Akvaryum cam rengi


devrim_karagözÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Bolu
Mesaj: 35
devrim_karagözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 00:48
Arkadaşlar daha önce 6 mm cam kalınlığı olan bir akvaryum kullanıyordum. Şimdi 10 mm cam kalınlığı olan bir akvaryumum var. Boş iken fazla ilginç gelmemişti. Ama bugün suyu basıp siyah hagen kum koyunca çok yeşil durduğunu farkedtim suyun. Hatta sudan sonra kum attım diye su mu bozuldu diye bir bardağa aldım..su gayet net ve temiz...Gene de içime sinmeyince yarıya kadar boşalttım suyu...Arka yada koyu mavi düz bir fon koyunca su çok kötü ve karanlık görünüyor. Koyu mavi fonu çıkarıp düz siyah koyunca su bir parça daha net göründü ama gende iyi değil. Acaba açık mavi dalgalı klasik fonlardan mı koymalıyım ? Ya da başka bir yolu ne olabilir ? Camların birleştiği yerler resmen baya yeşil. Cam kalınlığı arttıkça bu normal bir durum mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkansahinÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 292
volkansahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 01:00
Normal üretim cam olduğundan yandan bakınca cam renginin yeşil olması normal. Ekstra clear camlar vardır, özellikle cam kalınlığı arttığında görüntünün net olması için üretilmiştir. Ön camı bu tür camdan yapmış olsaydın sıkıntı olmazdı.
Ancak normal camın suyunu yeşil göstermemesi lazım. Siyah kum içindeki camın hammaddesi yapılar kahverengi veya yeşil olarak üzerine gelen ışığı yansıtabiliyor. Belki bu sebeple gözünüze rahatsızlık verecek kadar yeşil gelmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir