9 Canlı Minik Lepistes...


Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 21:36
Sizlere lepistes yavrusunun başından geçen olaylar zincirini anlatmak istedim. Tabiri caizse pişmiş tavuğun başına gelmemiştir bunlar. Neyseki şuanda sağlıklı vaziyette su pirelerini kovalıyor.

Herşey Japon balıklarıma su mercimeği yedirmek istememle başladı. İnternette gördüğüm bir ilandan birkaç bitki ve su mercimeği sipariş ettim.
Kırklareli'nden İzmir'e 2 gün süren kargo aşamasından sora ulaştı. Bitkileri yıkadım su piresi yetiştirdiğim akvaryuma ekledim. Su mercimeklerinide direk küçük tanka boşalttım. Aradan 1 hafta geçti ben su mercimeklerinin içinde gelen 3 adet lepistes yavrusundan hala habersizim. Neyse dip çekimi yaptım çıkan suyuda balkona kurdugum 600 litrelik çocuk havuzu vardı yazın balık beslemek için kurmuştum onun içine döktüm. Küçük tankın sıcaklığı 27 derecede idi havuz ise dışarıda olduğundan 9-10 derece civarında seyrediyordu. Meğer dip çekerken lepisteside çekmişim. Aradan yine 10 gün filan geçti balkonda sigara içerken bir baktım havuzda yüzen bir şey var diğerlerinin varlığından haberdar oldum ama bu havuzdaki nasıl geldi diye düşünürken yaptığım hatayı anladım. Neyse yakaladım ufaklığı,
akvaryumada kurdum yavrulugu tam içine atacağım oda ne? Elimden sıçrayıp Japon balıklarının bulunduğu akvaryuma düşmez mi? Benim keratalar bir pirana misali yakalamaya çalıştılar miniği en ufakları bir hamlede aldı ağzına. Hemen çıkarttım kepçeyi yakaladım hınzırı ciklet kusturur gibi kusturmaya çalıştım neyseki yutamamış attı ağzından. Hemen yavruluğa aldım. Keyfi yerinde 1 haftadır da yavrulukta takılıyor. Anlatmak istediğim bu hayvancıkların nekadar dayanıklı olduğudur. Bizler ne yazıkki birşekilde öldürmeyi başarıyoruz. Hobinin belli başlı kuralları vardır bunlara uyduktan sora emininki kolay kolay ölü balık görmeyiz. Keyifli hobiler. 



Engin192014-02-26 21:38:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut81Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1178
Umut81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 22:04
Hay masallah :) seni de tebrik ediyorum abi :) . Cidden 9 canliymis :) .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir