670 litre akvaryumum için


AtillaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 42
AtillaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2007 00:02
Arkadaşlar merhaba
 
Yaklaşık 8 yıldır akvaryum hobisiyle ilgilineniyorum. Son olarak 200 litrelik akvaryumumu 670 litre akvaryum ile değiştiriyorum. Akvsryumum geldi. Fakat çok büyük olduğu için açıkçası biraz korktum. Bu akvaryum 4 seneden beri tuzlu su akvaryumu olarak kullanılıyomuş. Ben tatlı su kurmaya karar  verdim. Akvaryumla birlikte atman 338 dış filtre baya büyük bi el yapımı ama dandik bir sump protein skimmer geldi. Akvaryumum tabnında bi delik var ordan taşma sistemli çalışıyo. İlk geldiğinde akvaryumun arka kısmını camla bölüp oraya suyu taşırıyolarmış. Ben camı söktüm direk pimas boruya taşırmaya karar verdim.
 
Sorularım şunlar bu büyüklükte akvaryum için sumpa gerek varmı? Eğer gerek varsa sump u nası yapmam gerek? Kule tipimi yoksa normal mi? Üstünde gelen normal.
 
Tatlı suda ps gerekirmi?
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2007 00:29
Atilla Bey tatlı suda ps gerekmez. Koyun kenara dursun. 600 litre için sump gereklidir. Ama isterseniz siz dış filtrede kullanabilirsiniz. Kule tipi artık daha çok tutuluyor. Malzemeler suyun dışında olduğu için daha etkili olduğu konusunda görüş birliği var sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir