Akvaryum büyütüyorum sump icin ne yapmam gerekli


serkan_tcÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 224
serkan_tcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 12:27
Arkadaslar 5 aydır okumadıgım konu hemen hemen kalmadı cok degerli arkadaslarım sayesinde cok faydalı olan konuların hepsini okumaya calıstım hic sıkılmadan bunalmadan sizlerin sayesinde 14 adet almıs oldugum yavrularımı yetisgin saglıklı buyumelerine sayit oluyorum 2-3 cm olculerde aldıgım discusları simdi sizlerin sayesinde 8-9 cm boylara getirmeyi basardım ilk once 120 lt akvaryumda basladım suanda 160 lt akvaryuma gectim ilerde discuslarım sıkıntı cekmemesi icin daha büyük boyda akvaryum aldım 360lt simdi bu akvaryuma sump sistemi kurmayı planlıyorum kafam okadar cok karıstıki farklı farklı sump sistemleri var ben discus besliycegim icin bana nasıl bir sump sistemi onerirsiniz bana bu konuda yardımlarınızı istiyorum cizimde anlatmaya calıstım ins dogru cizmisimdir.
Akvaryum hakkında bilgi veriyim
-120/50/60 olculerde akvaryum aldım sag üst kösede tasırma sistemi icin deligi var.
-80/40/50 ölcülerde sump yapcam bu olculer iyimi.
-Kimi arkadaslar sump bolmek icin mesafeler farklı farklı ben bu sump olculer icin kac  bolme olmalı ve mesafeleri kac cm olmalı.
-Akvaryum sump deligi ustde oldugu icin ben tabandaki pis suyu alması icin cizim yaptım 1. ve 2. cizimler akvaryumun yandan gorunumu.
-1. cizim kırmızı cizgiyle cizdigim cam bolme altdan yukarıya dogru pis su cıkıyor alta dogru iniyor sump deliginden akıyor kimi arkadaslar bolme kullanmıs mantıgı nedir.
-2. cizimdeki bolme yok direk su altdan yukarıya cıkıyor sump deliginden akıyor.
-Ben hangi cizimi yapmalıyım vede cam olculeri kac cm olmalı
-Giris su icin kac cm mesafe acmalıyım vede giris su onden mi olmalı yoksa yandan mı?
-Temiz su cıkısı icin ne onerirsiniz pvc boruyu delik acıp akıntımı saglamalıyım yoksa farklı bir yontemmi tavsiye edersiniz.


mateseko2011-02-09 12:30:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir