Ahtapot Kazığı


ahtapotÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 24
ahtapotÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 13:22
Merhaba Arkadaşlar,
İlk önce şunu belirteyim BEN ALKOL veya diğer bir uyuşturuculardan çok uzun zamandır ayrıyım..(Çok şükür..).!! Yapılan ithama istinadedir..!!
Konuyu Detayı ile anlatayım;
Bu arkadaşımız benden ,05/04/2009 baş.,28/04/2009 tes. tarihli 1.siparişle; 155*60*65 cm -4 ad. üretim;85*60*65cm ,4 gözlü,.Arkadan delikli ( !!!!)(DAHA SONRAKİ SİPARİŞTE  MEVZUU BAHİS OLACAK DELİKLER....BENDEKİ,BERABER YAPTIĞIMIZ    ÇİZİMDE ÖN VEYA ARKADA GÖZÜKMEKTEDİR..!! akvaryumu çevirirseniz önü,diğer tarafa çevirirseniz arkasına gelebilmektedir !!!! daha sonra bu delikleri yan tarafa aldık..!) -2 ad.yavru boylama;2 ad.75*60*65 cm ,3 gözlü sump ve 2 ad. 57*20*60 cm .2 çekmeceli kule olmak üzere sipariş etti ve ADRESİNDE  imal edip teslim ettik (Atölyemde imal etmemin daha iyi olacağını,çıkabilecek sorunlarda ,zaman geçmeden müdahale edebileceğimi söylememe rağmen...!) küçük problemler dışında ( kesilen camlarda ölçü kayması sonucu taşmalar oldu ,2 ad. çekmece oturmadı  çözüp verdik ve bunun pek önemli olmadığını kendiside kabul etti..)Ancak ..!! Verdiğim TAVSİYELERİ '' her şeyi ben bilirim tavrı ile kabul etmediği gibi ,iş bitene kadar EMDİĞİMİZ SÜT Boğazımızdan getirdi Yinede Esnaflık adına Stresimizi belli etmemeye çalıştık..!
Kuleleri 10 cm daha yeniden yükselttirdi (Yenisini yaptım..!) ücretini almadım...istemedim bile..!başlangıçta yavrulukları 2 göz demişti .. 4 göze çıkardı sesim çıkmadı..! Altlarında Aluminyum köşebent olacaktı ..Üstünede yaptık tamam dedim..!Silikon kuruma süresinden önce su doldurmak istedi zor iknaa ettim..! Test aşaması geçtiği halde, Ücretini (Birazdaha deneyelim diyerek..!) geç  ödedi..!Alacağım Ücretten kesti Eyvallah dedim..!İmalat sırasında Olmadık Hakaretler etti yine sustum  veee  akabinde bir Sipariş daha 05/05/ 2009tarihinde verdi..! ve  26/05/2009 Tarihinde ,atölyemde imal ederek ,adamlarımla yolladım ( ARKADAŞIMIZ MALZEMEYİ KONTROL ETMEDEN TESLİM ALINDIĞI İÇİN MALZEME ORADA KALDI..!! halbuki aynı araç ile geri gönderebilir ve daha sonrasında 7 gün içinde düzeltilip teslim edilebilirdi..!!BU KONUYA UMURSUZ KALMIŞTIR..) 
2. siparişte verilen ise ;2 ad. 75*60*65cm.3 gözlü sump ve kuleleri;2 ad. arkadan delikli ( SORUN OLAN DELİKLER...!! ) .
3 gün sonra ücretini almaya gittiğimde '' delikler yanlış tarafa deldiğimi ''söyleyene kadar ÇİZİMLERE uyarak Hata yaptığımızın farkında bile değildim... ve  telafi edeceğimi, fakat işlerim yoğun olduğunu HEMEN KULLANMAYA BAŞLAMAYACAĞINI...( ayrıca 150*60*50 cm ,4 adet daha yaptıracağını , o zamana kadar ,yani 1-1,5 AY DAHA ZAMANI OLDUĞUNU .söyledi..!!) bildiğim için MÜSAİT OLDUĞUM zamanda gelip yapacağımı veya atölyemde YENİSİNİ  yaparak değiştireceğimi söyledim.
Kalan ücrettende kesinti yaparak bir kısmını ödedi..! kalanınıda değiştirilince vereceğini söyledi ve kabul ettim...
Dikkatinizi bir konuya daha çekeyim ;DÜN 20/06/ 2009 tarihinde bu konuyu açmıştır..!SON SİPARİŞ 26/05/ 2009 tarihde TESLİM EDİLDİ..!! Nasıl oluyorda aradan 40 gün geçmiş oluyor..BEN SÖYLEYEYİM; Kendisini bu süreler zarfında bayaa tanıdık !! Aceleci,Kibirli,Alçak tepeleri ben yaptım tavırları ile bizi çığrımızdan çıkarmasına rağmen(Bizi diyorum çünkü..! elemanlarım ve onu gören diğer arkadaşlarım ŞAHİTTİR..!)  ESNAFLIK deyip Mütevaziliğin sınırlarını zorladık..! ve Yİnede taviz vermeyeceğim..!
 Ve gelelim Sonuca..;Son teslimattan sonra 3 kere arayıp hakaretlerle karışık hatayı düzeltmemi istedi ( haklı olarak..!!! TÜKETİCİ HAKKI !), Haziran ayı içinde ALLAH izin verirse  yapacağmı her seferinde söyledim.
( Gün verirken ,o Günün ESNEK olduğunuda belirtirim...!!!Malum : Kaza var ,bela var ,Ölüm var..!!)
Dün öğlen beni bu arkadaş 4. kez  aradı , telefon görüşmesini ,kısaca ,aynen yazıyorum..! :
 
B- merhaba murat bey
M-merhaba barış bey
B-sen ne biçim adamsın yaa?
M-anladım barış bey ,kusura bakmayın yoğunluktan bir türlü zamanı denkleştiremedim..
B-bu cumartesi gelecektin kardeşim neden gelmiyorsun ya??
M-teslimatlarım var barış bey,yoğunum..! haftaya gelip hallederim inşaallah..!
B- istemiyorum kardeşim,gel akvaryumlarını al paramıda ver ..
M-tamam barış bey nasıl istiyorsanız öyle olsun..!!
B-hemen paramı getir kardeşim yoksa SENİ AKVARYUM.COM DA REZİL EDERİM..!!
M- (konuşmaya müsait olmadığım için ...!!) tamam barış bey sonra görüşürüz..!!
B-pazartesiye kadar gelmezsen o akvaryumları (Kafanda ) kırarım...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M- :):)  nasıl istiyorsanız öyle olsun ....
 
 
 
VEE  KONUŞAMADIĞIM... için telefonu, müsait zamanda aramak kaydı ile kapatmak zorunda kaldım...40 dakka sonra,forumdan bir kaç  arkadaş arayarak  ,hakkımda yazılanı bildirdi...!!
Şimdi  size soruyorum...??;
Siz olsanız ,hatalı dahi olsanız TEHDİT ALTINDA iş yaparmısınız..?
 
Diğer konulara gelince..!
 -kullanılacak camlarda ,bana marka söylenmedi ama  ARKADAŞIMIZIN GEREKSİZ ACELECİLİĞİ yüzünden GUARDİYAN-AIS marka AMERİKAN MENŞEİLLİ  daha esnek ve kristalize olan ayrıca Tüm DÜNYADA kalitesi ispatlı ve daha pahalı bir cam kullanmak zorunda kaldım ve bunun için hiç bir ücret istenmedi..!! dileyen arkadaşımızın vermiş olduğu link i inceleyebilir..!!
-Bendeki resimlerde ve evraklarda ,her şey daha detaylıdır , gerekirse resimlerini buraya atacağım..
-Tüketici hakları mevcut ama ÜRETİCİ hakları nerede..??  Müşteri Teslim aldığı malı belli şartlar ile ,kendi kararı ile almaktadır dilerse adresine gelen mal hatalı ise düzeltilmesini ister veya reddederek o an geri çevirebilir ,,KULLANARAK GERİ İADE EDEMEZ..!!  Ben yinede ,belli süre sonra ,ürünü beğenmeyenden geri alabiliyorum  .ücretinide ,Akvaryumun durumuna göre %50 ila %100 oranlarında geri iade ediyorum. ( esnaflık olsun..!)
-Size samimi gelmemiş olabiliriz,hoşlanmamış olabilirsiniz ;doğaldır..!! Bizde arkadaşlarımızı aynen sizin titizliğinizde seçtiğimizden emin olmalısınız.(hakkımızda veya hakkında ,İTHAMDA bulunmadan ,izlenimlerinizi yazarsanız dahada güzel ÖRNEK olacağını düşünmekteyim..!)
-Haklı ve ya haksız.. Kişiyi en iyi savunacak ; Ancak onu tanıyan biri olursa daha güzel ve net sonuçlar doğurmazmı...??
-İlk önce Yüce ALLAH(c.c.) a   sonrasında hüsnüniyet ile sürdürdüğüm ESNAFLIĞIMA ve bana bahşedilen eğitim ile maharetlerime Güvendiğimi bilmenizi isterim.
-Akvaryum . com sitesine gelebilecek her türlü olumsuz suçlamalara ve karalamaları göze alamamaktayız Zira birçok akvaryum sever  bu siteden faydalanmakta ve bizlerde buradan   evimizin ekmeğini  kazanmaktayız !! Hiçbir art niyetli ,gerek hobici gerekse ticari üyeye müsaama gösterilemeyeceğini biliyoruz ve öyle olduğunuda herkezin bilmesi gerekir..!
 
Daha bir çok mesele var ancak bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum Hiç bir polemiğe girmiyorum ve girmeyeceğimde..
Bu konuyu açan arkadaşın  yapılması istediği işleri ...!! BENİ TEHDİT ETMESİNDEN SONRA  ;  AKVARYUM. COM da ÖZÜR YAZISI yazmadığı sürece YAPMAMAYA KARAR VERDİM VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM..!!!
 
 
 
Dileyen detaylarını ÖM veya mekanıma ,çay kahve içmeye gelerek öğrenebilir.
Çok zorda bırakılmadığım sürece bu vatandaşa hiçbir şekilde cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.
 
Yazımdaki imla hataları için özür diliyorum.
 
SELAM VE SAYGILARIMLA.  Murat Pekkan. (AHTAPOT)
 
 
 
ahtapot2009-06-21 14:00:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hilal AkvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 963
Hilal AkvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 13:59
Konuyu dün akşam gördüm.İstanbul Akvaristler derneğindeki akvaryumun kurulumuda katılmak için çıkmam gerektiği içinde konuya iştirak edemedim.Akşam ise evimdeki Pc'de sorun olduğu için girip cevap yazamadım.Dün en son 2 sayfa olan konunun bugün 4 sayfaya ulaştığını ve Ahtapot Akvaryum Murat beyinde iştirak ettiğine şahit olduktan sonra acizane biriki satır yazmak gereği hissettim.Murat beyle takribi 3-3,5 ay önce işyerine giderek tanıştım ve ilk işin şiparişini verdim.3 adet 120x50x50x set yaptırdım, 2 gün gecikmeli ve sağlam teslim aldım,akabinde ise daha sonra 160x50x50x 3 lü set ve daha sonrada 60x60x60 ve 60x30x30 setler ve yavruluklar yaptırdım.Ticaretin vermiş olduğu (elde olmayan) aksamalar haricinde problemsiz teslim aldım ve de kendi adıma memnunum,çokta arkadaşımı yönlendirdim,memnuniyetimden dolayı.Konunun özüne gelecek olursak ki,kanaatim,empati yapılarak diyalogla çözümlenecektir.Küresel krizin genel manada herkesi yaraladığı günlerde bu ve benzeri yaklaşımlar herkezi yaralayacaktır.Olaya "HAK" penceresinden bakarsak bu kadarı Hakedilmemiş diye düşünüyorum.İşi yaptıran ve yapan kişileri vede okuyanları aklı selim düşünceye ve esnekliğe ve uzlaşmaya davet edip hayırlı günler diliyorum.Sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakbayÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bakbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 15:16

   Arkadaşlar malum tüccar arkadaş açıklama yapmıştır arada yalan yanlış tarihler verilmiştir kendisini yaptığı işteki hatalarını kabul ettiği için tebrik ediyorum.150*65*60 ölçülerinde 8 akvaryum ve 4 sump ve 4 yavruluk projemin ilk sipariş olarak yarısını verdiğim malum tüccar arkadaş daha imalat başlamadan yanlış ölçülerde cam kesimlerini görmem üzere zaten zor durumda kalmıştı.Sump yükseklikleri 55cm olması gerekirken 60cm kesilmiş mevcut büyük akvaryumlarda, taban camlarınan 2 şer cm büyük kesilmişti.Ben bir çok kaliteli iş yapan akvaryumcuların vazgeçilmezi olan trakya şişecam olarak düşündüğüm camlar ise AIS marka uzak doğu cam çıkmış ve bu duruma çok sinirlenmiştim.1000 liralık çek vermiştim vede karşılığında cam alıp gelmişti.

   Dolayısı ile aslında geri göndermem gereken ve verdiğim kaparoyu geri almam gereken işden kendisinin bana herşey yoluna giricek çok memnun kalacağımı herşeyi düzelticeğini söylemesi ve çeki geri alamıyacağım şüphesi ile  mecburen bekleyipte görme fikrinde ikna oldum.Bu söyleşiden sonra kendisi bazı fedakarlıklar yapıp işdeki ölçü bozukluklarını düzeltme adına alüminyum çerçeve ilaveleri yapmıştır .Sumptaki ölçü bozukluğunu gidermek için 5 cm kesmesi gereken camı kerpetenle düzelttiğini görmezlikten geldim ve bu tüccar la nasıl tanıştığıma lanet eder oldum.Her defasında barış bey bu gün bu saat te oradayım deyip a kusura bakma mevcut işimi bitiremedim deyip uzun süre oyalanmalar sonucu meydana gelen patlamalar bende oldu bunu inkar etmiyorum.Ayrı olarak 3 dikişle 10 gün elim sargıda kaldığı gibi meydana gelen kazaları hiç söylemek istemiyordum fakat bu kazayı yapana kadar ne kadar titizlikle camları zımparaladıklarınıda anlamış oldum.
   Bu tüccar arkadaşımız nasıl olurda daha kendisine başvurup kendisinden özür dilememi bekleyebilir şaşarak gülüyorum.Arkadaşlar bilinçsiz zannettikleri biz akvaristlaere 3. sınıf uzak doğu camlarını amerikan camı diye sunmalarına aldanmamanızı öneriyorum.Ayrıca yaptırdığınız işte kesinlikle çek para v.s evrak vermeyin bir kere kaptırdınızmı geri dönüşü olmuyor.
   Kendisi bahsetmiş kontrol edip teslim alsaymışım ben(hatasını kabul ediyor yani);ben de kendisine söylüyorum bu nasıl ticaret anlayışıdır kontrol etmeden vede sırf kendisi defterine yanlış çizmiş diye suçu karşısındakine atabiliyor.Şu gün şu saatte gelicem deyim karşısındakini bekletmek ve o günkü planlarını alt üst etmek karşılıksız kalabilirmi.Gerçekten gün vermiş olsaymış ve ciddi bir tüccar olsaymış konu buralara gelirmiydi acaba.
 
    Aşağıdaki metnin gerçek nüshasını size sunuyorum.
 
 
 
B- merhaba murat bey
M-merhaba barış bey
b- ne zaman geliceksiniz
m-Bilmiyorum zaman veremiyeceğim
b-seneye kadar gelebilirmisiniz
m-bilemiyorum
b-bu kaçıncı sözün artık yetti bekleyemem!!!!
m-elimden gelen budur şimdiye kadar söz verdim tutamadım artık zaman veremiyorum...........Eksik söylenmeyen kısım
B-sen ne biçim adamsın yaa?
M-anladım barış bey ,kusura bakmayın yoğunluktan bir türlü zamanı denkleştiremedim..
B-bu cumartesi gelecektin kardeşim neden gelmiyorsun ya??
M-teslimatlarım var barış bey,yoğunum..! haftaya gelip hallederim inşaallah..!burası uydurma
B- istemiyorum kardeşim,gel akvaryumlarını al paramıda ver ..
M-tamam barış bey nasıl istiyorsanız öyle olsun..!!
B-hemen paramı getir kardeşim yoksa SENİ AKVARYUM.COM DA REZİL EDERİM..!!
M- (konuşmaya müsait olmadığım için ...!!) tamam barış bey sonra görüşürüz..!!
B-pazartesiye kadar gelmezsen o akvaryumları (Kafanda ) kırarım...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!burası uydurma
M- :):)  nasıl istiyorsanız öyle olsun ....
  
 
 
Takdiri değerli akvarist arkadaşlara bırakıyorum.
   Bu tüccar arkadaşa iş yaptırmak isteyen arkadaşalara kapım açık. İstedikleri zaman gelip işçiliğini ve iş ahlakını görebilir ben başka bir şey söylemiyorum.
   
bakbay2009-06-21 15:41:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem AltınÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 64
Erdem AltınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 12:14
   Barış bey bahsetmiş olduğumuz murat bey'e bey demiycem murat abiye ki cok samimi ve sıcak bir adamdır (ilk görüşte beyenmeyen arkadaşlar var yazılan mesajlarda, bu arkadaşların meslekleri insan sarraflğı olmalı neyse polimik oluşmasın)12 ci akvaryumumu yaptırıyorum murat abiye, teslim sürelerinde 2-3 gün hep aksama oldu bu konuda biraz sorunlu olduğu doğru ama genelde cok yoğun, ayrıca cok kötü bir imalatcı olsa elinde bukadar iş nasıl olur buda ayrıca tartışılır her neyse..
   Herzaman işler yolunda gitmez sizde bi aksilik olmuş sanırım barış bey ama ben düzelteceğine eminim bu adamında böyle bir olayı var işte cok iyi sıcak yardım sever ama süre ile ilgili problem yaşanıyor  sizin dediğiniz kadar uzun vadede hiç bir sorun ne ben ne arkadaşlarım yaşamadı...
   Kaldı ki bu sorunlar güvendiğimiz cok büyük firmalarda bile yaşanıyor ne kadar konuyla alakalı bilmiyorum ama evimi yeniliyorum koçtaş gibi büyük bir mağazadan alış veriş yaptım montaj için servis çagardım ertesi gün geldiler benden 2 gün önce alış veriş yapan bir yakımda aldığı gün servis talebinde bulundu hala gelmediler, demek istediğim bu tip sorunlar heryerde hatta böyle büyük kurumsal firmalarda bile yaşanıyor...
    Bu kadar insan murat abiden memnun iken sizin yazdıklarınız cok hoş değil örneğin akvaryumu kafanda kırıcam gibi yazılarınız, bu hakarettir bu kadarına musamma edilmemeli akvaryum.com yetkililerinede burdan seslenmek isterim burası tartışma forumu hakarete yer yok
                                                                    hepinize sağlıklı akvaryumlar....
  
  
Erdem Altın2009-06-22 15:13:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakbayÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bakbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 16:19
[QUOTE=Erdem Altın]  
    Bu kadar insan murat abiden memnun iken sizin yazdıklarınız cok hoş değil örneğin akvaryumu kafanda kırıcam gibi yazılarınız, bu hakarettir bu kadarına musamma edilmemeli akvaryum.com yetkililerinede burdan seslenmek isterim burası tartışma forumu hakarete yer yok
                                                                    hepinize sağlıklı akvaryumlar....
  
  
[/QUOTE]
 
   Erdem bey ben yaşadıklarımı yazdım..Benim yazdıklarımda yalan yok ama tüccar arkadaş kendini haklı çıkarabilmek için benim hakaret ettiğim yalanı arkasına sığınmaya çalışarak konuyu amacından saptırma maksadındadır. 
   Sizde tabi desteklemek mecburiyeti hissettiniz sanırım. 2 hafta içinde  3-4 defa söz veripte "ya kusura bakma işlerim yoğun gelemedim fakat bundan sonra süre vermeyim bir ara geliriz ama ne zaman olur bilemem " diyebilen;  nezaket icabı 1 gün önce arasada ben gelemicem dese tüccar arkadaş... Parayı aldıktan sonra insanları sallamak bu ortama taşınınca şimdi uydurma hakaretli savunmalar ortaya çıktı.Deseya "ben işimi dört dörtlük yaptım... yanlışım yok... zamanın da gelirim... insanları sallamam... sallasam haber veririm gelmiyeceğimi söylerim... hatasızım beni yanlış anladınız..."  Yok öyle birşey çünkü öyle bir şey olsa hakaret safsatalarının arkasına sığınmaz işi eksiksiz bitirirdi.
   Gerçekten benim sabrım taşmamış olmasaydı emin olun ben bu konuyu bu noktalara getirmezdim vede 350 lira verdiğim yanlış delikli akvaryumları hurdacıya vermezdim.Dediğim gibi parasında değilim maksadım akvarist arkadaşların piyasadaki alışveriş ahlakından haberdar olmasıdır.
    Birde benim kesinti yaptığımı söylemişti tüccar arkadaş 1.710.  Tl lik  ilk alışverişimde 10 lira kesim yaptım doğrudur, irsalyesi var sakladım ,  daha fatursaını alamadım faturası gelsin  kesintiyi vericeğim, Postayı bekliyorum. Diğer 600 liralık alışveriştende eksikler tamamlanmadığı için 50 lira kesinti yapmıştım eksikler gelsin onuda çöpe atıcağım, ödemesinide yapıcağım, fatursını yine postayla heralde göndericek,  aksi durumda yetkili mercilerden 3 güne kadar yardım istiyeceğim.Elime 3 dikiş atıldı 150 lira genel cerraha para ödedim bunun faturasını ve 10 gün el yıkamadan ve genel ihtiyaçlarımı karşılayamadan çektiğim çileyide ahirete bırakıyorum.Bu konuda da ben hakkımı helal etmiyorum.
 
  Bu sayfaya kadar istemiyerekte olsa baş ağrıttığımı düşündüğüm için akvarist arkadaşlarımdan özrümü kabul etmelerini beklerim.
                                                                                               Saygılar. 
bakbay2009-06-22 16:38:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakbayÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bakbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 16:48
[QUOTE=ahtapot]Merhaba Arkadaşlar,
 -4 ad. üretim;85*60*65cm ,4 gözlü,.Arkadan delikli ( !!!!)(DAHA SONRAKİ SİPARİŞTE  MEVZUU BAHİS OLACAK DELİKLER....BENDEKİ,BERABER YAPTIĞIMIZ    ÇİZİMDE ÖN VEYA ARKADA GÖZÜKMEKTEDİR..!! akvaryumu çevirirseniz önü,diğer tarafa çevirirseniz arkasına gelebilmektedir !!!! daha sonra bu delikleri yan tarafa aldık..!)  
[/QUOTE]
 
 
   Malum tüccar arkadaşa yukarıdaki siparişi birinci parti olarak yarısını 2 tane olarak sipariş verdim ve yerinde gelip yapıştırmıştı.
   Sonraki ikinci parti de ise dükkanında imalatını yapabileceğini söyledi ve kabul ettim. Fakat ilk iki tanesini nedense çizimden doğru okuyup yandan delikli yapmış ve sonraki iki taneyi ise ön camdan delikli yapmıştır.Sorunda ön camdan atılan delikler yüzünden çıkmıştır. Merak edip görmek isteyen arkadaşlar misafirim olurlarsa malum tüccarım maharetini yakından görebilirler.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkkenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 158
berkkenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 19:37
Barış bey bir şey sormak istiyorum. Akvaryumunuzu yapan üyenin mekanına gidip hiç yüzyüze sakince konuşup sorunu çözmeye çalışmadınız mı? Ben olsam direk kapıya dayanırdım :D

Bu tarz işleri telefondan yapmak ne sağlıklı ne de güvenilir bir şeydir kanımca.

Ayrıca bu kadar üye beyenirken sizin (sizinkinde hata yapılmasına bir şey demiyorum ama) murat beyin işini kaybedebilme pahasına kullandığınız sert üslubu ve diyalogları hiç doğru bulamıyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakbayÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bakbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 19:45
[QUOTE=berkken]Barış bey bir şey sormak istiyorum. Akvaryumunuzu yapan üyenin mekanına gidip hiç yüzyüze sakince konuşup sorunu çözmeye çalışmadınız mı? Ben olsam direk kapıya dayanırdım :D

Bu tarz işleri telefondan yapmak ne sağlıklı ne de güvenilir bir şeydir kanımca.

Ayrıca bu kadar üye beyenirken sizin (sizinkinde hata yapılmasına bir şey demiyorum ama) murat beyin işini kaybedebilme pahasına kullandığınız sert üslubu ve diyalogları hiç doğru bulamıyorum..
[/QUOTE]
 
Konuyu başından beri okumuş olsaydınız bu soruyu sorup bu yorumu yaparmıydınız merak ediyorum...Tekrar söylüyorum ben sadece yaşadıklarımı kaleme alıp akvarist arkadaşlarla paylaşımda bulundum.Bu kadar üye dediğiniz birçoğu zaten kendi arkadaşlarıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkkenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 158
berkkenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 20:12
[QUOTE=bakbay][QUOTE=berkken]Barış bey bir şey sormak istiyorum. Akvaryumunuzu yapan üyenin mekanına gidip hiç yüzyüze sakince konuşup sorunu çözmeye çalışmadınız mı? Ben olsam direk kapıya dayanırdım :D

Bu tarz işleri telefondan yapmak ne sağlıklı ne de güvenilir bir şeydir kanımca.

Ayrıca bu kadar üye beyenirken sizin (sizinkinde hata yapılmasına bir şey demiyorum ama) murat beyin işini kaybedebilme pahasına kullandığınız sert üslubu ve diyalogları hiç doğru bulamıyorum..
[/QUOTE]
 
Konuyu başından beri okumuş olsaydınız bu soruyu sorup bu yorumu yaparmıydınız merak ediyorum...Tekrar söylüyorum ben sadece yaşadıklarımı kaleme alıp akvarist arkadaşlarla paylaşımda bulundum.Bu kadar üye dediğiniz birçoğu zaten kendi arkadaşlarıdır.
[/QUOTE]


İlk sayfadan beri okudum hatta aynı soruyu ilk sayfada da sorup 3. sayfada soruyla dalga geçer bir üslupla benide arkadaşı olarak yargılamıştınız ki hayatımda hiç görmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakbayÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bakbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 20:23
[QUOTE=berkken] [QUOTE=bakbay][QUOTE=berkken]Barış bey bir şey sormak istiyorum. Akvaryumunuzu yapan üyenin mekanına gidip hiç yüzyüze sakince konuşup sorunu çözmeye çalışmadınız mı? Ben olsam direk kapıya dayanırdım :D

Bu tarz işleri telefondan yapmak ne sağlıklı ne de güvenilir bir şeydir kanımca.

Ayrıca bu kadar üye beyenirken sizin (sizinkinde hata yapılmasına bir şey demiyorum ama) murat beyin işini kaybedebilme pahasına kullandığınız sert üslubu ve diyalogları hiç doğru bulamıyorum..
[/QUOTE]
 
Konuyu başından beri okumuş olsaydınız bu soruyu sorup bu yorumu yaparmıydınız merak ediyorum...Tekrar söylüyorum ben sadece yaşadıklarımı kaleme alıp akvarist arkadaşlarla paylaşımda bulundum.Bu kadar üye dediğiniz birçoğu zaten kendi arkadaşlarıdır.
[/QUOTE]


İlk sayfadan beri okudum hatta aynı soruyu ilk sayfada da sorup 3. sayfada soruyla dalga geçer bir üslupla benide arkadaşı olarak yargılamıştınız ki hayatımda hiç görmedim.
[/QUOTE]
 
   Mert bey ilk sayfada bir soru sordum diyorsunuz ben o sayfada sizden sorulan bir soru göremedim verdiğiniz siparişten bahsetmişiniz size hayırlı olsun fakat dikkatli okursanız tüccar arkadaşla köprüleri atmış olduğumuzu vede kendisine iş yaptırmamın söz konusu olmayacağını yazmış bulunmaktaydım.Dikkatlice incelerseniz görüceksiniz.Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler.Birdahaki sefere işyerine gidip kendisinden müsait olabileceği günlerin takvimini isteyip kendimi beklemeye alırım.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2009 20:28
[QUOTE=ahtapot]Merhaba Arkadaşlar,
İlk önce şunu belirteyim BEN ALKOL veya diğer bir uyuşturuculardan çok uzun zamandır ayrıyım..(Çok şükür..).!! Yapılan ithama istinadedir..!!
Konuyu Detayı ile anlatayım;
Bu arkadaşımız benden ,05/04/2009 baş.,28/04/2009 tes. tarihli 1.siparişle; 155*60*65 cm -4 ad. üretim;85*60*65cm ,4 gözlü,.Arkadan delikli ( !!!!)(DAHA SONRAKİ SİPARİŞTE  MEVZUU BAHİS OLACAK DELİKLER....BENDEKİ,BERABER YAPTIĞIMIZ    ÇİZİMDE ÖN VEYA ARKADA GÖZÜKMEKTEDİR..!! akvaryumu çevirirseniz önü,diğer tarafa çevirirseniz arkasına gelebilmektedir !!!! daha sonra bu delikleri yan tarafa aldık..!) -2 ad.yavru boylama;2 ad.75*60*65 cm ,3 gözlü sump ve 2 ad. 57*20*60 cm .2 çekmeceli kule olmak üzere sipariş etti ve ADRESİNDE  imal edip teslim ettik (Atölyemde imal etmemin daha iyi olacağını,çıkabilecek sorunlarda ,zaman geçmeden müdahale edebileceğimi söylememe rağmen...!) küçük problemler dışında ( kesilen camlarda ölçü kayması sonucu taşmalar oldu ,2 ad. çekmece oturmadı  çözüp verdik ve bunun pek önemli olmadığını kendiside kabul etti..)Ancak ..!! Verdiğim TAVSİYELERİ '' her şeyi ben bilirim tavrı ile kabul etmediği gibi ,iş bitene kadar EMDİĞİMİZ SÜT Boğazımızdan getirdi Yinede Esnaflık adına Stresimizi belli etmemeye çalıştık..!
Kuleleri 10 cm daha yeniden yükselttirdi (Yenisini yaptım..!) ücretini almadım...istemedim bile..!başlangıçta yavrulukları 2 göz demişti .. 4 göze çıkardı sesim çıkmadı..! Altlarında Aluminyum köşebent olacaktı ..Üstünede yaptık tamam dedim..!Silikon kuruma süresinden önce su doldurmak istedi zor iknaa ettim..! Test aşaması geçtiği halde, Ücretini (Birazdaha deneyelim diyerek..!) geç  ödedi..!Alacağım Ücretten kesti Eyvallah dedim..!İmalat sırasında Olmadık Hakaretler etti yine sustum  veee  akabinde bir Sipariş daha 05/05/ 2009tarihinde verdi..! ve  26/05/2009 Tarihinde ,atölyemde imal ederek ,adamlarımla yolladım ( ARKADAŞIMIZ MALZEMEYİ KONTROL ETMEDEN TESLİM ALINDIĞI İÇİN MALZEME ORADA KALDI..!! halbuki aynı araç ile geri gönderebilir ve daha sonrasında 7 gün içinde düzeltilip teslim edilebilirdi..!!BU KONUYA UMURSUZ KALMIŞTIR..) 
2. siparişte verilen ise ;2 ad. 75*60*65cm.3 gözlü sump ve kuleleri;2 ad. arkadan delikli ( SORUN OLAN DELİKLER...!! ) .
3 gün sonra ücretini almaya gittiğimde '' delikler yanlış tarafa deldiğimi ''söyleyene kadar ÇİZİMLERE uyarak Hata yaptığımızın farkında bile değildim... ve  telafi edeceğimi, fakat işlerim yoğun olduğunu HEMEN KULLANMAYA BAŞLAMAYACAĞINI...( ayrıca 150*60*50 cm ,4 adet daha yaptıracağını , o zamana kadar ,yani 1-1,5 AY DAHA ZAMANI OLDUĞUNU .söyledi..!!) bildiğim için MÜSAİT OLDUĞUM zamanda gelip yapacağımı veya atölyemde YENİSİNİ  yaparak değiştireceğimi söyledim.
Kalan ücrettende kesinti yaparak bir kısmını ödedi..! kalanınıda değiştirilince vereceğini söyledi ve kabul ettim...
Dikkatinizi bir konuya daha çekeyim ;DÜN 20/06/ 2009 tarihinde bu konuyu açmıştır..!SON SİPARİŞ 26/05/ 2009 tarihde TESLİM EDİLDİ..!! Nasıl oluyorda aradan 40 gün geçmiş oluyor..BEN SÖYLEYEYİM; Kendisini bu süreler zarfında bayaa tanıdık !! Aceleci,Kibirli,Alçak tepeleri ben yaptım tavırları ile bizi çığrımızdan çıkarmasına rağmen(Bizi diyorum çünkü..! elemanlarım ve onu gören diğer arkadaşlarım ŞAHİTTİR..!)  ESNAFLIK deyip Mütevaziliğin sınırlarını zorladık..! ve Yİnede taviz vermeyeceğim..!
 Ve gelelim Sonuca..;Son teslimattan sonra 3 kere arayıp hakaretlerle karışık hatayı düzeltmemi istedi ( haklı olarak..!!! TÜKETİCİ HAKKI !), Haziran ayı içinde ALLAH izin verirse  yapacağmı her seferinde söyledim.
( Gün verirken ,o Günün ESNEK olduğunuda belirtirim...!!!Malum : Kaza var ,bela var ,Ölüm var..!!)
Dün öğlen beni bu arkadaş 4. kez  aradı , telefon görüşmesini ,kısaca ,aynen yazıyorum..! :
 
B- merhaba murat bey
M-merhaba barış bey
B-sen ne biçim adamsın yaa?
M-anladım barış bey ,kusura bakmayın yoğunluktan bir türlü zamanı denkleştiremedim..
B-bu cumartesi gelecektin kardeşim neden gelmiyorsun ya??
M-teslimatlarım var barış bey,yoğunum..! haftaya gelip hallederim inşaallah..!
B- istemiyorum kardeşim,gel akvaryumlarını al paramıda ver ..
M-tamam barış bey nasıl istiyorsanız öyle olsun..!!
B-hemen paramı getir kardeşim yoksa SENİ AKVARYUM.COM DA REZİL EDERİM..!!
M- (konuşmaya müsait olmadığım için ...!!) tamam barış bey sonra görüşürüz..!!
B-pazartesiye kadar gelmezsen o akvaryumları (Kafanda ) kırarım...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M- :):)  nasıl istiyorsanız öyle olsun ....
 
 
 
VEE  KONUŞAMADIĞIM... için telefonu, müsait zamanda aramak kaydı ile kapatmak zorunda kaldım...40 dakka sonra,forumdan bir kaç  arkadaş arayarak  ,hakkımda yazılanı bildirdi...!!
Şimdi  size soruyorum...??;
Siz olsanız ,hatalı dahi olsanız TEHDİT ALTINDA iş yaparmısınız..?
 
Diğer konulara gelince..!
 -kullanılacak camlarda ,bana marka söylenmedi ama  ARKADAŞIMIZIN GEREKSİZ ACELECİLİĞİ yüzünden GUARDİYAN-AIS marka AMERİKAN MENŞEİLLİ  daha esnek ve kristalize olan ayrıca Tüm DÜNYADA kalitesi ispatlı ve daha pahalı bir cam kullanmak zorunda kaldım ve bunun için hiç bir ücret istenmedi..!! dileyen arkadaşımızın vermiş olduğu link i inceleyebilir..!!
-Bendeki resimlerde ve evraklarda ,her şey daha detaylıdır , gerekirse resimlerini buraya atacağım..
-Tüketici hakları mevcut ama ÜRETİCİ hakları nerede..??  Müşteri Teslim aldığı malı belli şartlar ile ,kendi kararı ile almaktadır dilerse adresine gelen mal hatalı ise düzeltilmesini ister veya reddederek o an geri çevirebilir ,,KULLANARAK GERİ İADE EDEMEZ..!!  Ben yinede ,belli süre sonra ,ürünü beğenmeyenden geri alabiliyorum  .ücretinide ,Akvaryumun durumuna göre %50 ila %100 oranlarında geri iade ediyorum. ( esnaflık olsun..!)
-Size samimi gelmemiş olabiliriz,hoşlanmamış olabilirsiniz ;doğaldır..!! Bizde arkadaşlarımızı aynen sizin titizliğinizde seçtiğimizden emin olmalısınız.(hakkımızda veya hakkında ,İTHAMDA bulunmadan ,izlenimlerinizi yazarsanız dahada güzel ÖRNEK olacağını düşünmekteyim..!)
-Haklı ve ya haksız.. Kişiyi en iyi savunacak ; Ancak onu tanıyan biri olursa daha güzel ve net sonuçlar doğurmazmı...??
-İlk önce Yüce ALLAH(c.c.) a   sonrasında hüsnüniyet ile sürdürdüğüm ESNAFLIĞIMA ve bana bahşedilen eğitim ile maharetlerime Güvendiğimi bilmenizi isterim.
-Akvaryum . com sitesine gelebilecek her türlü olumsuz suçlamalara ve karalamaları göze alamamaktayız Zira birçok akvaryum sever  bu siteden faydalanmakta ve bizlerde buradan   evimizin ekmeğini  kazanmaktayız !! Hiçbir art niyetli ,gerek hobici gerekse ticari üyeye müsaama gösterilemeyeceğini biliyoruz ve öyle olduğunuda herkezin bilmesi gerekir..!
 
Daha bir çok mesele var ancak bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum Hiç bir polemiğe girmiyorum ve girmeyeceğimde..
Bu konuyu açan arkadaşın  yapılması istediği işleri ...!! BENİ TEHDİT ETMESİNDEN SONRA  ;  AKVARYUM. COM da ÖZÜR YAZISI yazmadığı sürece YAPMAMAYA KARAR VERDİM VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM..!!!
 
 
 
Dileyen detaylarını ÖM veya mekanıma ,çay kahve içmeye gelerek öğrenebilir.
Çok zorda bırakılmadığım sürece bu vatandaşa hiçbir şekilde cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.
 
Yazımdaki imla hataları için özür diliyorum.
 
SELAM VE SAYGILARIMLA.  Murat Pekkan. (AHTAPOT)
 
 
 
[/QUOTE]
 
Selamlar ;
 
Konuyu ilk günden beri takip ediyorum.Barış Bey rahatsız duyduğu konuyu forumda dile getirde ve hep beraber Murat Bey'in açıklama yapmasını bekledik.Dün itibari ile Murat Bey'de açıklamasını yaptı ve bir daha konuya yazmayacağını belirtti.
 
Konu hakkında fikri olan/olmayan herkes içinden geçenleride konuya yazdığına göre bu saatten sonra konunun açık kalıp tartışmaya sürüklenmesinin , dahada büyütülmesinin bir anlamı kalmamıştır.
 
Her iki tarafında affına sığınarak konuyu kilitliyorum.
 
Anlayışınız için teşekkür ederim.
 
Saygılar
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir