Acemilik ve becerisizlik birarada yapılan akvaryum


aşkın3301Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2009
İl: Içel
Mesaj: 51
aşkın3301Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 15:28

     Slm arkadaşlar,daha önceden hazırladığım 65*26*40h boyutlarındaki camları cumartesi akşamı yapıştımaya karar verdim ve uygulamaya geçtim ama bu işin bir el becerisi ve ustalık isteyeceğini hesaba katmadığım için bayağı zorlandım.Epey uğraştan sonra şekil olarak akvaryuma benzedi ama işçilik konusunda sınıfta kaldım.Akvaryumu kuruması için beklemeye aldım .                                                                                                        

     Neden resim koymadığım diye soracaksınız biliyorum ama imkanım olmadığı için koyamadım, şöyle tarif edeyim cam birleşim yerlerini silikon payı bırakarak bantladıktan sonra silikonlamaya başladım ve olan oldu hem acemilik hemde silikonu fazla kullanmaktan dolayı birleşim yerlerinde bir silikon yoğunluğu birde bunu üstüne bantları sökmek istediğimde silikonun altında kalan bantların silikonu kaldırması ve benim ayrılan silikonları söküp yeniden silikonlamam ve silikonları düzelteyim derken her tarafa bulaştırmam ve son olarak cam birleşim yerlerinde bir parmak kalınlığında silikon görüntüsü
    sormak istediğim konu ise,silikonları birleşim yerleriden traşlayıp ince ve düzgün bir şekilde yeniden mi yapmalıyım yoksa sızdırmazlık testi yaptıktan sonra sonuca göre mi karar vermeliyim ayrıca silikonları traşlarsam camlar birbirinden ayrılırmı,önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 17:07
Silikonları kazımanız ve tekar yapıştırmanız daha mantıklı hem çirkin görüntü ortadan kalkar hemde sızdırma şüphesi kalmaz. Bir öneri bence siyah silikon kullanın beyaz kadar çabuk dagılmaz ve daha sağlam olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkın3301Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2009
İl: Içel
Mesaj: 51
aşkın3301Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2009 13:11
Öneriniz için teşekkürler,akvaryumu yaparken sistanın siyah akvaryum silikonununu kulllandım.silikonları kazımadan önce dış köşelere aliminyum köşebent kullansam hem sağlamlılık bakımından hemde görüntü olarak daha güzel olmaz mı? önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir