Aklımdaki Nanonun Eksik Yada Yanlışı Ve Önerilernz


ÖğünmezÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2016
İl: Konya
Mesaj: 92
ÖğünmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 14:10
İyi günler.
Uzun süredir okuyorum artık bende küçükte olsa masamı süsleyecek bişey yapmam gerek dedim ve size kısaca aklımdakileri anlatacam aksak eksik ve yetersiz yerleri deneyim ve görüşlerinizle doldurursanız çok sevinirim.

35*30*35 yada 35*30*30 bi akvaryum yaptıracam. Bu yeterli galiba yeni başlangıç için. (yaklaşık 31-36 litre olacak)

Filtre olarak Şelale filtre alacam aklımda "sunsun hbl 301" var, herhalde işimi görür. Çünkü kum+kaya girdikten sonra akvaryum litrem daha da düşecek.

Isıtıcım önceden vardı onda sorun yok.

Kum konusu epey aklımı karıştırdı çünkü herkezin kombinasyonu çok farklı. aslında aklımda jbl aquabasis plus+jbl manado+ hagen vardı. aquabasis 2.5 lt olarak satılıyor; fazla gelecegini düşündüğüm için almayı düşünmüyorum(hacimve para olarak). 1 lt manado(küçük paketi oldugu için tercih) ve üstüne 6-7 kg hagen koymayı düşünüyorum; bi problem olur mu. bitkilerin gelişimi açısından falan?

Aydınlatma konusu aslında bitkili akvaryumun en can alıcı noktası farkındayım; ben florasan bulamayacagımı yada armatür yapmam yada almam gerektiği için kıskaçlı masa lambası ile çözmeyi düşünüyorum. formda bi kaç kişide gördüm ve aslında çokta hoşuma gitti. Buna lamba olarak sitede gördüğüm osram ve philips 6500k lambalardan alacam sizce yeterli olur mu? kaç watt almam gereklidir mesela?

Bitki; işte bu benim büyük sorunum. çok bitki var adları karışık epey araştırdım ama aklımda kalmadı bile. ilk şunu belirteyim " her bitkili akvaryuma ve bitkiye Co2 ihtiyacı vardır; kimine çok kimine az, Co2 fotosentezin bileşenlerinden olduğu için mecburdur" bunu tabire göre sorumu şöyle soruyum; az Co2 isteyen bakımı daha kolay ve daha dayanıklı bitki olarak ben ne almalıyım. Co2 mayalı sistem kullanacağım en azından şimdilik öyle düşünüyorum. Komşu ilimde üniversite okuyorum ve her hafta sonu evime geliyorum. 2.5 lt pet şişe Mayalı Co2 okuduğuma göre 1 ay gidiyormuş aşağı yukarı sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. Zaten evde kardeşim var ve o olası durumlarda benle iletişime geçer ve evde olmadığım günlerde beni bilgilendirir resim yollar vs. Sonuç olarak Co2 olacak hatta yukarıda ki yanlışımı düzelteyim Co2 isteyen bitkilerede bakmak istiyorum. Taban bitkisi de istiyorum. Cuba çok hoş ama low tech ve ilk deneyime biraz zor gibi duruyor. (Kök ve kaya koymayı düşünüyorum ama moos kullanmak istemiyorum akvaryumum da.)

Sizce kafamda ki bu ana hatlarla akvaryumu mu kurabilirmiyim. eksik neler vardır. kumda bitkide ve diger eksik yerlerde yardım ederseniz beni çok mutlu edersiniz.

Balık olarak neon ve bi kaç tane kiraz karides almayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ItokınÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 32
ItokınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 17:49
Oncelikle filtre isitici isik tamam ama kum olmamis cunku jbl manadonun bitkilere katkisi yok bosuna para vermene gerek yok ona eger aquabasis fazla diyorsan misket gubre ustunede hagen kum ser gayet iyi olur. Bakimi kolay bitkiler besliceksen co2 ye suan gerek yok zaten karides bakicakmissin co2 ph dusurur evdede cogu zaman olamiyomussun hic bulasma bence. Ilk defa bakicaksan elodea,moss turleri(riccia ve willow veya java ben bunlara bakiyorum karides ve neonlarim var ) subulata da olabilir. Ve tavsiyem aceleci olma [:cik:] Akvaryum sabır ister evdede cok bulanamicaksin kardesine herseyi ogret ozellikle neonlar ilk adaptasyon surecini iyi atlamalilar (kendimden biliyorum mantar filan ugrasmistim) baska aklina takilan olursa seve seve cevap vermeye calisirim.

Teşekkür Edenler: [T]181926,Öğünmez[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leitzcellÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 871
leitzcellÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 18:07
bitki: sadece ışık gereksinimi olan bitkilerle başlamanız tecrübe kazanmanıza yardımcı olur.
filtre: şelale filtre yeterli gelir. (ben sunsun 603 dış filtre aldım 50 liraya onu kullanıyorum)
kum: bitki kumlarından istediginizi secebilirsiniz
canlı: neonlar biraz tecrübe gerektiriyor ilk olarak neon ile başlamayın.
uzun zamandır neon beslememe rağmen, balıklarımın tamamında neon tetra hastalıgı başladı ve çaresi yok bu illetin
umutsuzca ölümlerini bekliyorum [:((]

Teşekkür Edenler: [T]181926,Öğünmez[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖğünmezÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2016
İl: Konya
Mesaj: 92
ÖğünmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 18:21
Yorumlar için çok teşekkürler. Aceleci davranmayacam. kumuda o şekilde yapacam. karides konusunda aslında olmazsa olmaz degil benim için. ben sadece görselligi amaçlı istemiştim. ben tek neon tetra yada bi başka tetra türüde beslerim sorun degil benim için. Kardeşimde en az ben kadar takipçi bana yardım edecek sorun olmayacak yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ItokınÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 32
ItokınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2016 19:12
Karidesi bi kere alinca olmazsa olmaz oluyo akvaryum icinde cok guzel hareketleri var [:)] muthis canlilar

Beğenenler: [T]181926,Öğünmez[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir