AKILLI AKVARYUM Sisteminde olabilecek özellikler


LadresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2011
İl: Bolu
Mesaj: 738
LadresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 11:39
Arkadaşlar bu konu bilindik konularında dışında, bir fikir yürütme, bir yenilik girişimi için birleşim olarak düşünün lütfen. Aslında "İDEAL AKVARYUM (BALIK EVİ) NİTELİKLERİ NELER OLABİLİR?" sorusunu yanıtlayabileceğimiz önerilerin toplandığı bir konu olmalı diye düşünüyorum. Elbette beslenen balığın yapısına göre farklılıklar gösterebilir bu "ideal" kavramı ancak biryerde temel bulabiliriz.

Şöyleki;
Bir sistem düşünün; canlıların doğal ortamlarındaki gibi kendiliğinden sağlıklı su ortamının oluşturulduğu (belki direkt musluktan su arıtma cihazı ile otomatik su çekimi sağlanan, haftalık su çıkarma, ekleme sorunun ortadan kalktığı), ışık sorunlarından arınmış ve stressiz (hatta balıkların sahibinden korkmayacağı veya sahibini göremeyeceği ve dış ışık etkilerinin olmadığı bir cam yapısı ile), gerçeğe uygun şekilde gece gündüz farkını yaşayabileceği, yararlı bakterilerin ve bitkilerin doğal bir ortamda yaşadığı/ürediği gibi bir ortamı 200LT lik 500 LT vb. akvaryumlarda kurabilmek.

Biraz fikirler, biraz anahtar kelimeler, yapılmış örnekler, resimler ve biraz çizimlerle destekleyebileceğimiz bu oluşuma katkı sağlamanızı rica ediyorum.

Birkaç anahtar kelime/cümle ben ekleyeyim;

"Elle haftalık su yenilemeden kurtulmak, suyun hep taze kalmasını sağlamak"
"Gece ışığı, gündüz ışığı kavramı"
"Balıkların akvaryum dışındaki hareketleri görmemesini ama bizlerin onları berrak şekilde görmesini sağlamak"

Teşekkürler...


Konuyla ilgili bir haber ama net değil. :)

Akıllı akvaryum yapımı tamamlandı

İranlı mucit Ekberpur, balık yetiştirilen tatlı ve tuzlu su havuzlarında suyun fiziksel ve kimyasal durumunu akıllı bir şekilde kontrol eden bir akvaryum icat etti.

Yeni icadı hakkında demeç veren İranlı mucit Muhammed Hüseyin Humai Ekberpur, akıllı akvaryumun balık yetiştirilen tatlı ve tuzlu su havuzlarında kullanılabileceğini açıkladı.

Ekberpur, akıllı akvaryumun üzerinde bir kaç sensör monte edilen ve suyun asit oranını ölçen bir aygıtla donatıldığını, bu sistemin ayrıca sudaki yararlı veya zararlı maddeleri de araştırıp kontrol edebildiğini, sistemin ayrıca uzaktan da kontrol edilebildiğini vurguladı.


Ayrıca akıllı Kapak :



Kendiliğinde soğutmalı:




Detaylar:
http://turkish.alibaba.com/product-gs/patented-design-malibu-s150-intelligent-dimmable-cree-led-aquarium-light-120w-1310549686.html


Ladres2013-09-13 11:47:42



24 inç dsuny 36 inç 48 inç 72 inç 96 inç Programlanabilir kısılabilir led akvaryum ışıkları gündoğumu ve günbatımı zamanlayıcı ile, ultra ince.

http://turkish.alibaba.com/product-gs/dsuny-24inch-36inch-48inch-72inch-96inch-programmable-dimmable-led-aquarium-lights-with-timer-sunrise-and-sunset-ultra-thin--868178997.html



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir