75 Tane Lepistes' im birden öldü sizce neden?


Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 01:21
Bence nedeni yeni aldığınız balıklara karantina uygulamadan tankınıza katmanızdır. Yeni gelen balıklarla gelen zararlı patojenler tüm balıklarınızı kırmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan YAŞARÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 155
Hasan YAŞARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 03:42
[QUOTE=emcezi]Akvaryumunuz 39 litre . Eğer bütçenizde uygunsa güzel bir bitkili ufakda olsa tatlı su resifi kurabilir ve içine atıcağınız neonlar ile güzel bir görsellik yapabilirsiniz . Ancak canlı doğuranlardan büyük balık tercih etmeyin derim .  Ayrıca bu akvaryumda 75 adet lepistesin yaşaması demek büyük bir canlı yükü demektir . Bence bu akvaryumda bir nitrit nitrat patlaması olmuş ve balıklarınız ondan ölmüş olabilir . Suçu annede bulmak biraz önyargılı olmuş . Dediğim gibi sanırım bu akvaryumda canlı yükü yüzünden olmuş, ve ölen balıklarıda anneninz veya evde yaşıyan diğer aile üyeleriniz sizin üzülmenizi engellemek için akvaryumdan çıkartmış olabilirler .

Lepistes istemiyorsanız size önerebileceğim türler . Gurami , Neon , Endler , Moli , Plati , Kılıç kuyruk  .
Ama tavsiyem dediğim gibi güzel bitkilerle döşenmiş bir akvaryumda ortada şirin bir kaya ve Neonlar ile harika bir akvaryum yapılabilir . Tür istersenizde Endlerde ekliyebilirsiniz .
[/QUOTE]

Benim 2 balığı aldığım arkadaş 40 litreye 10 adet lepistes attı onunda tüm balıkları ölmüş sanırım gelen 2 balıktan kaynaklı oldu.

Balık önerileriniz için teşekkür ederim. Fakat biraz daha belirgin ve göz alıcı balıklar istiyorum neonlar lepisteslerdende küçük balıklar canlı doğuran olmasa daha iyi olur.
dextroit2010-08-11 03:59:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir