80*80*45 kare iç sump


shashÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 29
shashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 23:42
TÜM GÖRÜŞ ve ÖNERİLERE AÇIKTIR......

Öncelikle herkese hayırlı günler sağlıklı balıklar...

Siz akvaryum sever dostlarımdan (dost diyorum çünkü sizleri dostum olarak görüyorum) o kadar çok şey öğrendim ki artık stajımı bitirip gerçek bi akvarist olma yolunda hissediyorum kendimi. Kişisel olarak olmasa da forumlarda okuduğum şeylerle sizlerden çok bilgi aldım. Bilmeden yaptığınız yardımlar için herkese teşekkür ederim.

Gelelim asıl konumuza...

120*45*50 = 270 litre ilk akvaryumdan sonra yaklaşık iki ay süren düşünceler sonucunda 80*80*45 = 280 litre kare form da iç sumplı bi akvaryum yapmaya karar verdim. Okudum araştırdım ince detaylara ağırlık verdim. sump için neler yapabilirdim. ilk yapmam gereken buydu sanırım akvaryum ölçülerini belirledikten sonra sump ölçülerini belirledim ve düştüm camcının yoluna en uygun fiyatı bulana kadar araştırdım. sump camları 6 mm akvaryum camlarını aldıktan sonra silikonu da alıp düştüm evin yoluna. Akvaryumun yerini ayarlayıp ayarlamaları yaptıktan sonra başladım silikonlamaya. ortaya çıkan ilk haliyle 









Bunları yaparken yardımcı olan babam ve kardeşime sonsuz sevgilerle... sırada kurumasını beklemek vardı. kuruduktan sonra geldiği hal buydu.





Heyecanla bekliyordum ve çok güzel olacak gibi geliyordu, sabırsızlanmaya başlamıştım. Kalan fazla silikonları düzgünce temizledikten sonra sıradaki görev çıtalardı onları da temin ettikten sonra işe koyuldum... çıtalar ve ilk su denemem











Sızdırmazlığını da kontrol ettikten sonra sump için de kullanılacak ekipmanı toparlamaya gelmişti sıra git gide oluşumunu tamalıyordu ve her geçen gün biraz daha heyecanlanıyordum. Düştüm akvaryumcunun yoluna reklam olmaması için akvaryumcunun ismini vermek istemiyorum ama tarık abime ve nursen ablama yardımlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. benim 4 erkek İçeman a karşılık üstüne de biraz para vererek aldım sump için ekipmanları da.





Yerini hazırladıktan sonra sump içini düzenledim. manzarayla kumu da yerleştirdikten sonra 









Tek yapmamız gereken suyu ekleyip sıstem kontrolü ve suyun oturmasıydı...









Suyu doldurduk son kontroller kalmıştı sump içinde alttan geçiş yerlerinin olduğu camların kısa geldiğini fark ettim suyu biraz boşaltıp silikonla oraları biraz yükselttim ve bekledim. silikon kuruduktan sonra tekrar suyu doldurdum ve suyun oturmasını beklerken ışıklandırmayı ayarlamaya başladım





Biraz daha ışıklandırma ve ve akvaryumuda ki ilk yaşam belirtileri







Suyun tamamen oturduğunu düşündükten sonra akvaryumda yaşamın başlaması









Son olarak aslında bakmak istediğim balık tropheus tu ama sonradana karar değiştirerek neon spot olarak değiştirdim fikrimi.  Çorluda bu balığı bulamadım akvaryumcu dostlarımız da bu balık konusunda yardımcı olamayınca internette bulduğum bi kaç yerle irtibata geçmeyi düşündüm. İlk başlarda biraz çekimser kalsam da nasıl olur diye sonun da telefonla görüşüp sipariş vermeyi kafama koydum bunun için ilk olarak istanbuldan başlamalıydım. akvaryum.com forumlarında bulduğum muarrem ersöz le irtibata geçtim http://www.akvaryum.com/Forum/cheweresaulosineon_spot_ve_acobue_k523930.asp?PID=2858837 tesadüf eseri ertesi gün bana çorluya geleceğini söyleyince çok mutlu oldum ve 8 dişi 4 erkek neon siparişi vererek beklemeye başladım.





shash2012-01-02 06:14:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

StrongerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 106
StrongerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 23:57
Hayırlı olsun... Daha fazla resim bekliyoruz...

Benimde aklımda yeni bir akvaryum var. İç sump sistemi düşünüyorum. Çünkü suan 150 tl elektrık gelıyor kısaca ısı kayıpları ve motor elektrık sarfıyatı cok yuksek.

Ic sump da suyun ısı kaybı en az olur. Su tasma rıskı cok az olur. ve kucuk bır motor ıle yuksek su devır daımı elde edersın. bol resım koyarsanız bende sızden fıkır edınecegım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shashÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 29
shashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 01:54

Aslında daha yeni düzenlemeye başlamıştım bu kadar çabuk mesaj geleceğini düşünmemiştim. Bolca resim ekledim son hali dahil devam ettikçe yeni resimler de gelecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 02:04

 

Bu sistem de çok harika.Bu sisteme göre değişiklikler yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shashÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 29
shashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 12:37
Bilgi için teşekkür ederim yanlız sizin verdiğiniz resimde bölmeler enine doğru yapılmış yanlış görmediysem benim sump ta bölmeler dikine doğru şu ana kadar herhangi bir sıkıntım olmadı sadece ilk bölmede elyaf kirlenmeye başladığı zaman suyu üst taraftan kaçırıyor onun dışında hiç sıkıntı çıkarmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

A. İhsan AkşenÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 436
A. İhsan AkşenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2018 22:02
Benim de aklımda 100*100*50h (60h) gibi bir ölçüde köşeden sumpli bir akvaryum var evin köşesi için ama nasıl durur, görüntü ve kullanışlılık nasıl olur diye bakınıyorum ama örnek bulamadım, sizin fotoğraflar da uçmuş. Akvaryum duruyorsa yeni bir fotoğraf paylaşır mısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir