Akvaryum Aydınlatması Bakımı


armaturcuÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 39
armaturcuÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2017 13:28
Akvaryumu olan herkes.. Tatlısu veya Tuzlusu farketmez.. Aydınlatmada kullandığınız floresanlarınız ve varsa reflektörleri her yıl en az 1 kere değişmelidir. Akvaryumdan çıkan su buharı ve içindeki her nevi partiküller floresanlara ve reflektörlere yapışır ve lambanın ısısı ile katılaşır ve bir tabaka oluşturur. Bir müddet sonra temizlenemez hale gelir ve lamba daha az ışık verir, reflektörler yansıtma kabiliyetini azar azar kaybeder. 1 yıl sonunda da hem lambalar ve hemde reflektörler mutlaka değişmesi gerekecek kadar kötüleşir.

2004 yılından beri floresan reflektörü konusunda naçizane hizmet ve çalışmalarım var. Tespitim şudur ki: 1 yılı aşan sürelere ve yukarıda söz ettiğim kötüleşmeye rağmen akvaryum hobisi yapan arkadaşların ancak %10'u bunları değiştirme ve yenileme çaba ve çalışması yapmaktadır.
Kalan o kocaman kısım (%90) bir süre sonra kendi yarattığı bu bakımsızlık ve kendi tembelliği sonucunda bu hobiyi geçici veya tamamen hayatından çıkarmaktadır
.
Oysa bakım çok ucuzdur... ve uzun yıllar hobinizden zevk almanızı sağlar..

Birde çok sık duyduğum şikayet, biz bu reflektörü çok aradık, internette araştırdık bulamadık. Size ulaşamadık , demeleridir.

Bunun nedeni iki tanedir. Sadece Reflektör kelimesini yazıp araştırısanız bulmanız belki zor olabilir. Çünkü :
1) Film ve Fotoğraf çekimlerinde kullanılan ışık yansıtma işine yarayan bez veya fosforlu malzemelere Reflektör deniyor ve çok uzun yıllardır kullanıldığından ilk sıralarda bu ürünler geliyor aramalarda karşınıza, bu biiir..
2) Hepimizin araçlarında bulunan ve bir arıza veya kaza sırasında yoldan geçen diğer sürücüleri ikaz etmekte kullanılan üçgen reflektörleri hepimiz biliriz değilmi .. işte ikinci sırada da bu ürünler geliyor aramalarda..

Bu nedenle bu yazıyı okuyan herkese kesin tavsiyem şudur:
Google da ister cepten ister bilgisayardan arama yapın arama kelimeniz şu olmalıdır: FLORESAN REFLEKTÖRÜ
Kesin olarak doğru ürün gelecek karşınıza.. Hemde forumlarda yapılan yorumlar ile birlikte.. HAYDİ KOLAY GELSİN...

Lütfen hobinize sahip çıkın ve üşenmeyin, bakımlarınızı zamanında yapın... Göreceksiniz SEVDİKÇE çoğalacaktır...

İyi pazarlar sevgili hobici dostlar ve arkadaşlar....
Celal Topçu
Floresan Reflektörü ve Akvaryum Aydınlatma Armatürü imalatçısı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir