Acemi Akvaryumundan sonra :)


LieblichÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
LieblichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 21:28
Http://www. Akvaryum. Com/forum/acemi_akvaryumu_%29_100*40*40h_k381459. Asp (ilk kurulumdaki resimler mevcuttur. Acemi akvaryumunun son dönemdeki resimlerini bu sayfaya ekliyorum. )

Merhabalar,
Yukarıda linkini verdiğim acemi akvaryumumdan sonra daha büyük bir akvaryum dünyasına geçiş yaptım. Resimlerini ve videosunu göreceğiniz akvaryumun ölçüleri 10mm cam, 120cm * 50cm * 80cm (yükseklik) boyutlarındadır. Ortalama 30-35 kadar karışık cichlid türü besliyorum. Yeterlilik durumunu tespit ettikten sonra ileride balık sayısını arttırabilirim. Basınç oranı fazla olduğu için şuan 50cm'e kadar su ilave ettim. İç & dış filtrasyon ve 2 ısıtıcı ile sistemi kurdum ve daha doğal görünüm elde etmek için içerisindeki beyaz taşları denizden topladım. (dekor için ileride daha farklı bir düşüncem var. Biraz daha zamana ihtiyacım olacak :) )

sehba olarak henüz birşey yapamadım ancak beyaz eşyaların altında kullanılan bir kaç adet paleti istifleyerek etrafını kontraplak ile çevirdim. Şuan için yeterli. Yapışkanlı pvc ile etrafını ve üstünü odamdaki mobilya renginde çevreledim. Maddi olanaklara göre sebhayı ilerde temin edeceğim. Üst kapak için ise, kafamda tasarladığım çok farklı ve kullanışlı bir dizayn var. Onu da en kısa sürede yaptırıp sizlerin beğenisine sunacağım.

Buarada acemilik döneminden bugüne kadar hiç balık kaybetmediğim için balıklarımı ve kendimi çok şanslı hissediyorum :) (maşallah diyelim:) onların mutlu ve huzurlu olduklarını gördüğümde bende onlar kadar mutlu oluyorum. Ve onların mutlu olmaları için gerekli ilgi ve olanakları kullandığımı düşünüyorum. Ve birçok bilgiyi ve dikkat edilmesi gereken noktayı elbetteki burdan, sizin yazıklarınız ile öğrendim.

Olumlu ve olumsuz tüm eleştiri yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Acemi akvaryumu son hali






yeni akvaryumum. ..

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=XXpZs2uwcjg[/VID]
Lieblich2010-10-13 21:34:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2010 21:42
Öncelikle maşallah ve umarım bundan sonrada yolunuza kayıpsız devam edersiniz, bu arada yükseklik bence çok fazla olmuş belki temizlerken veya dekor değiştirirken zorlanabilirsiniz. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LieblichÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
LieblichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 01:47
[QUOTE=Leaderos]Öncelikle maşallah ve umarım bundan sonrada yolunuza kayıpsız devam edersiniz, bu arada yükseklik bence çok fazla olmuş belki temizlerken veya dekor değiştirirken zorlanabilirsiniz. Sağlıklı balıklar. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Evet yükseklik uzunluğa göre çok fazla. Camı kestiremediğim için 20-25Cm'lik bir kapağı üzerine koymayı düşünüyorum. Bu sayede suyu 50cm'e kadar su doldurmak durumunda olduğum için, geriye kalan susuz alan görselliği bozmayacak. Temizlik kısmına gelince, küçük yeğenimi içine koymayı düşünüyorum :) Keza akvaryumun eski sahibi temizlik için kendisi giriyordu akvaryumun içine :) Ama balıklarım için bu zahmeti de göze aldım tabiki ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir