Acı bir tecrübe


azrengÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 39
azrengÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 10:44
2 gün önce doğumunun geldiğinden emin fanusa ayırdığım veliferam (yavruluk dar geldiği için özellikle fanusa aldım) dün gece doğum yaptı ve 30a yakın yavrunun tamamı ölü doğdu. Akvaryumumda 100e yakın canlı doğuran var her türden. Ancak ilk defa ölü doğum gerçekleşti. Bunun nedeni ne olabilir derken bir iki tespitte bulundum.
1- Balığı fanusa ayırmam (Fanusun oval ve merceksi cam yapısı balıkta stres oluşturmuş olabilir mi?)
2- Fanusa hava pompası ile hava vermedim
3- Fanusa ana tankın suyundan koydum, ayrıca ana tanktan aldığım kaya, kum ve canlı bitkide ekledim doğal ortamı oluşturabilmek adına.
4- Sonradan farkettim ki fanusu pencereden günün belli saatinde güneş ışığını direk gören bir yere koymuşum. Bunun etkisi olabilir mi?
5- Anne adayını alışık olduğu yemle değil gücünü koruyabilmesi besin değeri daha yüksek olan yavru yemiyle besledim. 

Uzun süredir canlı doğuran türlerini besliyorum ancak ilk defa bu başıma geldi. Üstadlardan bu bilgiler ışığında yorum bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 12:30
Canlı doğuranlarda bu durum sık da olmasa bazen görüle biliyor. Yavruların tamamı veya yarısından fazlası ölü olarak doğuga biliyor . Bunun enbüyük etken balığin yaşı ,balık çok yaşlandığında veya ilk doğumlarında bu durmlarla karşılaşa biliniyor . Yaşli olanlar dogumdan belirli birsüre  sonrada vucut yapıların da bozulma kamburlaşma gibi belirtiler görüle biliyor. 2. Bir durumda su şartlarında bozulmalar, scaklık ve ph durumunun değişmesi etken olabiliyor, 3. ve olasılığı endüşük faktorde erkeğin eşleşme arzusunun doruk noktasında olması ve sürekli dişinin karnına vurmasıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir