Akdeniz Su Ürünleri


banubanuÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Antalya
Mesaj: 96
banubanuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 10:05
Merhaba,arkadaşlar Antalya'da su ürünleri araştırma merkezi var oraya bir kaç kere gittim ama,resmen utandım tabir-i caizse un var,şeker var,yağ var ama bir türlü helva yapamamışlar.Havuzlar bakımsız,çeşitler çok az koskoca su ürünlerinde yemek için yalnızca alabalık üretiliyor.Böyle devlet kuruluşlarının öncü ve örnek olması gerekmez mi?Süs balıklarından yalnızca japon ve koi ,malavilerden ahli,yunus ve sarı prenses ,bronz çöpçü ve vatoz. Canlı doğuranlarda ise aykılıç,endler gibi son zamanlarda aranan balıklar hariç hemen hepsi var tetra,tanganyika türü balıkların ismi bile yok.  
     Bizler evlerimizde bile çeşit arttırıp yeni türler üretmek için çalışırken bu merkezin her türlü olanağı olduğu halde neden çeşitlerini arttırmıyorlar.Niçin bir deniz akvaryumu kurmuyorlar.Merkez hava alanına yakın nakliyat sorunlarıda yok tek motorlu küçük bir uçaktamı alamazlar.Biliyormsunuz elinde olanak olupta daha iyisini istemeyen insanlar ve kuruluşlar beni çıldırtıyor.
   Ben develetin yerinde olsam birkaç hobiciyi işe alırdım bu merkeze oradaki bir avuç bilgisiz memuruda layık oldukları yere masa başına yollardım.Bu ülkenin her alanında yeniliğe ihtiyaç var.Her kurumda işe göre adam alınımına şiddetle ihtiyacımız var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 11:02
Uğur bey çok haklısınız. Bende orayı gördükçe kahroluyorum. Birkaç defa oradaki insanlarla konuştum. Sebep malum olay, bürokrasi hantallığı. Orada çalışan tüm insanların  akvaryum sevmesi gerekiyor.( sevenlerde var tabiiki.) Ama en önemli sorun bürokrasi. Bir imalat için yada küçük bir havuz için adamlar talepde bulunsa yaklaşık  4  5  ay sonra onay geliyormuş, varın ötesini siz hesap edin. İnşallah öyle bir yere biz sahip oluruzda ... Herkeze sağlıklı günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir