ACIBADEM-KOŞUYOLU AKVARYUM/PET SHOP GİRİŞİMİ


EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 02:27
Acıbadem-Koşuyolu Akvaryum Dizayn Merkezi Düşüncesi

       Öncelikle herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum,Acıbadem de oturuyorum ve senelerdir akvaryum dükkanı kurulmayan, kurulsada işlemeyen bu yerde bir pet shop(ağırlıklı olarak akvaryum) dükkanı açma düşüncesindeyim. Sizden isteğim acıbadem ve koşuyolu çevresinde akvaryum hobisiyle ilgilenenlerin böyle bir dükkanı nasıl karşılayacağı... Genellikle tatlı ve tuzlu su akvaryum tasarımlarının yapılacağı ve balıklarının bulunacağı bu dükkan düşüncemde sizlerinde fikirlerini almak isterim.Sadece özel türlerin satılması taraftarıyım,siz balıkseverlerden,özellikle acıbadem ve çevresi akvaristlerden yorumlarını bekliyorum. 

       4 yıllık grafik tasarım mezunuyum ama bazı işler vardır ki sadece sevildiği için yapılır,ben mesleğim yerine tasarımla hobiyi birleştirip yapmak istediğim bu işde sizlerinde fikirlerini almak isterim,Düşündüğüm yer acıbadem mc donalds arka sokağı yani perşembe pazarının kurulduğu nokta,yada koşuyolu nautilius karşısı,saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tropheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Istanbul
Mesaj: 258
tropheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 07:40
Merhaba
 
yaklaşık 30 yıldır Acıbadem'de otururum. Sadece akvaryum mağazası yerine Pet Shop( kedi köpek satmanızı kast etmiyorum) tarzında açmanız ticari ömrünüzün daha uzun olmasını sağlar.
Bu noktanın özellikle altını çizmek isterim. Kedi+köpek+kuş+kemirgen+sürüngen+tatlı su+tuzlu su+bitki bunların olması gerekir çünkü sezona göre bazılarında iş olmaz bazılarında hareket olur ve bu sizin gelirinizi dengeler aksi halda akvaryum işi haziran-eylül dahil %50-80 arasında durur. Dükkan giderini bile çıkartamazsınız. Tüm kalemlerin satış eğrisi ayni sinüs dalgası gibidir hepsi aynı anda tepe veya dip yapmaz, ticari hayatınız uzar, sadece akvaryum çok güçlü sermaye ister. Aksi halde bu ekonomik ve akvaryum piyasası şartlarında sermayeniz çok güçlü değil ise( 2 sene tüm giderlerinizi çıkaracak sermaye yok ise) vakit ve nakit kaybı olacaktır. Kiralar çok pahalıdır, akvaristtin bağlılığı yoktur, ucuz bulduğu yere gider, kira+stopaj+muhasebeci+elektrik+su+yem+test+ölü firesi+elaman gideri+bağkur/sigorta+internet+yemek+içmek+ulaşımınız.... tüm bunları iyi hesaplamanız lazım.
 
Allah yardımcınız olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2011 02:53
Teşekkür ederim Tamer Abi dükkanına gelmişliğim var beni görsen tanırsın zaten seninle gelip gerçekten konuşmak isterim, aydınlattığın için tekrar sağol Tamer abi,hayırlı işler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orkun8Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 230
orkun8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2013 16:03
Koşuyolunda oturuyorum bencede bol çeşit olan bi petshop gerekiyo acıbadem tarafına eğer açarsanız farklı şeyler getirmeye çalışın farklılık iyidir :) saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir