Acemi Akvaryumu =)


ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 18:57
Arkadaşlar öncelikle merhabalar hepinize. ..Eskiden akvaryum tecrübem vardı ama cichlid olarak yoktu. ..Japon - lepistes - piranha - vatoz vs.vs. türlerini beslemiştim. ..Uzun yıllardır akvaryumla uğraşmıyordum ama bi kaç aydır tekrar başladım akvaryum olayına. ..Akvaryumu babamın ofisinden getirdim ölçüleri 100-45-31 cm. Getirdiğimde içerisinde zebra ciklet vardı 12 tane. ..İlk başta türünü bilmiyordum biraz araştırdım falan sonra türünü öğrendim. ..Herneyse görünümü olarak pek hoşlanmadım zebralardan kısa bi süre besledim sonra arkadaşım ördek ağız isimli balıktan getirdi 2 tane 15 cm civarındaydılar onlarında ilk başta türünü bilmiyordum akvaryumcuya yeni balık almaya gittiğimde öğrendim. ..Bu arada ördek ağızlar geldiği gün zebraları büyük şişeye koymuştum ama sabaha çıkamadan hepsi öldüler yaşasalardı akvaryumcuya götürücektim ama malesef sonuç olumsuz oldu. ..Herneyse ördek ağızlardanda pek hoşnut olamadım ve akvaryumcu selahattin abiye gittim (güllük akvaryum/antalya) ördek ağızlarıda yanımda götürmüştüm değişim için. ..Neyse selahattin abi baktı bunları bedava versen alamam yerim yok dedi benimde eve geri getirmeye niyetim yoktu çünkü başka balık alacaktım. ..Bi abi geldi dükkana o sırada oda akvaryumcuymuş yeni başlamış esnaflığa balıkları ona verdik gitti ve sıra geldi yeni tür alacak olduğum balıklara; selahattin abi mavi prenses al komple dedi bende onun tavsiyesine uydum ve 20 adet mavi prenses 2 adette vatoz aldım. ..Aldığımda mavi prensesler 2 cm 4 cm civarında ya vardılar ya yoktular vatozlarda öyle küçüktüler 26 nisanda almıştım balıklarımı. ..Şuanda gözlemlediğime göre maşallah hepsinde büyüme var bi kaç cm olarak. ..Çok uzun bi yazı oldu farkındayım sanırım sıkıcıda oldu :) gerisi size kalmış artık. Tekrardan merhabalar =) akvaryumun dizaynı bence pek hoş değil biraz elden geçmesi lazım, kumunda iyi olduğu söylenemez onunda değişmesi gerekli farkındayım. ..Bu arada çift motor var ama ben sağ taraftaki atman' ı kullanıyorum. ..Yemleme olarak günde bi kaç kez yem atıyorum. ..Birde arka fon yetersiz. ..Bütün yorumlara açığım. ..:)


Yıllar önceki bendeniz :)

Akvaryumumdan Görüntüler...

 
Alttaki Akvaryumu Su Piresi Yetiştirmek İçin Düşünüyorum...
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 
 


 



KaPTaN2010-05-13 20:57:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 19:03
Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Umarım yavru balıklarınızı en kısa sürede büyütüp kendi koloninizi kurarak kendi yavrularınızı alırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 20:51
Vay kankama bak. Gökte ararken yerde buldum. Uğur, ALLAh büyüdüklerini görmek nasip etsin. Yeni doğan bebenle birlikte büyürler artık :D
Hepside güzel balıklar. Tek tür. Eminim ilerde çok yavru alıcan. Bakalım biraz daha büyüdüklerinde cinsleri neler çıkacak. Bende kendiminkileri dört gözle bekliyorum büyümelerini. Nasip bakalım. Ama içimde bir his var, benimkilerin ( 12 adet  1-4 cm arası yunus ) çoğunun dişi çıkacağı gibime geliyor ya bakalım ne çıkacak bahtıma. İnş. çoğu dişi, 2 erkek olur.

deno062010-05-17 10:05:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 628
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 20:54
Akvaryumunuz cok guzel tebrikler ama altinda kullandiginiz masa biraz sakincali gibi geldi bana akvaryumun olculerinden kucuk oldugu icin risk teskiledebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efetopuzÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 320
efetopuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 19:40
Merhabalar Uğur bey;
Öncelikle akvaryum hobisine tekrardan başladığınız için sizi tebrik ederim.
Acemi akvaryumuna göre bazı eksiklikler haricin de güzel olmuş ama 2-3 dokunuşla daha iyi olurTebessüm
Benim görüşlerim;
Öncelikle akvaryumun kumunu değiştirin ya silis kum yada midye kırığı ile.
Daha sonra akvaryumda ki testi,vazo gibi birşey varTebessüm yani doğal olmayan malzemeleri çıkarın.
Daha sonra akvaryuma kayalık toplayın.benim gibi konyaaltı plajından kayalar toplaya bilirsiniz,benim akvaryumum da süper durduGöz%20Kirpma sizde de şiddetle öneririm..
Mavi prensesler sağlıklı görünüyorlar..
Bunlar sadece benim düşüncelerim uygularsanız çok daha iyi olacağını düşünüyorum..
SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 03:31
Öncelikle herkeze teşekkürler hoşbulduk. Kanka beni gökte aramana gerek yok evi biliyon yani :) Bu arada arkadaşlar önerilerinize uyacağım en kısa sürede gerekenleride yapacağım. Küçük ve büyük vazoyu çıkardım bugün ve biraz daha hoş görüntü elde edildi ama kayalık olsa daha iyi olacak tabikide. Efe bey kaya toplamaya bende gidicem inşallah en kısa sürede. Şimdi bir kaç sorum olucaktı sizlere:
Arka fonu kırmızı veya siyah folyoyla kaplasam nasıl olur acaba veya araçlara çekilen cam filmiyle film çeksem sim siyah veya strafordan arka plan yapanlar olmuş güzel çalışmalarda var baya acaba öyle bişeymi yapsam?

Birde bugün farkettim havalar sanırım epey bir ısındı ve akvaryumumdada fazla bir ısınma tespit ettim oda sıcaklığı gece saat 3. 23 ve 30 derece. Akvaryumdaki ısıtıcının fişi takılı 26 ya ayarlı ve çalışmıyor yani suyun sıcaklığı fazla bunuda ilk başta balıklarımın çok hareketsizliğinden farkettim biraz buz attım ve kendilerine biraz olsun gelip hareketlendiler. ..İnternette araştırma yaptım soğutma üzerine ama tam düzgün bişey bulamadım fan vs. .Önerileri mevcut birde kapağın açık bırakılması önerilmiş sudaki buharlaşma dışarı çıkması için. Bende kapağı açık bıraktım en kısa sürede daha verimli bişeyler bulmaya çalışacağım. .
--------------------------------------------------------------------
Ufak bi kaç değişiklik sonrasında tekrar fotolar...Büyük ve küçük vazoları çıkarttım taş ve kayaların duruşlarını değiştirdim...Arka camıda siyah folyoyla kapladım...en kısa sürede yeni kayalar bulup 2 tane testiyi çıkaracağım ve kumuda değiştirmem gerekiyor en kısa sürede onuda halledeceğim inşallah...Antalya oaln arkadaşlara bişey sormak istiyorum;Acaba Antalyada güzel düzgün işe yarıyacak kum ve kayalıkları nereden bulabilirim yardımcı olan olursa sevinirim...








  ugur_EN_2010-05-17 22:56:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smogÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 607
smogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 11:20
İlk öncelikle hobiye geri dönmenize sevindim ;fakat pek güzel bir sistem oturtamamışsınız gördüğüm kadarıyla ama olsun ilk başta hepimiz öyleydik.Big%20smile Akvaryum ölçülerini vermemişsiniz ama gördüğüm kadarıyla akvaryumunuz o kadar büyük değil.20 tane mavi prenses için bir süre sonra küçük geliceğini düşünüyorum.Kumu değiştiriceğinizi söylemişsiniz tamam ;ama şimdiden o bilyeleri hatta dipteki tüm malzemeleri çıkarmanızı öneririm ;çünkü balıklarınız için hem stres yaratır "stres balık ölümlerinde baş sebeblerden biridir." hemde arasına kaçan yem ve dışkılar bir süre sonra eğerki dip çekimi yapmıyorsanız nitrat patlamasına ve balıklarınızın hastallık hatta ölümüne sebep olabilir.Eğer forumu araştırdıysanızda görmüşsünüzdür biz her zaman balıkların doğalarına en yakın olanını yapmalıyız o nedenlen de arkadaşlarında söylediği gibi testi vb. yapay şeyleri çıkartıp etraftan veya pet shoplardan bulabileceğiniz taşlar ile balıklarınıza güzel bir dekor sağlayabilirsiniz ayrıca motorunuzu fotoğraf çekerkenliğine mi kapattınız yoksa çoğu zaman kapalı kalıp bazı arkadaşlarında yaptığı gibi arada mı çalıştırıyorsunuz?

Saygılar
smog2010-05-31 11:22:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeseviÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Denizli
Mesaj: 601
yeseviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 11:33
Maşallah baya baya bi acemi akvaryumu olmuş gerçekten içinde  ne arasak var.
 
İçindekileri boşaltın yerine sadece silis kum ve kaya  koyun.
Akvaryum sehpanız  kuçuk gelmiş yanların  boşta olması alt cama  yük binmesi ve patlama riski demek.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 16:15
İçinde değişiklik yapmıştım bi kaç hafta önce ama konuya pek ilgi olmadığı için resim koymak istemedim.Ama sizler için en son halini koyuyorum ilginiz için teşekkürler...Kumu ve Taşları Antalya Konyaaltı Sahilinden aldım bi güzel taşları ve kumu yıkadım ve koydum son görüntü bu şekilde...Birde arkadaşlar balıklarımdan bir tanesi epey bi küçük kaldı diğerlerine göre :S acaba alttaki akvaryuma koysam onu tek beslesem sizce nasıl olur bi süreliğine?Çünkü büyüyemiyor balık bi türlü ne yapmamı önerirsiniz???


 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smogÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 607
smogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 18:29
[QUOTE=ugur_EN_]İçinde değişiklik yapmıştım bi kaç hafta önce ama konuya pek ilgi olmadığı için resim koymak istemedim.Ama sizler için en son halini koyuyorum ilginiz için teşekkürler...Kumu ve Taşları Antalya Konyaaltı Sahilinden aldım bi güzel taşları ve kumu yıkadım ve koydum son görüntü bu şekilde...Birde arkadaşlar balıklarımdan bir tanesi epey bi küçük kaldı diğerlerine göre :S acaba alttaki akvaryuma koysam onu tek beslesem sizce nasıl olur bi süreliğine?Çünkü büyüyemiyor balık bi türlü ne yapmamı önerirsiniz???


 
 
[/QUOTE]


Resimlerinizde bir sorun oldu galiba veya bende bi sorun var göremiyorum ama küçük kalmasının nedeni daha öncede söylediğim gibi akvaryum boyutunun küçük olmasıdır ki eğer küçükse artık 1 erkek 4-5 dişi şeklinde bir koloni oluşturmaya başlayın veya akvaryum hacmine göre biraz daha artabilir dişi ve erkek sayısı ;fakat akvaryumun hacmi ve filtreyi kullanma şeklinizi bildirebilirseniz size daha iyi yardımcı olabiliri(m)z.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 13:59
fotoları ben eklemiştmiştim ama gözükmüyordu sorun çözülmüş artık görünüyor...yorumlarınızı bekliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 22:39
Uzun bi aradan sonra tekrardan merhabalar herkeze.Prenseslerim büyüdü hatta iki kez yumurta aldılar ama sadece bir tane yavrum yaşadı ve büyüdü aşşağıda fotolarıda mevcut.Geçen zaman içerisinde kum olayını hallettim birazda kendi çapımda dekor yaptım.Filtrede değişti dış filtre aldım 1 hafta önce onu kullanmaktayım...Fikir ve görüşlerinize açığım...Bu arada şuandada 2-3 tane yumurta almış balıklarım mevcut günleri gelince kusturmayı düşünüyorum...















prenseslerin ilk yavrusu...

fotoğrafta ortada duran gene yavrumuz...





 
ugur_EN_2010-09-23 22:43:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir