6mm.'lik temperli cam sıkıntısı, çözüm ar


denizaltıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 12
denizaltıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2010 13:19
[QUOTE=z_g_h]Bir konuda cam fabrikasında çalışan bi arkadaş belirtmişti temperli cam kesilemez cam istenilen boyutlarda ayarlanır isteniyorsa rodajlanır ardından temperlenir ve bir daha değiştirilemez.

Otomobillerin ön camları lamine diğer camları ince temperli camdır. Temperli cam kırlıdığı takdirde tuz buz olur insana zarar verecek parçalar bırakmaz bu nedenle araç camları temperli camdan yapılır. Ön camlar lamine camdır bu cam türü iki adet camın özel bi yapıştırıcıyla yapıştırılıp tek cam haline getirilmesiyle oluşturulur. Ve bu yapıştırıcı sayesinde kaza halinde cam dağılmaz ve sürücüye zarar vermez.

Alper bey eğer çift camlı arası jelatinli camdan bi akvaryumunuz varsa bu temperli değil lamine camdır akvaryumcu sizi kandırmış. Temperli camın kersilmesi imkansızdır veya imkansıza yakındır kesilse bile öyle herhangi bi camcı değil anca cam fabrikası kesebilir diye düşünüyorum.

Aşağıda iki link veriyorum.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lamine%20cam

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=temperli%20cam

Ek olarak bi uyarıda bulunayım. Temperli camdan akvaryum yaptırmak mantıklıdır kırılmaz doğru ama temperli camlar özelliklede rodajsız ise kenar ve köşelerden alacağı hafif darbelerle bile dağılabilme yeteneğine sahipler. Bu sebeple camların kenar ve köşelerini löşebentlerle korumanızda fayda olacaktır.
[/QUOTE]

Temperli camlar kesilemez.Özellikle köşelerden alacağı en ufacık darbeyle bile dağılabilir.Sırf bu yüzden bende fabrikada CNC de kestirdim.daha sonra rodaj ardından temperlendi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir