acemi brichardiciye süpriz brichardi yavruları


sunmuratÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Gaziantep
Mesaj: 12
sunmuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 09:53
merhaba arkadaşlar,
ben diğer türlerin yanında bir kaç ay önce boşta duran küçük yaklaşık 40ltlik akvaryuma 8 adet brichardi bıraktım. Ancak gerek bu aralar işlerin yoğunluğundan gerek benim ihmalkarlığımdan bu balıkların 3'ünü kaybettim kalan 5 tanesinin de biri kuyruksuz olarak yaşamına devam ederken dün eşimin yavruları görmesiyle bir heyecan kapladı. Biraz inceledikten sonra çift olduklarını tahmin ettiğim balıkları yavrularla başbaşa bırakmak için diğerlerini yakayıp ayrı bir akvaryuma aldım bu sırada akvaryum biraz dağıldı tabi. yalnız şöyle bir durum var balıkların biri yavruları sahiplenirken eşini sahiplnmiyor gibi yuvaya almıyor vs. ama diğer balıkta izlediğim kadarıyla yavrulara zarar vermiyo eşleri yanlış ayırmış olabilir miyim, ya da bu davranış normal mi?
şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 13:39
 Murat bey Bende yaklaşık 3 batım yavru aldım balıklarımdan fakat annesi hiçbir zaman erkeği kovalamadı hep beraber baktılar.Annesi yavruların üzerine daha düşkün oluor erkekte etraflarında dolaşıp hiçbir balığı o alanın içine sokmuyor.

Balıklarınızın kavga etmeleri normal çünkü brikardiler bölgeci balıklardır.Sahiplendikleri yerlere kimsecikleri sokmazlar ve 40 lt de sahiplenecek çok az yer var daha büyük akvaryumda daha fazla yavru ve daha fazla zevk alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir