680 lt akvaryuma tür tavsiyesi


marvellous86Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2014
İl: Konya
Mesaj: 195
marvellous86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 14:51
[QUOTE=Yusuf][QUOTE=marvellous86]Hacim baya büyük. Tropheus la falan dolmaz o hacim. Çok kalabalık bir koloni olur. Yavrusu falan çok dert. Maddi duruma göre frontoza cinslerini besliyebilirsin. Moba brundi vs.[/QUOTE]

Hacim doldurmaya değil,hacime göre balık arıyoruz ağabey.Yanlış anlama ama bu düşünceni yanlış buldum.Bana göre Yunus,Sp türleri olsun bir de eğer hobiye fazla sarırsa yavruda alır.[/QUOTE]

Konuyu açan arkadaş yazsa neyse. Sen neden benim düşünceme yorum yapıyorsun? Kendi düşünceni söyleyebilirsin. Bence doğru olan o, sence doğru olan farklı olabilir. Bırak hangisinin hoş duracağına tank sahibi karar versin.
Ayrıca o hacim için sp, yunus koyabilirsin ama ilerde yavrunun hakkından gelemezsin 2 güne bir yavru alman gerekir alsan dahi gerekli hassasiyeti gösterebilecek misin ? Aldığın yavruları boy boy ayırabilecek misin ? Yada yavruları verecek yer bulabilecek misin ? İleriyi düşünerek bir tür seçmesi gerekir diye düşünüyorum. Hemde elinde frontosa gibi bir türü besleyecek hacimde bir tank varsa neden yapmasın ? Bence kalabalık bir koloni yerine daha büyük az sayıda bir tür seçmesi daha görsel olacaktır.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet yunusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 42
Mehmet yunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 15:32


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesmepeuseÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2013
İl: Kirsehir
Mesaj: 11
mesmepeuseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 09:12
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim.Ben daha renkli bir akvaryum düşünüyorum.Şu anda düşündüğüm beta tarzı renkli balıklar.Bu ölçüdeki bir akvaryuma kaç dişi ve kaç erkek(Büyük ihtimal bir tanedir ama belki hacim büyük olduğu için daha fazla olabilir)alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir