80x50x50 Low Tech Bitkili Yeni Kurulum


UgurttÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2016
İl: Bursa
Mesaj: 56
UgurttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2018 14:50
Selamlar. 2 yıldır beslediğim malawi gölü balıklarımı verdim ve bitkili bir Akvaryuma geçiş yapmak için hazırlıklara başladım. Akvaryumum sumplı ama yüksek debili akıntı bitkiler için iyi olmaz diye sumpın akvaryuma girdiği yere 40cm pvc boru kaynattım. Üzerine delikler açıp ön cama vuracak şekilde açılı olarak yerleştirdim. Şu an akvaryum boş halde temizlenmiş tüm dezenfekte işleri yapılmış halde duruyor. Acelem olmadığı için tam emin olmadan alışveriş yapmak istemiyorum. Bu forumdaki tüm bitkili ile ilgili konuları okudum ama malum her akvaryumun kendine özgü durumları oluyor. O yüzden tecrübeli ustaların hoşgörüsüne sığınarak fikirlerimi ve sorularımı paylaşmak istiyorum.

1-Öncelikle bir çuval dolusu beyaz kumum var. Hepsini yıkadım temizledim ayırdım. Cikletler için iyiydi ama bitki için farklı Bi şey düşünüyorum.4 litre dennerle scapers soil 1-4 mm üzerine 25 kg hagen veya reeflowers siyah 3-4mm. Gel gelelim bu ikisi istediğim 8 cm civarı yüksekliği vermez. Şu bendeki beyaz kumdan bir altlık yapıp ince bir sineklik ile ayırsam olur mu? Yok olmazsa başka Bi seçeneğim var mı? Malum hagen siyah çok pahalı. Bu konuda önerilere ihtiyacım var.

2-Yeterince mangrow kökü ve taşım var. İşin tasarım kısmını buradaki ustalarla beraber yaparım diye düşünüyorum. Zaten tabanı ayarladıktan sonra sürekli resimler yükleyerek sizi işin içinde tutmaya çalışacağım.

3-Taban bitkisi kesinlikle istiyorum. Tohumdan yetiştirebilirim youtubeda bolca yapan var bu işi. acelem yok. Ama hangi tür alayım yine öneri istiyorum.

4-sumpta neler bulunmalı? Elyaf, biyolojik mavi sünger(adı bu olmayabilir) bolca seramik, bio Ball, yine bolca zeolit elimde var. Ayrıca berrak bir görüntü istiyorum. Aktif karbon kullanabilir miyim?

5- ışıklandırma için 50watt yeterli olur mu? Mümkün olduğunca beyaz parlak bir görüntü istiyorum. Önerebileceğiniz sistem nedir? Kullanışlı bir mekanik timer bilen varsa çok makbule geçer.

6-bursada bitki çeşidi konusunda bir sıkıntı yaşamam. Seçenek çok ama hangisi hangisiyle sorunsuz büyür? Özellikle kırmızı kızıl tonlarında bitki önerisine ihtiyacım var.

7- bu bitkiler hazır olduğunda, sorunsuz yaşamaya başladığında balık ekleyeceğim. Şu an full Black ve full Red lepistes düşünüyorum tür olarak. Bitkiler ve canlılar için optimum sıcaklık ne olmalı? Ayrıca Yok arkadaş canım akvaryuma yazık etme, şu balığı koymadan olur mu diyecek arkadaşlar buyursun yazsın lütfen. [:D]

Hepinize teşekkürler şimdiden. Sizin fikirlerinizle beraber kuracağımız akvaryumun fotolarını sık sık güncelleyeceğim. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2018 15:30
1-Taban kurulumunu 5litre jbl aquabasis plus üzerine hagen veya manado veya dere kumu (artık hangisi hoşunuza giderse) şeklinde yapabilirsiniz, üst katmanda kullanıcağınız kum tanecikleri bitkiliye uygun olsun, ph yükseltici etkisi olmasın yeter. Yükseklik için en alta lav kırığı kullanabilirsiniz.

2-Tasarım işi sizin zevkinize kalmış, mangrow kökleri azda olsa suyu sarartıyor diye duydum ama tecrübem yok.

3-Tohum olarak satan taban bitkileri bikaç ay sonra taban bitkisi olmaktan çıkıyor, farklı bi bitkiye dönüşüyor sonrasında çürüyüp gidiyor tavsiye etmem. Onun yerine subulata kullanabilirsiniz, biraz uğraştırır ama micra ve farklı moss çeşitleriyle de taban kaplayabilirsiniz.

4-Sump hakkında bi bilgim yok daha önce hiç kullanmadım ama aktif karbon bitkili akvaryum için tavsiye edilmez.

5-Watt hesabı değilde lümen hesabı yapmanızı öneririm, tankınızın yüksekliğinide göz önüne alınca litre başına 30-40lümen düşünebilirsiniz, renk sıcaklığı olarakta 6500k uygundur. En uygun fiyatlısı smd led olur, powerled renk karışımı olarak daha iyi bi performans sunabilir ama smdye göre pahalı bi seçenek, onda da sizin tankınız için litre başına 0.2w olarak hesap yapabilirsiniz+lens kullanmakta faydalı olacaktır tankınız yüksek olduğu için.
Smd led : [url]https://www.akvaryum.com/Forum/5630_smd_led_bar_tecrubem_k873460.asp[/url]
Power led : [url]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480_sn1.asp[/url]

6-[url]https://tropica.com/en/plants/?tabIndex=1&alias=Easy[/url] bu sitede easy yani kolay bitkiler sekmesindeki bitkilere göz atın isterseniz, o bitkilerin kurulmuş tanklarda görüntüleri videoları vs.de var hoşunuza gidenleri sizde kullanırsınız yalnız kırmızı bitkiler zor bitkilerdir, co2 ve yoğun demir takviyesi ister.

7-Sıcaklık 24-25derece uygundur. Balık işi sizin zevkinize kalmış ama ben olsam canlı doğuran koymazdım akvaryuma, bi süre sonra yavrulardan gına geliyo dağıtacak yer arıyorsunuz, kendi yavrularını yemeleri de cabası[:D] En fazla 2 çeşit tetra sürüsü yanına otocat+nerite tarzı bi temizlik ekibiyle güzel bi kurulum olabilir bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UgurttÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2016
İl: Bursa
Mesaj: 56
UgurttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2018 20:22
[:'(][:'(]Detaylı cevap için teşekkür ederim. Bugün işten sonra birkaç akvaryumcuya gidip fikir ve fiyat aldım. Özellikle taban konusunda dennerledrn vazgeçirdiler beni. Prodac fondo vivo ve jbl aquabasis çok önerildi ama ikisini karşılaştıran bir yazı bulamadım. O konuda kararsızlığım sürüyor. Low tech bir şey düşündüğüm için Led kurulumu pahalıya geliyor ayrıca kısa vadede 39 watt t5 daylight ve renkleri patlatsın diye bir aquastar yeterli olur dediler. O konuda çok karışık. Her kafadan bir ses çıkıyor. İş giderek karışıyor [:'(]

Yazmayı unutmuşum bi abimiz 1 grolüx 1 daylight 1 aquastar yap dedi aslında en kafama yatan bu ama emin olmak zor tabi. [EDIT]Ugurtt,2018-09-24 20:31:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AslanserdarkepezÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 104
AslanserdarkepezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2018 00:18
Düşükmdestekli bir tankta taban bitkisi nasıl olacak? Bence buradan yanıt bulmak yerine formdan biraz daha araştırın derim.
Bitki türü?
Taban?
Aydınlatma?
Co2?
Gübre?
Hepsi hakkında kitap yazılır :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir