Akvaryum Beyaz Bulut Sorunu


fossadeileoniÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 198
fossadeileoniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2021 22:36
Merhaba, iç filtrelere gerek yok,boşuna yer kaplamasın çıkartın, süngerleri dış filtreye çekin pis suyu karşılasınlar,sera ürününden sonra biolojik filtre malzemesi ekleyin ( sera için hem bi. hem mec. demiş ama bio ne kadar etkili emin değilim,kullanmadım),sonra sera clearlar. Stability yazdığı gibi kullanın, düzelmezse clearity veya clearol kullanın. Bu arada testlerde hata var sanırım, nitrat çıkmaması imkansız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KantimurÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2021
İl: Mugla
Mesaj: 10
KantimurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2021 22:53
[QUOTE=Selçuks]Hocam bu beyazlığın farklı sebepleri var. yukarıda benim bahsettiğim en basit sorun. yeni başlayanlar ayarlamaları yapamadıkları için böyle sorunlar çıkabiliyor. diğer bir sorun akvaryumunuzun su değişimini yaptığınızı söylemişsiniz. şöyle belirteyim. bu noktada akvaryumun suyunu tamamen boşaltıp bakteri oluşumu için eski sudan yeni kurulum suyuna takviye yaptıysanız varolan bakterilerin ölmesi ile 1-2 gün ile 1 haftaya kadar (duyduğum en uzun süre) bu beyazlık devam edebilir. bir başka beyazlık sebebi ince silis kum kullanmışsınız. yine suyu tamamen değiştirdiyseniz suyunuz bulandığından yine beyazlık sorunu olabilir. bu iki sorunda da filtreleri açık tutup devamlı çalıştırarak 3-5 güne en geç 1 haftaya sorunu çözebilirsiniz ekstra bi şey yapmanıza gerek yok. yine durumunuz bunlara uymuyorsa daha fazla detay verirseniz başka hobiciler de yardımcı olacaktır. [/QUOTE]

Çok özür dilerim. Sanırım benim yanlış bir ifadem oldu. Su değiştirdim derken kesinlikle tamamen değiştirmedim. En fazla %20-30 arasında değişim yaptım. Tekrar kurulum yapmadım.

[QUOTE=fossadeileoni]Merhaba, iç filtrelere gerek yok,boşuna yer kaplamasın çıkartın, süngerleri dış filtreye çekin pis suyu karşılasınlar,sera ürününden sonra biolojik filtre malzemesi ekleyin ( sera için hem bi. hem mec. demiş ama bio ne kadar etkili emin değilim,kullanmadım),sonra sera clearlar. Stability yazdığı gibi kullanın, düzelmezse clearity veya clearol kullanın. Bu arada testlerde hata var sanırım, nitrat çıkmaması imkansız.[/QUOTE]

Biyolojik filtreleme için Sera siporax tavsiye eder misiniz?

Pis su girişinden itibaren, sünger - Sera siporax - Sera crystal clear şeklinde mi sıralayayım?

Seachem purigen i çok tavsiye ediyorlardı. Onu nereye ekleyebilirim? Yada ekleyeyim mi?

Nitrit ve nitrat başlarda çıkıyordu hatta yüksek de çıkıyordu. Sera toxivec kullanımı ve Dış filtreye zeolit ve purigen eklememden sonra onlarda 0 yada 0a yakın gösteriyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fossadeileoniÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 198
fossadeileoniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2021 09:22
Sera siporax uygun, pis su dan sonra sünger-seramik-sünger-siporax- clear ve puringen olur, ilk süngerden sonra sünger kullanmasanız da olur,malzemeleri ayırmak için ince sünger kullanıyorum veya filtre torbaları var,onlar da kullanılabilir. clear ve puringen ömürlü maddeler, kapasite sonunda temizleyip sıfırlamak lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir