75x6lt Akvaryum yapacağım


E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2008 23:03
[QUOTE=onuruygun]

Tonajlık dahil olmak üzere pek çok akvaryum yaptım ve biri hariç hiç biri patlamadı. Yani en azından bunun dışında patlayan varsa da bilmiyorum. Bu arada patlayan da üzerine dolap devrildiğinden patladı.

Kendi yaptıklarımı tamir etmedim ama patlayan akavaryumları tamir etmişliğim vardır.

Özellikle 6 mm'de rodaja gerek olmaması bir yana 6 mm ve daha ince camlarda rodajın kenarları yaklaşık 45 derece açı ile kırpıp camın yapışacak yüzeyini azalttığı için zararlı bile olabilmektedir.

10 mm ve yukarısı için rodaj şarttır. 8 mm için şart değildir. Eğer boyutlar fazla olup camın yapışma yüzeylerine çok fazla yük binecekse o zaman rodajın faydası olur ama bahsedilen akvaryumda kullanılacak camda rodaja gerek yoktur ve gereksiz masraftan öteye geçmeyecektir.

Taban camı konusunda ısrarcıyım, yeri gelir 60 cm yükseklikteki akvaryumda 4mm camdan bile taban camı yapılır. FAkat taban için yerleştirilecek yer önemlidir. Eğer bir akvaryum tabandan patladı ise bunun tek sebebi taşıma sırasında  yapılan hatalar veya akvaryumun konduğu yerin iyi seçilmemesi, akvaryum içine konacak ağır cisimler için önlem alınmamasıdır.
[/QUOTE]
Onur kardeşim, zımpara makinası ile camlar düzgün zımparalanırsa zaten rodaja gerek kalmıyor. Akvaryumun tabadan patlamasına dediklerinize ilave olarak konulan bir takım cisimlerin oluşturduğu iç  basınçda sebeb oluyor.
Akvaryum konusunda masraftan kaçmadan en sağlam nasıl yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Hele alta oturan komşunuz anlayışsız biri ise dahada dikkatli olunmalı.LOL
faruk672008-07-15 23:08:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir