gübre vs. kullanamam sadece kumda yetişen bitkileri kullanabilirim.

4-Tatlı su midyelerini gördüm sizce alayım mı ne işe yarar balıklara zarar verir mi?

5-Arka fon olarak ne kullanabilirim bir kaç öneri sunarsanız çok memnun olurum.

6-Hava motoru nedir?Kullanmalı mıyım?Kullanmalıysam hangi modelini kullanmalıyım?

Sorularım şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sormaya devam edeceğim benim gibi ilk defa akvaryum kuran bir acemiye yardım ederseniz çok memnun olurum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pehlivan26Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 82
pehlivan26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 01:21
Merhaba,bir kere iç filtre ile akvaryum yeterince temiz olmaz,ama imkanın buna yetiyorsa yapcak bişey yok,bu boyutta bi akvaryuma hava motoru gerekmez,iç filtre hava veriyor zaten.arka fon işi senin  zevkine kalmış çok çeçitleri var,kum dersen o kadar önemli degil orta kalınlıkta olsa iyidir derim,kayalık gibi saklanacak yer yapmalısın balıklar stres yapmasın,son olarak akvaryumun zaten küçük hiç bitkiyle midyeyle falan doldurma balıklar yeterde artar bile. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baronkaro1Çevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2012
İl: Malatya
Mesaj: 3
baronkaro1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 01:28
Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler

Hangi tür kum kullanmalıyım?

Malawi cikletleri de japonlar gibi kumu ağzına alıp tükürmeyi severler mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzet1995Çevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 59
izzet1995Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 01:39
Sanırım akvaryumunuz 100 lt civarı  akvaryumda sarı prenses ve iceman 2sine bakmanız sıkıntı yaratabilir  sarı prensesler kumla oynamayı seven balıklardır benim terciğim ince taneli kum bu sarı prensesler saklanan ve kayalık bölgelerde yaşadığı için akvaryumda mutlaka kaya eklenerek mağra oluşturulmalı  hava motorunu her ihtimale karşı alın lazım olabilir.Bitki olarak anubias eklemeniz yeterli olabilir ama bunun yerine güzel bi  bitkili akvaryum kurabilirsiniz ama tercih size kalmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutwareÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 206
mutwareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 01:47
Almayı planladığınız iç filtre zaten dış filtre fiyatında. Aynı hacimdeki tankımda Hailea RP 400 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Silis kum tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreemreemreÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 11
emreemreemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 02:22
Bence midye bulunsun akvaryumda yer kaplayan bir canlı değil zaten kendini kuma gömüyor ayrıca biyolojik temizliğe çok katkısı var yani bulunması sizin için yararlı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 09:28
Öncelikle akvaryum ebatların malawi için çok küçük.Eğer 100 cm'lik akvaryum alabiliyorsan onu al derim. Çünkü 5-6 ay sonra akvaryumu büyütmek için inanılmaz bir istek olacak içinde. İki kere masraf yapmamış olursun. Yok bundan başka alamam diyorsan (5-6 ay sonra keşke zamanında alsaymışım daha az masraflı olurmuş diyeceksin) iki tür zor olur bu akvaryumda.
Benim sana tavsiyem sadece sp veya sadece iceman al. 10 tane yavru al, büyüdükçe kötüleri ayırır en son elinde 4d - 1e kalacak şekilde bırakırsın.
Bu ebattaki akvaryum için dış filtreye ihtiyaç yok. Ben 100*30*40 akvaryumda bile dış filtre kullanmadım zamanında, hiç bir sıkıntı da olmadı. İç filtreni sık sık temizle yeterlidir.
Akvaryuma mutlaka kaya koymalısın, malawiler kayasız olmaz. Onun haricinde başka ıvır zıvır (yapay bitki, mango kökü, dekor vs.) koyma akvaryuma zaten hacim küçük.
Hava motoru keyfine kalmış. Olmazsa olmaz değildir. Zaten iç filtre hava verme görevini yapacağı için almasan da olur. Ama 20-30 cm'lik bir hava taşını akvaryumun arka tarafına gömer hava verirsen hoş bir görüntü olur.
Kum olarak sana tavsiyem mercan kırığı bulabiliyorsan (biraz pahalıdır) mercan kırığı, yok bulamadın, midye kırığı, o da olmadı diyorsan en son tercih silis kumdur. Ben üçünü de kullandım. Şu an mercan kırığı var akvaryumda. Silis'e göre hem daha az pislik tutuyor, hem de görsel olarak daha güzel. Mercan kırığı veya midye kırığı bulamazsan son tercihin silis olsun bence.
Şayet sp besleyeceksen arka fon olarak açık renk birşeyler tercih et. (güzel bir mavi olabilir) Koyu renk arka fonlar (taş, kaya resimli vs.) her ne kadar akvaryumu daha güzel gösteriyorsa da balıklar çok strese giriyor, taşların kayaların arkasından çıkmıyorlar. Yok Iceman besleyeceksen onlar sıkıntı stres yapmaz onun için ne hoşuna giderse onu kullan.

Bir de sarı prensesler kumla oynamaya bayılır, kayaların altını kazar, devirir, zemin hiçbir zaman düzgün kalmaz. Onun için bir kere yerleştirdin mi kayaları bir daha oynamayacaksın. SP'ler kayalar nasıl dursun istiyorsa o hale getirir öyle bırakır :D
iltas2012-09-13 09:33:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir