adım adım discus öğrenmek istiyorum


apoli3333Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 1
apoli3333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 19:01
Selam arkadaşlar foruma yeni katıldım kısaca akvaryum hayatımdan bahsedeyim çocuk yaşta merak saldım bu işe her başlayan gibi japon balıklarıyla başladım ama japon aşkım fazla sürmedi çok kısa süredi cikletlere yöneldim önceleri karışık tür den karma tanklardan hoşlandım daha su-onraları tek tür beslemeye başladım arkadaşlığımı uzuuuuun bir süre yunuslarla sürdürdüm yunus tam bana göre bir hayvandı tüm ilgimi uynusa çevirdim ve çok ekmek yedirdi büyüttüm ve yavru aldım sattım yıllarca hemde evde hobi amaçlı beslediğim haldee  şimdi 4 aydır yeni aşlar buldum kendime  4 aydır artık yeni arkadaşlarım DİSCUS"larım yetişkin discus aldım karma tank yaptım aldığım kişiden az az bilgi aldım şuan 2 haftadır tankımda yetişkin discus var dün bir eş yumurladı satın aldığım kişi bile çok şaşırdı bukadar çabuk eş tutmalarına ama bakımları iyi ben buna buluyorum bu hızlılığı kan kurdu su piresi artemia dana yüreği daha ne olsun demi gelelim siz tecrübeli abilerimize ve arkadaşlarımıza soruma ,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            1.  ilk yumurtayı ana tankta diğer balıkların içinde dökmesine izinverdim ve hepsini yemelerine izin verdim (balıkları aldığım kişinin tavsiyesi) doğrumu
   2. yeni çiftlerime 50x50x50 tank yaptım pipo flitre kullanacağım yeterlimi 
   3.su olarak ozmoz alacapım şu anda yok çeşme suyu kullanıyorum aldıktan sonra bütün balıklar ana tank ve üreme tnkı ozmoz suyumu olacak, 
  4 balıklarım yavru döktükten sonra neler yapacağım yapmam gerekenler neler
  5.çift olan balıklarım sürekli 50x50x50 yaptığım üreme tankındamı olacak yoksa sadece yumurta döktüklerindemi bu tanka alacağım.
    Sorularım bunlar arkadaşlar okuyan ilgilenen herkese şimdiden sonsuzzzz teşekkürler.....
apoli33332014-01-03 19:22:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HerkesinBirPopisiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Bursa
Mesaj: 152
HerkesinBirPopisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 19:48
Konu güzel.Takipp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ylowerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 150
ylowerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2014 12:03
açıkcası sorularının cevabını bende bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZodiJackÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 1026
ZodiJackÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 17:06
Discus beslemek için öncelikle çeşitli varsayımları unutmak gerekir. Ben kendime göre uzun süre(6-7 ay civarı) discus baktım ve herhangi bi kayıp vermeden değiştirdim. Önce bunlar büyük discuslardı. Ortalama 1-2 yaşında 12 adetti. Neyin nasıl olması gerektiği konusunda maddeler halinde anlatayım..

Su sıcaklığı: 26 derece. 1 aşağı veya 1 yukarı olabilir. Su sıcaklığı 30 olacak! diyenler var ya.. O arkadaşlar discusları zamanla oksijensiz bırakır. Tabi oksijensiz bırakmadan 30'a alıştırırsanız öyle gidebilir. Ancak bu defa düşmelerde sıkıntı yaşarsınız.
Havalandırma: 1 adet dış filtre ve bi adet kuvvetli hava taşı.
Yemleme: Tane tane olacak şekilde. Eğer balıklar yeme gelmiyorsa aç bırakılmalı ve yeme gelmeleri beklenmelidir. Dipte yem birikimi olmamalıdır.
Su değişimi: Akvaryum suyunun 10/1'i çekilmek şartıyla damacana su veya dinlendirilmiş ve yine dinlenmiş olan suya biotopol eklemek şartıyla haftada bir yapılmalıdır. Biotopol ürününün ne kadar suya ne kadar katılması gerektiği dikkate alınmalıdır.
Yumurta dökmesi zor.. Yavru almak imkansızdır..
Discuslarınızı yeterince büyütmek için maksimum yükseklikte akvaryum kullanılmalıdır. Küçük akvaryumlarda büyüme oranları yarıda kalır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir