Ağza kaçan hava kabarcığı


PenaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 102
PenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 22:21
Bir hastalık değil ama yazabilecek başka bir başlık bulamadığım için buraya yazdım. Ebeveynlerinden ayırdığım yaklaşık 3 haftalık 5mm boyundaki albino kribensis yavrularımdan bir tanesini su yüzeyinde çırpınır vaziyette buldum. Yakından baktığımda ağız kısmı şişmişti ancak ne olduğunu anlayamadım. Uzun bir süre inceledikten sonra ağzında bir hava kabarcığı olduğunu fark ettim. Kabarcık ağzından büyüktü, çıkartamıyordu ve nasıl oraya girdiğine anlam veremedim. Yavru çok küçük olduğu için de elimle müdahale etme şansım yoktu ancak müdahale etmezsem de kısa süre içinde ölecekti. Aklıma kabarcığı patlatmak geldi ve bir toplu iğneyi yavrunun ağzından sokarak kabarcığı patlatmaya karar verdim. Yavru çok küçük olduğundan ve zarar vermek istemediğim için 10 dakika kadar uğraşmadan sonra kabarcığı patlatabildim ve yavru normal şekilde yüzmeye başladı. Şu an ters bir durum gözükmüyor ancak çok küçük olduğu için bir kaç günü atlatırsa kurtulacağını düşünüyorum.

Böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu acaba ve bir daha tekrarlanırsa nasıl bir yöntem izlemek gerekir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Malawi WorldÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 448
Malawi WorldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2013 08:19
Merhaba;

Bunda sorun olacağını sanmıyorum,zaten merak edilmesi bile sadece tahmin yapmakla sınırlı.Bekleyin ve birdaha olursa(ki olacağını sanmıyorum)bu başlık altında yazabilirsiniz.

Keyifli Hobiler,Hayırlı Ramazanlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunusadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 655
yunusadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2013 08:34
Enteresan bir problem geçmiş olsun:) Siz zaten çözümü bulmuşsunuz sanırım tesadüfi bir olay olmuş tekrar başınıza gelme olasılığı galiba yok tekrar geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir