akvaryum bakımı ve bitki tavsiyesi


scanner45Çevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 177
scanner45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 00:00
50 lirelik bir akvaryum sahibiyim. içerisinde lepistes, moli, çöpçü, kırmızı zebra, neon balıklarım var ilk defa canlı doğuran bakıyorum. tabanında doğal kum var. iki gün içinde bir moli ve neon balığım öldü. akvaryumumu bitkilendirmek, iç süsleme ve balıklar ile ilgili önerilerinizi söylerseniz çok sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 08:39

Elodea


Tilki Kuyruğu


Hemianthus micra


Hydrocotyle leucocephala


Bacopa monnieri


Java Yosunu


Saz


Bunlar için bir de standart sıvı gübre alırsanız akvaryum orman gibi olur.
Akvaryumunuz yeni, bitkisiz ve su dengesi oturmadığı için balıklar hassas, stresli ve hastalıklara karşı açık. Bu yüzden ölümler normal. Aslında balık eklemek işin sonunda yapılması gereken bir şey ama olmuş artık, en kısa zamanda bitkileri dikip doğal bir görünüm kazandırmak gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scanner45Çevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 177
scanner45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 10:05
Öncelikle teşekkür ederim bitki önerileriniz için. Ben iki kök aldım eledoa akvaryumcu direk kuma göm dedi üst dalları kırıldı :( balıklar mı yapar yoksa hatalı mı diktim acaba? birde lepistesimin biri sürekli tabanda kıpırdamadan duruyo bunun sebebi ne olabilir?.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsoydanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/06/2011
İl: Konya
Mesaj: 377
mehmetsoydanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 10:12
Selamlar... Tank oturmadığı için, balık ölümleri kaçınılmazdır. Bitkiler yerleştirildikten sonra bile, bir iki hafta beklemek gerekebilir... Zeminde sabit duran lepistes, büyük ihtimal su dengesinden kaynaklanan rahatsızlık geçiriyordur... Dinlenmiş suyunuz varsa, su sıcaklık değerlerini kontrol ederek oraya alabilirsiniz... 

Ölümlerin nedeni, balık sayısından da kaynaklanabilir, zira 50 litre için yarım litre su başına 0.5-1 cm balık gelecek şekilde bir planlama yapmak gerekir... Ki, 50 litre ölçümü, cama cam ölçüme göreyse, kum, kaya, bitki ve donanımla bu miktar 30-40 litreye gerileyecektir... Balık sayısını da ona göre güncellemek gerekir.. Lepistes, moli, çöpçü, kırmızı zebra, neon dediğinize göre bunlardan da en kötü 2 tane desek, tank kalabalık gibi. Tam sayıyı verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim... 

Elodea ya gelince... Dikimi biraz sert yapmışsanız kırılabilir, çünkü elodea gevrekimsi bir yapıdadır... Kırılan bitkilerde yeterli sayıda yaprak varsa, tekrar dikerek kurtarabilirsiniz... Attıysanız da, kafaya takmayın elodea kısa sürede çoşan bir bitkidir zaten... 

saygılarımla



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basrihocaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Afyon
Mesaj: 60
basrihocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 14:11
Merhaba arkadaşlar. Bitkili akvaryum bakımı hakkında birşeyler sormak istiyorum. 

Yaklaşık 35 litre canlı doğuran takım var. 2e 3d lepistes ve 1e 2d moli balıkları vardı. Balıklar beyaz benek hastalığına yakalandı şu an onun tedavisiyle uğraşıyorum. 2 siyah molim hariç hepsi beyaz benek oldu ve 1e 1d lepistesim öldü. Günlük 5 lt dip çekimi, ilaç ve tuz ile dezenfektan sağlamaya çalışıyorum. Akvaryumda plastik dekor + 2 kök yapay bitki + 1 lav kaya+ 1 tane de çömlek var.

1-) Bitki olarak 4 kök eledoa var. Vantuzla cama tutturdum onu çoğaltarak akvaryuma yaymayı düşünüyorum. Vantuz haricinde cama değil de akvaryumu ortasına tutturma imkanımız var mı eledoaları. Bunu nasıl yapabilirim?

2-) Eledoalar budanacak uzunluğa ulaştıktan sonra akvaryuma elimi sokarak budayıp yeni yerlerine tutturabilir miyim? Akvaryuma elimi soktuğum için balıklara bakteri veya hastalık meydana getirir mi, el sokmanın zararları var mıdır?

3) Kum olarak dere kumu mevcut. Canlı doğuranlar için sorun teşkil eder mi?

4-) Akvaryumun sade olması mı balıklar açısından daha hoştur yoksa ufak kaya ve yapay bitkiler de olsun mu? Plastik dekoru ve yapay bitkileri çıkarmak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.


Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir