Adım Adım Akvaryum Kurulumuna


AtakanShelbyyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 13
AtakanShelbyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2024 00:14
Merhaba,Hayırlı geceler dilerim herkese. Forumda önerilen ve alınması gereken ana parçaları almış bulunmaktayım [:)] Aldığım malzemeler:Pipo Filtre,AQ918 Hava motoru,10 kilo bazalt bitki kumu(hagen kum çok pahalı geldi mecburi olarak bunu aldım),Smart 100 Watt Isıtıcı. Şimdi siz bilgili ağabeylerimin tavsiyesini almak isterim.Öncelikle ilk kurulum için Crystalpro'nun bakteri kültürü, su berraklaştırıcı,mineral tarzı ürünlerini almalı mıyım? Forumda öğrendiğim kadarıyla istediğim balıklar için (Lepistes ile Neon Tetra) bitki kurmam gerekiyor fakat tankta ışıklandırma olarak üst kapağın iç kısmında ikili floresan lamba var. Sıkıntısız bakabileceğim en uygun bitkiler nedir ve kaç tane almam gerekir? Her türlü tavsiyelerinize açığım teşekkürler. (Tank 60 LİTRE)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241326/070120240004431.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes..Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2023
Mesaj: 43
Lepistes..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2024 00:20
[QUOTE=AtakanShelbyy]Merhaba,Hayırlı geceler dilerim herkese. Forumda önerilen ve alınması gereken ana parçaları almış bulunmaktayım [:)] Aldığım malzemeler:Pipo Filtre,AQ918 Hava motoru,10 kilo bazalt bitki kumu(hagen kum çok pahalı geldi mecburi olarak bunu aldım),Smart 100 Watt Isıtıcı. Şimdi siz bilgili ağabeylerimin tavsiyesini almak isterim.Öncelikle ilk kurulum için Crystalpro'nun bakteri kültürü, su berraklaştırıcı,mineral tarzı ürünlerini almalı mıyım? Forumda öğrendiğim kadarıyla istediğim balıklar için (Lepistes ile Neon Tetra) bitki kurmam gerekiyor fakat tankta ışıklandırma olarak üst kapağın iç kısmında ikili floresan lamba var. Sıkıntısız bakabileceğim en uygun bitkiler nedir ve kaç tane almam gerekir? Her türlü tavsiyelerinize açığım teşekkürler. (Tank 60 LİTRE)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241326/070120240004431.jpg[/IMG][/QUOTE]
Selamlar öncelikle şu berraklaştırıcı bakteri kültürü vs. Bence hiç gerekli değil buna ayıracağınız bütçe ile ileride dış filtre alabilirsiniz,Lepistesler kolay bakılan narin canlılardır öncelikle akvaryumunuzu temizlemeli ve 1 hafta dinlenmiş su ile doldurarak birkaç gün pipo filtre ve ısıtıcı açık şekilde çalıştırmalısınız,bakteri kültürü için boş su dolu akvaryuma yem atabilirsiniz bazalt bitki kumunu hiç kullanmadım ama genellikle kullanımları aynıdır YouTube dan videolarını izleyebilirsiniz bitki olarak bacopa ve tilki kuyruğu önerebilirim florasan lambalar yeterli olacaktır..

Beğenenler: [T]241326,AtakanShelbyy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241326,AtakanShelbyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtakanShelbyyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 13
AtakanShelbyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2024 16:09
[QUOTE=Lepistes..]
Selamlar öncelikle şu berraklaştırıcı bakteri kültürü vs. Bence hiç gerekli değil buna ayıracağınız bütçe ile ileride dış filtre alabilirsiniz,Lepistesler kolay bakılan narin canlılardır öncelikle akvaryumunuzu temizlemeli ve 1 hafta dinlenmiş su ile doldurarak birkaç gün pipo filtre ve ısıtıcı açık şekilde çalıştırmalısınız,bakteri kültürü için boş su dolu akvaryuma yem atabilirsiniz bazalt bitki kumunu hiç kullanmadım ama genellikle kullanımları aynıdır YouTube dan videolarını izleyebilirsiniz bitki olarak bacopa ve tilki kuyruğu önerebilirim florasan lambalar yeterli olacaktır..[/QUOTE]


Peki ilerisi için yavruları başka tanka almadan büyütmemin bir yolu var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes..Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2023
Mesaj: 43
Lepistes..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2024 21:19
[QUOTE=AtakanShelbyy]


Peki ilerisi için yavruları başka tanka almadan büyütmemin bir yolu var mıdır?[/QUOTE]
Plastik yavruluklar satılıyor petshopta vantuz ile cama yapıştırıyorsunuz orada büyüyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir