Akvaryum Bitkileri Ne Kadar Derine Dikilmeli ?


cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2018 16:20
Merhabalar ,

Dun akvaryumuma yesil ve bordo renkte olan ithal repenslerimi diktim. 65 Litre hacimde sadece Lepistesler ve 2 adet cuce vatoz bakiyorum. Biliyorum vatozlar genellikle zemin bitkisi olan akvaryumlarda onerilmemekte ancak vatozlarim bu habiye basladigimdan beri benimle olan canlilarim oldugu icin birakmak istemiyorum. Kumu eseliyorlar hareketlendiriyorlar ama simdilik bir zararlari yok gibi [:3]..

Simdi asil soruma gelmek istersem. Akvaryumumun dibinde 5,5-6 cm yukseklikte hagen kumum var. Dun repenslerimi hem vatozlarim oldugu icin hemde saglam dikeyim diyerekten koklerini baya derine diktim.. Yaklasik 4-5 cm derilige dikmisimdir sanirim. Hatta bircok yapraklari toprak altnda kaldi. Ancak repensler govdeden de kok saldigi icin bu durumun curumelerine sebep olacagini yada formlarinin bozulacagini dusunmuyorum. Sizce dogru mu yapmisim? Topragin kac cm altina kadar su gidiyordur altta ki koklerde beslenmeye devam edebilir mi ?

Isik power led 35W...

Son olarak bonus soru [:)]
65 litre akvaryuma yine derine olmak uzere bitkilerin yakinlarina 5 adet misket gubre yerlestirdim . Sizce ideal bir sayimi ?

[EDIT]cıbırlover1,2018-01-06 20:46:46[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir